Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
AZ OLVASÓHOZ


2005. október 15.-én, a Magyar Szegénységellenes Hálózat tagjainak első találkozóján a Miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány határozottabban és többet kíván tenni a szegénység ellen.  Első lépésként felkérte Ferge Zsuzsa akadémikust a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program kidolgozására.
2005. novemberében megalakult az MTA Gyermekprogram Iroda, és megkezdődött a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program kidolgozása.  2006. január végéig közel kétszáz szakember és érintett civil segített a helyzet feltérképezésében, a javaslatok kidolgozásában: pedagógus, orvos, szociális munkás, jogász, gyermekvédő, kutató, közigazgatási szakember, gyermekekért és szegényekért dolgozó civil szervezet, gyermekek kisebb nagyobb csoportjai.
Az átfogó terv első, 3 évre szóló javaslata, az ún. Rövid Program (mellékletekkel) elkészült.
A programkészítés további bő egy évében (a szükséges kiegészítő kutatásokra alapozva) el kell készülnie a 25 évre szóló Generációs Programnak, illetve egy, ennek alapján készített olyan stratégiai tervnek, amely (egyeztetések után) az Országgyűlés elé terjeszthető.

Címkék: cikk hír országos