Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk Szociopoly – gazdálkodj, ahogy tudsz!
Szociopoly – gazdálkodj, ahogy tudsz!

Szociopoly

Szociopolyt játsszottak a gyerekek a Lauder Javne Gimnázium egyik osztályában. A társasjáték, amelynek lényege, hogy résztvevői kipróbálják, hogyan lehet gazdálkodni a legszegényebb családokban, nagy sikert aratott a fiatalok körében.


A diákok véleményét, ill. a közös játékról készült képeket a folytatásban tekintheti meg.

A Szociopoly szerintem egy nagyon jó játék. Nagyjából ismerteti a szegény emberek helyzetét Magyarországon és egyáltalán nem unalmas módon. Hiszen, ha esetleg diákokkal szeretnénk ezt megértetni, hogy milyen nehezen tud megélni rengeteg ember, akkor ez egy remek módszer, és remélhetőleg ezáltal meg is értik. Mindenképpen hasznosabb annál, mintha elkezdünk nekik papolni erről, mert nagy valószínűséggel egyik diák sem fog figyelni, mondván, hogy neki ehhez semmi köze nincs. Ahogy láttam, az én osztályomban mindenkinek elnyerte a tetszését, és ha még nem is mondták, látszott rajtuk, hogy mindegyikük valamennyire megértette, hogy ezeknek az embereknek milyen harcokat kell megvívniuk nap mint nap. - Zsuzsi

Szerintem jó volt és hasznos, mert így egy kicsit belekóstolhattunk a "való" élet nehézségeibe, meg megtudtuk, hogy miért érdemes dolgozni és suliba járni.... Viki:)

Forma játék volt, jól éreztem közbe magam. Szerintem tanulságos játék volt. - Andriska

Nekem tetszett és felvázolta számomra helyzetet hogy mennyire kevés esélye van az embereknek Magyarországon. - Aaron

A képeket itt találja: Picasa Webalbumok