Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Szigetvári kistérség - Város és kistérség a gyerekprogramban – szakmai tanácskozás

„Város és kistérség a gyerekprogramban” címmel szakmai tanácskozást tartott Szigetvár Város kibővített Szociálpolitikai Kerekasztala 2010. július 8-án. A Szigetvári Polgármesteri Hivatalban tartott szakmai tanácskozáson a Kerekasztal állandó tagjai mellett meghívást kapott a Gyerekesély Program leendő kedvezményezettje, a Szigetvár – Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás, továbbá a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület is.

szigetvar_20400708_00

Dr. Rodek Gyula alpolgármester köszöntőjében a város elköteleződését fejezte ki a Gyerekesély Program iránt; Dr. Barka Tamás önkormányzati képviselő pedig szakmai támogatást ígért. Dandé István, az MTA Gyerekszegénység Elleni Programirodájának munkatársa részletes tájékoztató adott a programról, illetve az azt támogató projektről, melyet megbeszélés követett.
A résztvevők a szakmai tanácskozás során úgy határoztak, hogy a Szigetvár – Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás, Szigetvár Város Önkormányzata és a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület együttműködésével és koordinációjával megalakítják a Gyerekesély Program Tervező Munkacsoportját is; amely össze kívánja hangolni a projektgenerálási feladatokat. Ennek megfelelően a később megjelenő pályázati felhívásra már közösen készül a kistérség.

(Dandé István, Dél-dunántúli regionális koordinátor)