Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk MTI: A netezők választhatják ki a Google rajzpályázatának nyerteseit
MTI: A netezők választhatják ki a Google rajzpályázatának nyerteseit

MTI

Internet-pályázat-gyerekek | Budapest, 2011. május 30., hétfő (MTI)

Doodle 4 Google - Nekem Magyarország... címmel márciusban indult rajzpályázat legjobb alkotásaira várják a netezők szavazatait. Az általános és középiskolás diákok összesen csaknem 20 ezer pályaművet adtak be, ezek közül 60 rajz jutott be a nyilvános döntőbe.

A Google magyar oldalán a www.google.hu/d4g címen láthatók a négy korcsoportra osztott 15-15 pályamunka. Ezekre június 6-ig lehet szavazni, a nyertes alkotás a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik meg a google.hu-n, a Google hivatalos logója helyén.

A Google világszerte számos országban rendez Doodle 4 Google versenyeket, hogy a diákok rajzban mondják el véleményüket egy-egy fontos témában.

A doodle a Google logójának "átfirkálását" jelenti. Ilyen logóátdolgozásokat általában jeles személyek, események évfordulóira készít a Google. A magyar internetezők legutóbb március 15-én, vagy a holográfia feltalálójára, Gábor Dénesre emlékezve találkozhattak a keresőmotor átalakított nevével.

"Világszerte sok országban szervezett már a Google helyi képviselete hasonló versenyeket, de sehol ilyen nagy arányban nem érkeztek pályázatok, mint most Magyarországon. Minden 200 iskolásból 3 rajzolt, és elküldte nekünk alkotását, megmutatta, mit jelent számára Magyarország, egyúttal pedig támogatta a Bátor Tábor Alapítványt" - közölte az MTI-vel Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

A Google minden érvényes beküldött rajz után 1000 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, amely ingyenes élményterápiás táborokat szervez súlyos, krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára.

A korcsoportgyőztesek egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe.

Az összességében legtöbb szavazatot kapó pályázó rajza 2011. június 15-én egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán, emellett iskolája 1 millió forint támogatásban részesül.

kbb \ ifgg

MTI 2011. május 30., hétfő 11:22

Címkék: cikk hír