Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

MTI: Lépésről lépésre - lezárult a munkavállalást segítő készségfejlesztési program

MTI

Társadalom-munka-képzés | Győr, 2011. június 1., szerda (MTI)

A munkavállaláshoz nélkülözhetetlen készségek elsajátításában segített halmozottan hátrányos helyzetű embereket a győri és a téti kistérségben uniós támogatással a győri United Way Kisalföld Alapítvány.

A Lépésről lépésre elnevezésű programba 65-en kapcsolódtak be, 57-en végigcsinálták, s 14-en már állást is találtak - mondta el Horváthné Czimer Katalin projektvezető a program zárását követően szerdán az MTI-nek.

A húsz hónapos projekt elsődleges célja a résztvevők foglalkoztatási esélyeinek növelése volt - ismertette a projektvezető. Ennek szellemében foglalkoztak akár egyénileg, akár kiscsoportokban a résztvevőkkel a szakemberek, fejlesztették kommunikációs képességeiket, oktatás-módszertani ismeretek átadásával tanították tanulni őket, s beszélgetéseken, tanácsadásokon formálták az önbizalmukat, alakították a munkavállalás iránti motivációjukat.

A résztvevők között volt diplomás, több szakmunkás, a legnagyobb hányaduk azonban alacsony iskolai végzettséggel rendelkezett. A legfiatalabb résztvevő 25 évesen, a legidősebb 60 évesen kapcsolódott be a projektbe. Kaptak tananyagot, képzési hozzájárulást, s igény szerint gyermekfelügyeletet is biztosítottak gyerekeik számára a foglalkozások idején, mivel a program iránt a nők részéről nagyobb érdeklődés mutatkozott.

A projektet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert 60,5 millió forintból valósították meg.

bmzs \ bám

MTI 2011. június 1., szerda 10:25