Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Kistérségi kiterjesztés Második körös kistérségek Második körös hírek Mezőcsáti kistérség - Endrefalva: Ahol a tanulás és a tanítás is öröm
Mezőcsáti kistérség - Endrefalva: Ahol a tanulás és a tanítás is öröm
2010 május 15. (szombat) 10:23

„A tanulás hatékonyabb, ha nyitottak vagyunk mindenre, ami
esetleg igaznak bizonyul" (Alison Gopnik)

A mezőcsáti kistérség pedagógusai a szécsényi kistérségbe, Endrefalvára látogattak 2010. május 14-én. Az óvodában, iskolában és a Csiri-Biri Gyerekházban gyűjtögettek életízű élményeket a Gyerekesély Program mindennapi csodáiról.

hirek_endrefalva

"Az egyetlen, ami gátol engem a tanulásban, az oktatás."- ezzel az Einstein-i gondolattal indultam útnak - igencsak kétkedve - Endrefalva felé, annak ellenére, hogy a GYEP által felkarolt településen működő oktatási intézményekben folyó munkáról legendák keringtek.
Szerencsére azonban már az iskolai óralátogatás meggyőzött arról, hogy tényleg lehet az oktató-nevelő munkát máshogy is – örömmel - csinálni. Jó volt olyan igazi pedagógusokkal találkozni, akik végre ráéreztek a hivatásuk ízére, értelmére, akik felfogták és elfogadták, hogy az eredményességhez és a sikerhez mind a kollégákkal, a diákokkal, mind azok szüleivel, családjaikkal össze kell fogni, s hogy közös szemléletváltásra, egymásra való odafigyelésre van szükség. Köszönjük, hogy szívesen és szeretettel osztották meg velünk a tapasztalataikat. Bízom benne, hogy mi is tudunk ebből a látogatásból elég erőt meríteni a ránk váró feladatok és célok megvalósításához. Legközelebb pedig már mi várjuk az endrefalviakat Mezőcsáton!

(Bognárné Kelemen Éva, települési koordinátor, Tiszavalk. Mezőcsáti Kistérség)