Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk
Olvastuk, láttuk, hallottuk
OrientPress Hírügynökség: Kikapcsolják a gázt már hatvan nap után

OrientPress

[Nemzetgazdaság] | OrientPress Hírügynökség | 2011. július 4.

Péntek óta jobban kell figyelniük azoknak, akik újonnan halmoznak fel közüzemi hátralékokat. Egy július elsejei módosítás szerint ugyanis a gáz- és villanyszámlák esetében a szolgáltató már két hónap után kikapcsolhatja a szolgáltatást. Azért is érdemes résen lenni, mivel a visszakapcsolás sem olcsó.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

 
MTI: A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon, 2008. május-2011. május

MTI

MTI - Sajtóadatbank | Forrás: KSH | Budapest, Budapest, 2011. július 4., hétfő (MTI)

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma, 2011. március-május, a munkanélküliségi ráta alakulása, 2008. május-2011. május

MTI - Sajtóadatbank

Azonosító: 20110629:MTI:G0349

 
Népszava: Családi létminimum: 228 ezer forint

Népszava online

Gazdaság | Népszava | 2011. július 4.

Két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 228 334 forint volt 2010-ben havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 70 862 forint - jelentette a KSH.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

 
Népszabadság online: Egyházi tanítás

Népszabadság online

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. július 4.

Van egy közösség Borsodban, amely iskolát működtet szegény cigány gyerekek számára. Olyanok érettségihez, szakmához jutását segítik, akiket a hagyományos közoktatásból kirekesztettek. Van-e magasabb rendű társadalmi érdek, mint egy ilyen kezdeményezés sikere?

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

 
mfor.hu: EU-éllovas hazánk a munkanélküliség csökkenésében

Menedzsment Fórum

Cikkek | mfor.hu | 2011. július 1.

Az Eurostat adatai szerint a magyar munkanélküliségi ráta a harmadik legnagyobb mértékben csökkent egy év alatt az Európai Unióban. Nálunk nagyobb mértékű csökkenést csak Észtországban (első negyedévben 18,8 százalékról 13,8-ra), Lettországban (19,9-ről 16,2-re az első negyedév végére) mértek, míg a "dobogó harmadik helyére" Magyarország, Németország (7,2-ről 6-ra) és Szlovákia (14,5-ről 13,3-ra) került 1,2-1,2 százalékpontos csökkenéssel.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

 
Világgazdaság Online: A közmunkaprogram "szegénységi csapda" lehet százezreknek

Világgazdaság Online

Gazdaság / Gazdaságpolitika | Szerző: Gazdasági Rádió - Világgazdaság Online | 2011. július 1.

A munkapiac számos kritikus pontját érinti a napokban nyilvánosságra hozott Magyar Munka Terv, és a korábbi időszakoktól eltérően alapos stratégiát dolgoz ki - mondta el a Gazdasági Rádió kérdésére csütörtökön Cseres-Gergely Zsombor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos munkatársa és a Budapest Intézet partnere. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a létező kutatási eredmények alapján a közmunkában való részvétel nem növeli, hanem csökkenti a munkavállalási esélyeket. Azt pedig egyelőre nem tudni, tud-e más lenni az új közfoglalkoztatási rendszer ebből a szempontból.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

 
OrientPress Hírügynökség: Lejárt a moratórium - mától indulnak a kilakoltatások

OrientPress

[Nemzetgazdaság] | OrientPress Hírügynökség | 2011. július 1.

Mától hatályát veszti az a rendelkezés, amely eddig kizárta a jelzálog alapú devizahitelezést, valamint részlegesen megszűnik az árverezési és kilakoltatási moratórium. Az Országgyűlés a múlt héten fogadta el a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítését és a lakóingatlanok kényszer-értékesítésének rendjéről szóló törvényt, amely majd néhány hitelesnek segítséget nyújthat, de nem mindenkinek.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

 
MNO Magyar Nemzet Online: Országos óvodaépítési program kezdődik

MNO Magyar Nemzet Online

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. július 1.

Hatalmas óvodaépítési programba kezd a kormány, amelynek köszönhetően egy-két éven belül felszámolható a súlyos óvodai férőhelyhiány – tudtuk meg. Tizenhatmilliárd forintot költenek új óvodai férőhelyek kialakítására. A nagyvárosokban átmenetileg a családi napközik támogatásával oldják meg a helyzetet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet 2011. július 1-jei számában olvashatják el.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

 
[origo] itthon: "Népszokás", de nem kényszer a nagyszülőkre bízni a vakációzó gyerekeket

[origo] itthon

[origo] itthon | Ballai Vince | Zöldi Blanka | 2011. június 30.

Minden önkormányzatnak kötelező olyan ügyeletes intézményt kijelölni a gyermekvédelmi törvény szerint, ahol a nyári szünetüket töltő gyerekekre vigyáznak. A lehetőségről sokan nem tudnak, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint így népszokás a gyerekeket a nagyszülőkre hagyni. Sok családban csak nehezen tudják megoldani a gyerekek nyári elhelyezését, de az [origo]-nak nyilatkozó szülők nem bánják, hogy van idejük pihenni a gyerekeknek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
 
Népszabadság online: Jászladányi ügy: még nincs vége

Népszabadság online

A Lap | Czene Gábor | Népszabadság | 2011. június 30.

Adva van egy furfangos önkormányzat, amely úgy próbálja elkülöníteni a számára nemkívánatos gyerekeket, hogy saját általános iskolájának jobbik részét átadja egy alapítványnak. Ebben a történetben semmi sem az, aminek látszani szeretne. Az alapítvány nem egy független képződmény, mint lennie kellene, hanem az önkormányzatnak anyagilag és politikailag is kiszolgáltatott, kézi vezérléssel működtetett fedőszerv. Az alapítvány által fenntartott iskola gyakorlatilag az önkormányzaté. Ide járnak a tehetősebb gyerekek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

 
Magyar Narancs: Söprés - Leszámolás a hajléktalanokkal

MANCS

Narancs XXIII. évf. 25. szám | Publicisztika | Misetics Bálint | 2011. június 23.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2011. január elsejei hatállyal szabálysértéssé nyilvánította a guberálást: a VIII. kerületben - számos vidéki településhez hasonlóan - tilos a kukákból "hulladékot kivenni". Ötvenezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki a rendeletet megszegi. Azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy kukázzanak, sokkal kevesebből kell megélniük: a rendelet végrehajtása tehát azt jelentené, hogy a magyar állam bebörtönözné azon legszegényebb állampolgárait, akik kukázással próbálnák biztosítani maguknak (esetleg családjuknak) legalább a létminimum töredékét...

A teljes cikk a Magyar Narancs Narancs XXIII. évf. 25. szám (2011. június 23.), 50-51. oldalán olvasható

Forrás: Magyar Narancs onlline

 
MTI: EBRD/Világbank-felmérés: a magyarok a legelégedetlenebbek között

MTI

Magyarország-EBRD-felmérés | Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: London, 2011. június 29., szerda (MTI)

A magyar lakosság a legkevésbé elégedettek között van Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség átalakuló országai között, és a pénzügyi válság nem tett jót a piacgazdaság általános megítélésének sem a magyarok körében - egyebek mellett ez derül ki a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világnak közös felméréséből, amelynek eredményeit szerdán ismertették az EBRD londoni központjában.

Bővebben...
 
hírszerző: LB: hátrányos megkülönböztetés Jászladányban

hírszerző

Belföld | Hírszerző | 2011. június 29.

A település önkormányzatát perelő civil szervezetek szerint a városvezetés tudatosan különíti el a nem roma gyerekeket a mélyszegénységben élő romáktól már tíz éve. A Legfelsőbb Bíróság szerint hátrányos megkülönböztetés érte a roma gyerekeket amiatt, hogy a településen működő önkormányzati és alapítványi iskola működtetésével alacsonyabb színvonalú oktatásban részesítik a roma és hátrányos helyzetű gyerekeket.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

 
eduline.hu: Alaposan átszabják az OKJ-s képzések rendszerét

eduline.hu

Felnőttképzés | Szűcs Dóra | eduline | 2011. június 15.

Átláthatóbb OKJ-s képzési rendszert ígér a Magyar Munka Terv, amelyet múlt héten tárgyalt és fogadott el a kormány: egyszerűbbé teszik a szakok akkreditációját, szigorítanak az ellenőrzésen, a nem piacképes képzések támogatását pedig csökkentik. Főállású oktatók és tanári értékelési rendszer nélkül egyetlen oktatási központ sem működhet majd.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

 
Portfolio.hu: Nem a gyerekesek, hanem a gazdagok - Ki jár jól jövőre?

Portfolio.hu

Makrogazdaság | 2011. június 29.

A kormány által végrehajtott adóváltozásokkal a 300 ezer forintos havi bruttó jövedelem felettiek járnak jól. Amennyiben a kiszivárgott tervek közel állnak a valósághoz, akkor 2010 és 2012 között az egy- és kétgyerekesek többsége egyáltalán nem jár jól azzal, hogy "családi" lett az adórendszer. Cikkünk első részében a személyi jövedelemadózás szempontjából vizsgáljuk meg, hogy miként változik az adómódosítások hatására a nettó jövedelem.

A teljes cikket itt olvashatja el: Portfolio.hu

Címkék: cikk hír jövedelem
 
MTI: KSH: tovább csökkent a munkanélküliségi ráta tavasszal

MTI

Gazdaság-foglalkoztatás-munkanélküliség | Budapest, 2011. június 29., szerda (MTI)

Tovább csökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban, és nőtt a foglalkoztatottak száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2 / 61 oldal