Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Simon Mihály dr.

Információ:
Curriculum vitae

2003-ban diplomáztam az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogászként. Korán, harmadévesként közigazgatási vezető lettem, egy kis Nógrád megyei falu, Hollókő jegyzőjeként. A közigazgatásban eltöltött évek alatt a falu világörökségi rangjából és kiemelt turisztikai státuszából fakadóan számos fejlesztési beruházás pályázatának, projektjének megírója, lebonyolítója voltam (céltámogatás, Phare, Interreg, számos megyei és regionális fejlesztési projekt). Képviseltem az önkormányzatot önkormányzati társulásokban, a Többcélú Kistérségi Társulásban.
Közigazgatási alap- és szakvizsgát szereztem 2001-2002-ben. 2007-ben Rimóc Község Önkormányzatánál pályázatíró, projektmenedzser voltam, itt szintén az önkormányzat szolgáltatásait és fejlesztéseit érintő források megszerzését és felhasználását koordináltam.
2007 tavaszától a Szécsényi Gyerekesély Program vezetője vagyok az MTA Gyerekszegénység Elleni Program munkatársaként.
Feladatom a Szécsényi Gyerekesély vezetése, a koordinációs feladatokat ellátó szécsényi gyerekprogram-iroda révén a komplex kistérségi alkalmazási kísérlet alterületeinek részben szakmai, részben tervezési, adminisztrációs, pénzügyi menedzsmentjének vezetése, továbbá a kapcsolattartás az MTA kutatócsoportjával, a gyakorlati megvalósítás tapasztalatainak folyamatos visszacsatolása.