Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Rólunk, tőlünk
Rólunk, tőlünk
Origó: Gyerekházzal vágnák el az utat a kocsmába

Néhányan egy darab kenyérre is sóvárogva néznek, de olyan is van, aki kevés pénzét márkás ruhákra költi - különböző mértékű szegénységgel találkozni a Nógrád megyei Szécsényben és környékén. A szegénység a gyerekeket leginkább unalomba hajszolja: a kamaszok például órákat töltenek buszmegállókban üldögélve. Az ő helyzetük javításáért indítottak programot elsőként ebben a térségben. A helyiek egy része él az adódó új lehetőségekkel, de olyan is van, aki már nem bízik a programban.

{mosimage}

Az eredeti cikk az Origó portálon

Bővebben...
 
A Népszabadság cikke a szécsényi kistérségben elindult a Gyermekesély programról

A szécsényi kistérségben elindult a Gyermekesély program, amelynek célja a szegénységben élő családok számának csökkentése, a gyermeki kirekesztés és mélyszegénység szélsőséges formáinak felszámolása, a térségben élő gyerekek életkörülményeinek és esélyeinek javítása – a helyi döntéshozók és szakemberek együttműködésével.

Eredeti cikk:

Eredeti cikk:

Bővebben...
 
MTI hír - 2006. okt. 14.

Anti-poverty meeting seeks long-term solutions
Budapest, October 14 (MTI)

Researcher for the National Programme Against Child Poverty, Agnes Darvas said the first step forward in Hungary was that a short programme outlining the key goals and principles in the fight against child poverty was completed in March this year. The primary aims are reducing the number of poor families with children and eliminating altogether the lowest group of families in deep poverty and segregation, while attempting to break the cycle of poverty reproducing itself, Darvas said. 

A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program kutatója, Darvas Ágnes kifejtette, hogy az első előrelépés Magyarországon az ez év márciusában véglegesített rövid program volt, kiemelve a legfontosabb célokat és alapvetéseket a gyermekszegénység elleni harcban. Ez elsődlegesen azt célozza, hogy a gyermekes szegény családok száma csökkenjen, és teljesen eltűnjön a szegénységben és kirekesztettségben élő családok legmélyebb szinten élő csoportja, és mekíséreljük megszakítani a szegénység újratermelődésének ciklusát, mondta Darvas Ágnes.

Címkék: cikk

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

30 / 30 oldal