Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk MTI: Zalai Hírlap: több mint ötezer közmunkást tudnak foglalkoztatni Zalában
MTI: Zalai Hírlap: több mint ötezer közmunkást tudnak foglalkoztatni Zalában

MTI

gazdaság-foglalkoztatás-közmunka-lapszemle | Zalaegerszeg, 2011. május 25., szerda (MTI)

Közfoglalkoztatás keretében közel 2700 fő kezdte meg a munkavégzést idén Zala megyében, a már elbírált pályázatok alapján további 1840 fő felvételére van lehetőség - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A rendelkezésre álló közel egy milliárd forintból több mint 5300 közmunkást tudnak foglalkoztatni megyében. Rövid időtartamú (2-4 hónapos, napi 4 órás) foglalkoztatásra 725 millió forintot, míg a hosszú távúra 256 millió forintot lehet fordítani - mondta a lapnak Rimányiné Somogyi Szilvia, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

A közmunkát végzők többsége, mintegy 2208 fő rövid időtartamú közfoglalkoztatásban kapott munkát, és az elbírált pályázatok alapján rendelkezésre álló 1840 támogatott álláshely is a rövidtávú munkavégzésre vonatkozik. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban 475 főt alkalmaztak.

Rimányiné Somogyi Szilvia arról is tájékoztatta a napilapot, hogy Zalában több mint 5 ezer, nem támogatott, üres álláshely van, ezért a kirendeltségek elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon kínálnak lehetőséget.

blo \ egr

MTI 2011. május 25., szerda 8:18