Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Megszülettek a Területi eMagyarország Központok!
A közel 2000 ponttal rendelkező eMagyarország Hálózat Területi eMagyarország Központokkal bővül

Vásárolt már Interneten keresztül? Vagy éppen eladott már valamit? Ismerkedett már a világhálón? Rátalált már egy elfeledett barátra? Intézte már hivatalos ügyeit sorban állás nélkül? „Átlépett” már az Ügyfélkapun? Ha bármelyik fenti kérdésre bizonytalan igen, vagy - ami még rosszabb - határozott nem a válasz, akkor itt az ideje valamelyik lakóhelyéhez közeli eMagyarország Pontot felkeresni (www.emagyarorszag.hu). Már csak azért is érdemes ezt megtenni, mert egy nemrég napvilágot látott adat szerint 5 éven belül a munkahelyek 90 százaléka esetében alapkövetelmény lesz a digitális írástudás Magyarországon. Ugyanakkor sajnos hazánkban még mindig a lakosság fele nem használja a számítógépet és az Internetet. Ennek a megdöbbentő kontrasztnak a feloldásában kíván segíteni az a közel 2000 eMagyarország Pont, amely az ország egész területén várja ingyenes szolgáltatásaival, szakképzett eTanácsadóival a világhálóhoz (még) nem értőket immár hat éve.
A digitális írástudás terjesztése tehát már hosszú ideje tart, de még korántsem lezárt és befejezett feladat. Az eMagyarország hálózat 2010-ben még hatékonyabb működést, az értékes információk (pl. pályázati lehetőségekről) gyors átadását tűzte ki célul, ezért, a Hálózat központja, az NT Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett eMagyarország Centrum regionális központokat, úgynevezett Területi eMagyarország Központokat hozott létre.
A 19 regionális központ szerepére a legaktívabb eMagyarország Pontokat kérte fel az ötletgazda. A fő cél a decentralizáció; a közösségi hozzáférési pontok és ezzel együtt az internet-elérés kiterjesztése az ország minél több pontján. A sokszor 1000 fő lélekszám alatti falvakban az eMagyarország Pontok jelentik az egyetlen kapcsolatot a világhálóval, esélyegyenlőséget teremtve az ott élők számára. Számos pozitív példa, visszajelzés bizonyítja, hogy a közösségi pontok és persze az ott dolgozó képzett eTanácsadók segítségével a legelmaradottabb régiókban munkát találtak, esetleg épp maga a Pont működik távmunkahelyszínként. Éppen ezeknek a kicsi, de rendkívül hasznosan működő lokális eMagyarország Pontoknak kívánnak segítséget és hasznos információkat nyújtani a Területi eMagyarország Központok. Hiszen a helyi viszonyokat jól ismerőkhöz bizalommal fordulnak régiótársai, legyen szó segítségkérésről és nyújtásról, szakmai eszmecseréről. A leendő „kiscentrumok” olyan origo szerepet is betöltenek már most a megyéjükben, - eddigi  aktivitásuknak köszönhetően -, melyekből ötleteket ’csenhet’ a többi eMagyarország Pont, de főleg a visszatérő felhasználók, a helyi lakosság!
 
Hasznos információk:
MEGYePONT- NÓGRÁD MEGYE
Szécsény-Művelődési Ház, eMagyarország Pont

Elérhetőség:
Cím: Szécsény, Ady Endre út 12.
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Skype: szecseny.emop
eTanácsadó: Király Henrietta