Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk
Olvastuk, láttuk, hallottuk
InforMed: Az alváshiány agresszióhoz vezethet gyerekeknél

InforMed

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Gyermeknevelés | Sándor, K.;  InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 9.

Amerikai kutatók szerint a kevés alvás hozzájárulhat a gyerekek agressziójához. Azok a gyerekek, akik a többieket zaklatják, bántalmazzák, többségükben álmosak nap közben.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

 
eduline.hu: Nem etnikai eredetű a roma diákok iskolai hátránya

eduline.hu

Közoktatás | eduline | 2011. június 9.

A roma és nem roma fiatalok között jelentősek a különbségek olvasási és matematikai kompetenciák terén, de ezeket nem az etnikai hovatartozás, hanem jól értelmezhető társadalmi okok magyarázzák - állapította meg a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) két közgazdásza.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

 
SONLINE: Tehetségnap: felkarolta az egyetem a roma fiatalokat

SONLINE

Somogy >>  Közélet | Márkus Kata | 2011. június 9.

Kaposvár | A hátrányos helyzetű, roma gyerekek három féléven keresztül járhattak a Kaposvári Egyetem tehetséggondozó foglalkozásaira.

Hasznos volt a program, nagyon sokat okosodtak a gyerekek, amióta a foglalkozásokra járnak. S persze óriási élmény volt a számukra, meg persze nekünk is, amikor a táncelőadásuk után állva tapsoltak, még a magyarok is. Így összegezték a Kaposvári Egyetem és a Napkerék Egyesület közös tehetségfejlesztő programjának hozadékát azok a roma származású szülők, akiknek a gyermekei rendszeresen részt vettek a program foglalkozásain.

A teljes cikket itt olvashatja el: SONLINE

 
ETK Önkormányzati Klub: Segít a romákon a kertészkedés?

ETK Önkormányzati Klub

Érdekességek | 2011. június 9.

Több település önkormányzata fogott össze a helyi roma kisebbséggel, hogy legalább a saját fenntartásuk érdekében megtermeljék maguknak a konyhakerti zöldségeket. A kezdeményezések néhol sikert arattak, de van, ahol a magok, palánták elültetése után a kapálásra már nem maradt energia.

A teljes cikket itt olvashatja el: ETK Önkormányzati Klub

 
Népszava: Veszélyben az allergiás gyerekek - akár rohamot is okozhat a dinnye

Népszava online

Bioritmus | Népszava | 2011. június 8.

Akár asztmás rohamot is okozhat a kisgyermekeknél a dinnye, a paradicsom és számos, amúgy egészséges nyári kedvenc. A szülők többsége ugyanis nem ismeri a keresztallergia veszélyeit, mint ahogy a megfelelő táplálással sincs tisztában. Nemcsak fűben-fában, de a tányéron is számos ellenség leselkedhet a kisgyermekekre.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

 
eduline.hu: Így fog kinézni a 2011/2012-es tanév

eduline.hu

Közoktatás | eduline | 2011. június 8.

Nyilvánosságra hozták a 2011/2012-es tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletet: a tanév 182-183 napos lesz, az előzetes tervekkel ellentétben ismét szeptember elsején kezdődik majd. Tanítási szünetek és érettségi időpontok.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

 
MTI: Oktatási jogok biztosa: a testi fenyítés és fizikai agresszió folyamatosan jelen van a közoktatásban

MTI

Oktatás-jog | Budapest, 2011. június 8., szerda (MTI)

Nem változott lényegesen az oktatási jogok biztosához tavaly érkezett panaszok száma az azt megelőző évhez képest; Aáry-Tamás Lajos 2010. évi beszámolójában kiemelte, hogy a testi fenyítés és a fizikai agresszió folyamatosan jelen van a közoktatásban.

Bővebben...
 
MTI: Az 1-3 évesek még nem ehetik ugyanazt, mint a felnőttek

MTI

Egészség-táplálkozás-gyerekek-életmód | Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI)

A magyar anyák fele nem tudja, hogy az 1-3 évesek még nem ehetik mindig ugyanazt, amit a család többi tagja - derült ki a Magyar Gyermekorvosok Társaságának friss felméréséből.

Bővebben...
 
Kormányzati portál: Ősztől újból friss zöldséget és gyümölcsöt kapnak az általános iskolás gyerekek

Kormányzati portál

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság | Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája | 2011. június 7.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a 2011/2012-es tanévre is meghirdeti az iskolagyümölcs programot, melynek célja, hogy az általános iskolás (1-4. évfolyamos) gyermekek friss zöldséget, gyümölcsöt kapjanak, és megkedveljék ezeket az egészséges termékeket.

További információt itt talál: Kormányzati portál

 
MTI: RÖVIDHÍR - Navracsics: egy összetartó családot a politika nem tud pótolni

MTI

Jog-ombudsman-kormány | Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI)

Egy jó, érzelmileg összetartó családot a politika nem tud pótolni, a kormányzati politika csak ösztönözni tudja a család, mint szeretetközösség megerősítését – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az Országgyűlési Biztos Hivatalában megrendezett Beteg-gyermek-jogok című konferencián kedden.

Bővebben...
 
RomNet: Jelentés a 2002 és 2010 közötti roma támogatások felülvizsgálatáról

RomNet

Híreink | RomNet | 2011. június 7.

Megtaláltuk Farkas Flórián a 2002 és 2010 közötti roma támogatások felülvizsgálatáról szól összefoglaló jelentését. Sajnos a teljes változatot sehol nem találjuk. Ezúton közöljük most olvasóinkkal a megtalált változatot.

A teljes cikket itt olvashatja el: RomNet

 
ETK Önkormányzati Klub: Az új közmunkaprogram miatt függesztették fel a felnőttképzést

ETK Önkormányzati Klub

Közfoglalkoztatás | 2011. június 7.

Csak felfüggesztette, nem leállította a Nemzetgazdasági Minisztérium a felnőttképzési és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását ösztönző uniós programokat. A Start-kártyák és az ahhoz kapcsolódó kedvezmények nem lettek leállítva, csak a felnőttképzés hazai és uniós forrásai, amelyeket hamarosan újranyitnak.

A teljes cikket itt olvashatja el: ETK Önkormányzati Klub

 
[origo] itthon: A család fogalmát is átalakítaná a kormány

[origo] itthon

[origo] itthon | MTI | 2011. június 7.

Az egyszázalékos felajánlásokhoz hasonló rendszerben nyugdíjkedvezményt kapnának a gyermekesek a jelenleg egyeztetés alatt álló családvédelmi törvény tervezete szerint - írja az MTI kormányzati forrásokra hivatkozva. A javaslat újraírná a család fogalmát is, és külön említi a legalább három kiskorú gyermeket nevelőket.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
 
Népszabadság online: „Minden gyereknek ugyanolyan színvonalú oktatás jár”

Népszabadság online

A Lap | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 6.

Interjú - Felcsuti Péter szerint lényegében befagyott a banki hitelezés

A bankok nem a kormány beosztottjai, még kevésbé alattvalói – nyilatkozza Felcsuti Péter közgazdász, aki 2009 szeptemberében mondott le a Bankszövetség vezetéséről. A magyarországi Raiffeisen ma már visszavonult vezetője szerint az a felfogás, hogy a cigányság helyzetén a közmunka fog javítani, logikai tévedés.

Az interjút itt olvashatja el: Népszabadság online

 
MTI: Ombudsman: harmonizálni kell a jogszabályokat a szakellátásban nevelkedő gyermekek érdekében

MTI

Ombudsman-gyermekvédelem | Budapest, 2011. június 6., hétfő (MTI)

A gyermekvédelmi törvény és a közigazgatási eljárási törvény rendelkezéseinek harmonizálását kéri Szabó Máté ombudsman az illetékes miniszterektől a szakellátásban nevelkedő gyermekek jogbiztonsághoz és védelemhez való jogának érvényesülése érdekében - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala hétfőn az MTI-vel.

Címkék: cikk hír
Bővebben...
 
Klubrádió: Csendes szülési sztrájkba kezdtek a magyar nők?

Klubrádió

Reggeli gyors | 2011. június 6.

A legújabb felmérések szerint egy év alatt drasztikusan, 10 %-al csökkent a szülések száma. Ercsey Katalin, LMP-s képviselő a Reggeli Gyorsban azt mondta, reméli, nem arról van szó, ami más dél-európai országokban is tapasztalható, hogy a kormányzati hangzatos szavak és a valóság közötti óriási ellentmondás miatt csendes szülési sztrájk bontakozik ki Magyarországon is.

A teljes cikket és a hanganyagot itt találja meg: Klubrádió

Címkék: cikk hír
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7 / 61 oldal