Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Sikeres regionális szakmai továbbképzés Szécsényben

eMagyarország

az eMagyarország Centrum sajtóközleménye

2010. október 19-én, Szécsényben sikeresen lezajlott ország hét régiójában megrendezésre kerülő továbbképzéssorozat utolsó állomása az eMagyarország Centrum szervezésében. Az észak-magyarországi régióból közel 100 eTanácsadó vett részt a szakmai napon. A műhelymunkák és a hasznos szakmai előadások során a résztvevők olyan ismereteket szerezhettek meg, amelyekkel hatékonyan segíthetik az állampolgárokat az Internet használatában és az elektronikus ügyintézésben.

A képzési program témái olyan gyakorlati életben is hasznosítható kiemelt területeket érintenek, mint az elektronikus ügyintézés, az álláskeresés, a vállalkozói szférát érintő szolgáltatások, valamint a pénzügyekkel kapcsolatos megoldások. A szakmai rendezvénysorozat legfontosabb partnerei az APEH és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat voltak. A sikeres szakmai nap után, valóban mindenkinek érdemes lesz betérni a lakóhelyén lévő eMagyarország Pontra, hiszen  az eTanácsadók még hatékonyabban és a  legaktuálisabb felkészültséggel tudják segíteni az állampolgárokat az eÜgyintézésben. Az eMagyarország Pontokat látogatók esélyei így jelentősen javulnak a tanulás és a munka világában, kevesebb időt és pénzt kell fordítaniuk hivatalos ügyeik elintézésére, könnyebben tájékozódhatnak állampolgári jogaikról, lehetőségeikről.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából koordinált eMagyarország Program keretén belül, közel 2000 eMagyarország Pont és 1700 eTanácsadó tevékenykedik az országos hálózatban és biztosítja a lakosság igen jelentős hányadának az ingyenes Internet-elérést és a szakértő segítségnyújtást hivatali ügyeinek intézéséhez.

Budapest, 2010.október 21.


További információ: www.emagyarorszag.hu

 

eMagyarország