Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
FELHÍVÁS "JÓ GYAKORLATOK" GYŰJTÉSÉRE

Az MTA Gyermekszegénység Elleni Programirodája felhívást tesz közzé azzal a céllal, hogy összegyűjtse azokat a programokat, amelyek „jó gyakorlatként” mások számára is hasznosak lehetnek.

Olyan önkormányzati vagy civil kezdeményezéseket szeretnénk megismerni, amelyek kapcsolódnak a Gyermekszegénység Elleni Program, illetve a „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia céljaihoz, fejlesztési területeihez. Eredményeket tudnak felmutatni a gyermekes családok, a gyerekek szegénységének csökkentése, élethelyzetének javítása terén. Azokat a módszereket, programokat kívánjuk összegyűjteni, majd rendszerezni, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a hátrányos helyzetű, szegény családok esélyeinek növeléséhez, illetve a gyerekek hátrányainak csökkentéséhez, életkilátásainak javításához – legyen szó a korai gyermekkort, az oktatást, a szociális szolgáltatásokat, a gyerekek egészségi állapotát, vagy épp a szülő könnyebb munkavállalását, a szülő-gyerek kapcsolat javítását érintő programokról, alternatív kezdeményezésről.

A „jó gyakorlatok” összegyűjtésével az a célunk, hogy a működő, eredményes programok mások számára is megismerhetők legyenek. Szeretnénk továbbá képet kapni az országban fellelhető sikeres gyakorlatokról, arról, hogy mások milyen módszerekkel, milyen eredményekkel dolgoznak. A gyerekek, illetve a hátrányos helyzetű családok társadalmi integrációját előmozdító, helyi szinten megvalósuló programokat a Programiroda összegyűjti, rendszerezi. Az innovatív, a szakmai közvélemény számára is értékes, hasznosítható leírásokat a www.gyerekesely.hu honlapon közzé tesszük.

Kérjük, amennyiben úgy gondolja, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő, „jó gyakorlatként” definiálható program megvalósításában közreműködik, illetve tud ilyen jellegű kezdeményezésekről, írja meg nekünk. A program célcsoportját, módszertanát és eredményeit bemutató rövid leírásokat a következő címekre várjuk:

-  MTA Gyermekszegénység Elleni Programiroda

  1112 Budapest, Budaörsi u. 45.

-  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 Együttműködését, tapasztalatainak megosztását köszönjük!

MTA Gyermekszegénység Elleni Programiroda