Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

A Szécsényi kistérség jelenti

Az idei Gyereknap alkalmából a Szécsényi kistérség néhány településén - a gyerekek nagy örömére - bemutatkozott az eKamion. Az eMultiCoop Szociális Szövetkezet IT mentorai a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére a Városligeti Gyermeknap Biztonságos Internet Sziget elnevezésű kétnapos programjában vettek részt.

[nagyításhoz kattintson a térképre]

RIMÓC:

Május 25-én az eKamion Rimócra utazott és bemutatkozott a gyermeknapon. Nagyon nagy érdeklődést váltott ki, és sokan eljöttek megnézni a mozgó eMagyarország Pontot. A gyerekeknek lehetőségük volt e-mail fiókot létrehozni, közösségi oldalakra regisztrálni, internetezni, különböző fejlesztői játékokon játszhattak és előszeretettel versenyeztek Lan-Party játékokon. Mégis a legnagyobb örömet a Youtube-on megnézett zenék és sorozatok okozták! 3 napot töltött itt az eKamion.

Gyereknap 2011

Gyereknap 2011

Gyereknap 2011

 

TERESKE:

Rimóc után Tereskére utaztunk egy szombati napon 28-án. Itt is gyereknap volt, és a nap központja a kamion volt a gyerekeknél. Nem láttak még ilyen járművet és nagyon örültek, hogy egy 'buszban' számítógépezhetnek. A Gcompris nevű fejlesztő játék, Wop és Quake III. volt a sláger ...

Gyereknap 2011

Gyereknap 2011

 

BUDAPEST:

Már több éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat közösen rendezi meg a kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben. Ebben az évben május 28-29.között került megrendezésre A Városligeti Gyermeknap, mely a legnagyobb gyermekrendezvény az országban, az elmúlt évek egyik legsikeresebb helyszíne, rendezvénye. Szervezői igen fontosnak tartják, hogy azok a gyermek is színvonalas és értelmes programokhoz jussanak, akik szűkösebb anyagi körülmények között élnek. Természetesen a programok teljes mértékben ingyenesek.
A már hagyományos és igen népszerű programon közel 200 000 gyermek és felnőtt vett részt, akik közül sokan csak ekkor tudnak igazán felhőtlenül kikapcsolódni. A teljes terület kordonnal volt elzárva, emiatt a biztonság kérdése is megoldott.

Sok sok program közül az eMultiCoop Szociális Szövetkezet IT mentorai a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére a Biztonságos Internet Sziget, május 28-29., szombat-vasárnap 10-19 óra közötti programban, részt vettek. Ahol mindkét nap 3-3 IT mentor eTanácsadó foglalkozott a szülőkel gyerekekel, közel 500 gyerek és szülő fordult meg 2 nap latt a mi foglalkozásainkon.
6 db laptopal mozgó ePontot alakítottunk ki, ahol a gyerekeket megismertettük a különböző fejlesztő játékokal, informatikai totókat tölltötünk ki, szülőkkel email címet készítettünk, különböző oldalakon regisztráltuk őket. Nagyon hasznosan és siekresen telt el ez a két nap.
Itt is bebizonyosodat, hogy milyen nagy szükség van a munkánkra, a hátrányos helyzetű emberek számára.

Gyereknap 2011

Gyereknap 2011