Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK

programiroda-fejlec.jpg

LEHET JOBB A GYEREKEKNEK
A Miniszterelnöki Hivatal,
Bátonyterenye Városa és a Többcélú Kistérségi Társulás, valamint
az MTA Gyermekszegénység Elleni Program
közös konferenciája
a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával
az esélyegyenlőséget növelő óvodai-iskolai jó gyakorlatokról
2009. október 16-17.
Bátonyterenye, Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár, Molnár Sándor út 1-3.

 

A LEHET JOBB A GYEREKEKNEK konferenciával kapcsolatos dokumentumokat az alábbi linkekre kattintva töltheti le:

ELŐZETES ISMERTETŐ

Az MTA Gyerekszegénység Elleni Program október 16-17-én kétnapos konferenciát tart Bátonyterenyén, mintegy előfutáraként annak az új kistérségi programnak, amelynek célja a gyermekes családok helyzetének javítása, a gyermekek esélyei közötti egyenlőtlenségek csökkentése. A konferenciát az MTA Gyerekszegénység Elleni Programja közösen rendezi Bátonyterenye városával és Többcélú Kistérségi Társulásával, valamint a Miniszterelnöki Hivatallal.
A "Legyen jobb a gyermekeknek Nemzeti Stratégiát" 2007-ben a Parlament valamennyi pártja elfogadta. A hosszú távú program egy generációra, 25 évre dolgozta ki a gyerekszegénység elleni küzdelem irányelveit. Ezeket 2007 óta a szécsényi kistérségben a gyakorlatban is próbára teszik. Újabb állomást jelentett a program életében, amikor elkezdődött kiterjesztése más hátrányos helyzetű településekre, köztük a bátonyterenyeire is.
A konferencia célja, egyben tematikája olyan pozitív, jó példák bemutatása, amelyek alkalmasak a közoktatáson belül az esélyegyenlőtlenségek okozta problémák és egyéb konfliktusok kezelésére. A konferencia résztvevői a plenáris előadásokon néhány országos tekintélyű szakembert hallgathatnak meg, majd bekapcsolódhatnak a szekciók munkájába is, ahol ki-ki saját szak- és érdeklődési területének megfelelően vehet részt a gyakorlati kérdések megbeszélésében, s ismerkedhet azokkal az esetekkel, kísérletekkel, ún. jó példákkal, amelyeket másutt már sikerre vittek.

Budapest, 2009. szeptember

 

 

LEHET program

 

 

  LEHET - jelentkezési lap