Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
Kitüntetések március 15-e alkalmából

Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából - Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter előterjesztésére - állami kitüntetéseket adományozott, melyek átadására Kiss Péter minisztert kérte fel.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje
(polgári tagozat)
kitüntetésben részesült:

{mosimage}

Dr. Herczog Mária, a szociológiai tudomány kandidátusa, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet szakreferense:
Az intézményes gyermekvédelem, a családjukon kívül nevelkedő gyermekek ellátásának javítása, és az intézményrendszerek működésének segítése területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

Dr. Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége alelnöke:
A hazai szövetkezeti együttműködés fejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepéért, a nemzetközi szövetkezeti mozgalom szervezeteiben végzett kimagasló munkájáért.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje
(polgári tagozat)
kitüntetésben részesült:

Dr. Réti Mária, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar Agrárjogi Tanszék egyetemi docense:
A szövetkezeti törvény előkészítésében és jogszabályi szövegtervezetének kialakításában, valamint a szövetkezeti jog elméleti és oktató tevékenységének elismeréséül.

Dr. Szőllősi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék egyetemi docense:
A szociális szakma kibontakozása, fejlődése érdekében kifejtett modellértékű tevékenységéért.

{mosimage}

Dr. Tausz Katalin
, a szociológiai tudomány kandidátusa, az ELTE Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány elnöke:
A társadalmi kirekesztettség veszélyével fenyegetett csoportok élethelyzetének, életkörülményeinek javítása, felemelkedésének előmozdítása érdekében kifejtett oktatói, kutatói és közéleti tevékenysége elismeréséül.

Címkék: cikk hír országos