Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
Jó gyakorlatok az európai oktatásban

Tolerancia és befogadás - Jó gyakorlatok az oktatásban Európa-szerte
HOPPÁ Disszeminációs füzetek 7.

hoppa7_borito.jpgA kötetben szereplõ összefoglalókat olyan pedagógusok írták, akik valamilyen módon az átlagostól eltérõ hátterû vagy képességû tanulókat oktatnak, és külföldi tanulmányútjuk során vagy nemzetközi projektjük keretében is ezzel a témával foglalkoztak. Egyértelmû, hogy valamennyi szerzõ számos tapasztalattal gyarapodott a nemzetközi együttmûködés révén, amelyek mind a befogadó oktatás és a toleráns társadalom megvalósíthatóságát bizonyítják. Mint látni fogják, a jó példák gyûjtése mellett lehetõségük volt átgondolni saját itthoni tevékenységük eredményességét és a lehetséges fejlesztési irányokat is. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindegyikük tudott olyan példát, gyakorlatot idézni, amelyet véleménye szerint "jobban csinálunk" Magyarországon, mint az egyes európai partnerországokban.

Vegyenek hát Önök is részt ezen a virtuális európai körúton, mely során olyan helyekre pillanthatunk be, amelyeket "elkerülnek a hagyományos turistautak". Német, brit, litván, lengyel, portugál, osztrák, szlovén, belga és rajtuk keresztül magyar példák igazolják, hogy egy nép kultúráját nem kizárólag a
mûvészeti öröksége tükrözi, hanem az is, ahogyan oktatási rendszere képes az eltérõ igényekhez való alkalmazkodásra, és azok a módszerek, amelyekkel megtanítja a diákokat arra, hogyan éljenek egy befogadó, mindenki számára egyenlõ esélyeket teremtõ társadalomban.

A füzet letölthető innen

Forrás: http://www.tpf.hu/pages/books/index.php?page_id=35&books_id=152