Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk Bátonyterenyei kistérség - Európai Bizottsági látogatás
Bátonyterenyei kistérség - Európai Bizottsági látogatás

Kistérségünkbe látogatott 2010.04.16-án az Európai Bizottság két munkatársa, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség LHH Programirodájának vezetője és projektmenedzsere, továbbá az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség regionális igazgatója.
Látogatásuk célja az volt, hogy tájékozódjanak a Bátonyterenyei kistérség LHH-s programcsomagjáról, az összeállítás különböző fázisainak menetéről és nehézségeiről.

hirek_bterenye_deleg_01hirek_bterenye_deleg_02

A brüsszeli delegációt Szávuj Éva (Európai Bizottság Regionális Politika) és Somody Katalin (DG EMPL) képviselte, az NFÜ-t pedig Janza Frigyes és Takács Patrícia.
A résztvevőknek Nagy Attila, a Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának alelnöke képekkel illusztrálva mutatta be a Bátonyterenyei kistérséget, majd dr. Oláh Péter, Bátonyterenye Város Önkormányzatának gazdaságfejlesztési és kistérségi referense számolt be a beadott és a már futó LHH-s projektekről. Ártim László (NORDA KKH) is beszámolót tartott a delegációnak és ismertette az aktuális pályázatokat.
Csikós Árpád, Nógrád megyei CKÖ elnök bemutatta a roma közmunka programot, amelyet pozitívan értékelt, illetve beszámolt a kistérségben élő romák helyzetéről. A továbbiakban Molnár József, Bátonyterenye Város alpolgármestere, a Gyerekesély Program megbízott vezetője mutatta be a TÁMOP 5.2.3.-09/1. „Táguló világ” a Bátonyterenyei kistérségben pályázat előkészítő és tervező munkáját a pályázat beadásáig. Őt követte Köreiné Pervai Éva, a GYEP projektkoordinátora, aki a megvalósítás előkészítéséről (településlátogatások, bizottság felállítása, nyilvánosság biztosítása, humán erőforrás tervezet kidolgozása stb.) beszélt. A megbeszélés után a vendégek ellátogattak a Nordmetal Kft-hez és a Bátonyterenyei Tanodába, valamint megtekintették a nemrég felújított BKÁIAMI (Bátonyterenye Kistérségi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) Kossuth Lajos Általános Iskolai Tagintézményét (az ÉMOP 4.3.1/2F-2f-2009-0028 számú pályázatból),illetve a Bartók Béla Általános Iskolai Tagintézményt, amelynek felújítása 2010 nyarán fog elkezdődni az ÉMOP-2009-4.3.1/B. számú pályázatból.

(Köreiné Pervai Éva, GYEP projektkoordinátora, Bátonyterenye)