Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kistérségi hírek - Heves
Szükségletfelmérés a Hevesi kistérségben
GYEP Hevesi Kistérség Többcélú Társulása

A TÁMOP 5.2.1. kiemelt projekt képviseletében az MTA Társadalomkutató Központ Gyermekszegénység Elleni Programja és a Hevesi Kistérség Többcélú Társulása TÁMOP 5.2.3. számú Gyerekesély programja között megkötött együttműködési megállapodás 1.2./b) és 2.2./b) pontjában foglaltaknak megfelelően a kistérség 7 településén felmérés készült a gyermekes családok helyzetéről. Heves, Átány, Kömlő, Tarnaszentmiklós, Pély, Tarnazsadány, Tarnabod települések jegyzői a településen élő 0-17 éves (1993. június 1. után született) gyermekek név- és címlistáját – az 1992. évi LXVI. törvény alapján – tudományos kutatás céljából részünkre biztosította. A lista alapján kiválasztott családokban megbízólevéllel rendelkező szociális munkás hallgatók kérdőíves adatfelvételt végeztek 2011. július 3. és 2011. július 8. között.

Bővebben...
 
A Hevesi kistérség "Integrált helyi programok a gyermekszegénység csökkentésére" című projektjének nyitórendezvénye

heves_logoA zaránki Művelődési Központban 2011. június 1-jén került megrendezésre a Hevesi Kistérség Többcélú Társulásának *TÁMOP-5.2.3-09/1-2009-0004 "Integrált helyi programok a gyermekszegénység csökkentésére" című projektjének nyitórendezvénye.

 

A folytatásban megtalálja a konferencia előadásait, képeit.

Bővebben...
 
A Hevesi kistérség jelenti

 
Pályaorientáció és – foglalkoztatás-bővítés

A szolgáltatás 2011. január 1-én került bevezetésre. A programelem folyamatos kidolgozás alatt van, a legoptimálisabb megvalósulás érdekében. Első lépésként a pályaorientációs csoportfoglalkozások tematikáinak kialakítására került sor. Elkészült a pályaorientációs szórólap is, amelynek funkciója a szolgáltatás lehetőségének megismerése, népszerűsítése, propagálása. A Hevesi Kistérségben 21 oktatási intézmény található, amelyekkel megkezdődött a folyamatos kapcsolatfelvétel, valamint a programelem bemutatkozása.

Bővebben...
 
Az Utazó gyermekorvosi szolgáltatás és a Zaránki Ifjúsági Pont

A Gyerekesély Iroda 7 fővel kezdte meg működését 2010. november 1-től, a Hevesi Kistérség Többcélú Társulása Munkaszervezetén belül.

A 24 programelem közül az Utazó gyermekorvosi szolgáltatás és a Zaránki Ifjúsági Pont címet viselő programelemek kerültek az elsők között bevezetésre.

Bővebben...