Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Archívum
Olvastuk ...
2009 november 11. (szerda) 14:25

mako.jpg

Híreink | 2009-11-11 15:45

Főhajtással emlékezett a volt makói főrabbira az államfő

Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke látogatott szerdán Makóra, hogy a város polgármestere, dr. Buzás Péter országgyűlési képviselő, dr. Ferge Zsuzsa szociológus, Kecskeméti Ármin unokája és Urbancsok Zsolt, a Dr. Kecskeméti Ármin Egyesület elnökével együtt emlékezzen meg Makó vészkorszakbéli főrabbijáról a Kecskeméti Árminról elnevezett utcában lévő emléktáblánál. A látogatás apropóját az adta, hogy az emléktábla visszakerült a helyére.

Bővebben ld.: www.mako.hu

Sokak előtt ismert, hogy 2009. október 26-án összetörték Makón, a róla elnevezett utcában az 1944-ben elhurcolt és mártírhalált halt tudós főrabbi, dr. Kecskeméti Ármin emléktábláját.
Ebben az emlékgyalázásban két munkatársunk is érintett. Ferge Zsuzsa, az MTA Gyerekszegénység Elleni Program vezetője Kecskeméti Ármin unokája, Ferge Sándor, az információs társadalom és szövetkezetfejlesztő szakértőnk a dédunokája.
Amit éreztek, magánügy – de ennek a tettnek olyan tanulságai vannak, amelyek nagyon mélyről gyökereznek és nagyon messzire vezethetnek. Feldolgozhatatlan, tragikus múlttól egy vészjósló, vészterhes jövő felé.
A tetteseket megtalálták, húszas éveik elején járnak. Urbancsok Zsolt, a makói Dr. Kecskeméti Ármin Egyesület elnöke őket szólította meg alábbi levelében, amelyet a Délvilág -  alig pár nappal a tettesek elfogatása után - közölt.

levél
Címkék: cikk hír országos