Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Rólunk, tőlünk
Rólunk, tőlünk
FN.hu: Szegény Magyarország

FN.hu

Belföld | FN.hu | 2011. június 8.

A kormányzat társadalompolitikai prioritásnak tekinti a szegénység elleni küzdelmet, de csak a kommunikáció szintjén. A programok (például a sikeres szécsényi kistérségi program) azonban költségvetési finanszírozás hiányában, a pályázati rendszernek kiszolgáltatva állnak. A gazdasági fellendülés még sehol nem oldotta meg automatikusan a szegénység kérdését – hívja fel a figyelmet az MTA Gyermekprogram Iroda.

Az interjút itt olvashatja el: FN.hu

 
HEOL: Gyermekszegénység: egy csomag vetőmag nem megoldás

HEOL

Szuromi Rita | Heves >> Közélet | 2011. június 3.

A szegény embernek nincsenek vágyai, nincs jövőképe, motiváltsága, csupán egyetlen ösztön vezérli: túlélni a mát, megélni a holnapot. A szegénység a társadalom országos terhe lett.

Kun Zsuzsa... – Ha nem csak vetőmagot adunk, hanem tudást és a cél eléréséhez akaratot is, akkor elérhetjük, hogy nem csak a kerteket művelik meg, hanem az egészséges étkek a család asztalára kerülnek, és a gyermekek táplálkozása is jelentősen javul – fogalmazott Kun Zsuzsa, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának munkatársa. A szociológus ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Dél-Hevesben indult gyermekszegénység elleni küzdelem gyakorlati megoldásait az unió is példaértékűnek és újszerűnek minősítette...

A teljes cikket itt olvashatja el: HEOL (HEVES MEGYEI HÍRLAP)

 
ATV: Kommentár

ATV

Kommentár 2011.05.22. 2.rész

A Kommentár vendégei: Parti Nagy Lajos és Závada Pál.

A szécsényi programról lásd az utolsó 3 és fél percet: atv.hu

 
Nolblog: Ferge Zsuzsa intelmei

Nolblog

Bogdán Géza | 2011. május 19.

Olvasom a Világgazdaság hasábjain, hogy hazánkban a közeljövőben újabb drasztikus mértékű élelmiszerár-emelkedés várható. Gyakorlatilag minden alapvető élelmiszerünk ára drágulni fog. Félő, hogy a hír nem holmi fikció, hanem sajnos sokunknak ez maga lesz a keserű valóság.

A teljes blogbejegyzést itt olvashatja el: Nolblog

Címkék: cikk hír

 
MTI: Esélyegyenlőség - Szécsényi Gyerekesély Program

MTI

A felvétel 2011. május 18-án készült. MTI Fotó: Komka Péter | Nagylóc, 2011. május 19., csütörtök (MTI)

MTI Fotó: Komka Péter

Lőrik Ágnes, a tanoda vezetője (j) gyerekekkel tanul a Szécsényi Gyerekesély Program tanodájában, a Nógrád megyei Nagylócon. A program működését támogató norvég projekt 2011. április 30-án lezárult, a pénzügyi forrás megszűnésével így bizonytalanná vált a kiépült és működő kistérségi szolgáltatások - gyermekházak, tanodák, iskolai koordinátorok, szociális munkások, IT-pontok - működtetése.

 
Darvas Ágnes a Civil Rádió Kapocs című műsorában

Civil Rádió

Kapocs | 443. adás | 2011. május 17.

Darvas ÁgnesA Civil Rádió Kapocs című ifjúságsegítő magazinjában Szabó András beszélget Darvas Ágnessel a Gyerekesélyek Magyarországon című jelentés megjelenése kapcsán .

 


Az adás meghallgatásához kattintson a lejátszás gombra: Letöltés Beágyazás Embed this video on your site

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4 / 30 oldal