Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk MTI: Összefogást sürget Szentes Tamás az esélyegyenlőség területén
MTI: Összefogást sürget Szentes Tamás az esélyegyenlőség területén

MTI

Önkormányzat-Budapest-esélyegyenlőség | Törökbálint, 2011. június 24., péntek (MTI)

Az egészségügyi, szociális szakma, a foglalkoztatási terület, a civil szervezetek, valamint a családok összefogásának fontosságát hangsúlyozta Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a Fővárosi esélyháló konferencián pénteken.

A szociális és egészségügyi területért felelős városvezető kiemelte: nagyon fontos, hogy mindenki tehetségéhez mérten szerepet vállaljon az esélyegyenlőség témájában.

Szentes Tamás példaként hozta a fővárosi önkormányzat tavaly megalakult munkacsoportját, amely az autista emberek problémáit kezeli, és próbál integrált megoldást keresni. Hozzátette: az itt tapasztalt széles körű együttműködés modellként szerepelhet a más területeken tapasztalt esélyegyenlőségi problémák megoldásában.

A főpolgármester-helyettes kitért a foglalkoztatás kérdésére is, megemlítetve a főváros hajléktalanprogramját is. Ismertette: a fővárosi közműcégek munkát adnak a hajléktalan embereknek, ami lehetővé teszi a társadalmi reintergációjukat.

Kulinyi Márton, a Budapest Esély Nonprofit Kft. alapító igazgatója arról számolt be, hogy a főváros esélyegyenlőségi programja a szemléletbeli, fizikai és infokommunikációs akadályokat fogalmazza meg, és ad rájuk választ. Közlése szerint a program hat célcsoportot nevez meg: a fogyatékos embereket; a nőket, gyermeket nevelőket; a veszélyeztetett gyermekeket, fiatalokat; az időseket; a hajléktalanokat; illetve a roma kisebbséghez tartozókat.

A főváros települési esélyegyenlőségi programját 2010 augusztusában fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, az erről megjelent két kötet a kerületeknek, a fővárosi és kerületi intézményeknek ad iránymutatást.

bzsm \ blz

MTI 2011. június 24., péntek 12:50

Címkék: cikk hír