Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 412 találat van.
Címke: szegénység; mélyszegénység Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

180 perc | 2011. március 23.

Közel ötven hátrányos helyzetű kistérségben körülbelül hatvanezer halmozottan hátrányos helyzetű család él, rajtuk igyekszik segíteni Hegedűs Zsuzsa szociológus a "Minden gyerek lakjon jól!" Alapítvánnyal, amelynek idei akciója Nagyszokolyban kezdődött.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 március 23. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Nógrád Megyei Hírlap | 2011. március 23.

Egyre több helyen fűtenek szeméttel, sőt veszélyes hulladéknak számító ronggyal, gumival, műanyaggal Nógrádban. Endrefalván például egy tucat feljelentést tettek már ebben a fűtési szezonban ronggyal fűtés miatt - írja a Nógrád Megyei Hírlap.

A teljes cikket itt olvashatja el: HAON - Hajdú online

2011 március 23. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Start | 2011. március 22.

Az állami politika segíti a cigánygyűlöletet?

Az ATV Start vendége Ferge Zsuzsa szegénységkutató, szociológus.

Az adást itt tekintheti meg: atv.hu

2011 március 22. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

2011. március 21.

Lezárult a Szociális Innováció Alapítvány negyedik éve meghirdetett pályázata azok számára, akik társadalmi célú projekteket sikerrel valósítanak meg.

Társadalmi vállakozónak számít valaki, aki alapított egy szervezetet vagy projektet, amely innovatív, fenntartható és gyakorlatias megoldást jelent valamely égető társadalmi gondra. Maga a szervezet vagy projekt származhat az üzleti világból, a civil életből vagy a helyi közigazgatásból egyaránt a tulajdonformára, az üzemmódra és az üzleti modellre való megkötés nélkül – bárhonnan, ahol látszik, hogy a vállalkozás célja nem csak a bevétel, hanem egyben a közhasznúság maximálása is.

Az ünnepélyes díjátadás 2011 március 21-én, 16 órai kezdettel az AVF-en volt az "esély" konferencia keretében.

Üzlettudományokkal a társadalmi vállalkozásokért ProBono díjat 2010-ben két vállalkozás nyerte el.

Az egyik díjazott az e-MultiCoop Szociális Szövetkezet, a Szécsényi Kistérségben az e-MultiCoop Szociális Szövetkezet megalapításáért és működtetéséért ...

A teljes cikket itt olvashatja el: SZIA

2011 március 22. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Kis Miklós | 2011. március 21.

Leírt a kormány 1-2 millió embert, valójában ez van a romakérdés mélyén. Nem fontosak a kormánynak az emberek, a közmunka átalakításával százezreket lehetetlenítettek el, mélyül a gyermekszegénység. Kemény és bátor szavak hangzottak el egy szociálpolitikai konferencián, amely azonban látványosan szemléltette azt is, hogy az általánosabb társadalmi érdekekért szót emelők miért is nem képesek érdemben befolyásolni a közvéleményt.

Nem lehet a létminimum negyedéből megélni, ezt kellene reggel, délben, este üvölteni – mondta Ferge Zsuzsa a „Megszólalunk” című konferencián pénteken, az értelmiség felelősségéről szólva. Valahol ez van a romakérdés mélyén is – tette hozzá ...

... Ehhez azonban társultak, társulnak más intézkedések is, mint például egyes szociális transzferek (például: családi pótlék) befagyasztása, a segélyrendszer eddigi – s a továbbiakban is várható – szigorításai, amelyek egyre mélyítik a gyermekszegénységet – derült ki Darvas Ágnes és Farkas Zsombor előadásából.

A gyermekszegénységgel kapcsolatos kormányzati politika irányában világosan kivehető a büntető-rendszabályozó jelleg – mondta Farkas.

Ferge Zsuzsa később a témához kapcsolódva elmondta: a legújabb számítások szerint a gyermekszegénység már közelít a 40 százalékhoz. Hozzátette: az a politika, amely a kötelezéssel és a büntetéssel igyekszik kezelni a szegénységet és a munkanélküliséget, azt mutatja, hogy nem az emberek a fontosak a kormány számára ...

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 március 21. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Policy Agenda | 2011. március 17.

A kormánypártok által beterjesztett új alkotmány-tervezet és a Széll Kálmán tervben szereplő elemek megismerése után újra erős vita kezdődött arról, hogy a szociálisan nehéz helyzetben lévő társadalmi csoportok életminőségének javításában milyen feladatai és kötelességei vannak az államnak.

A teljes cikket itt olvashatja el: stop.hu

2011 március 17. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. március 9.

Megszavazta az Európai Parlament a romák európai integrációjának uniós stratégiájáról szóló állásfoglalást. Az elnökség üdvözölte, hogy a jelentés a romák társadalmi felemelkedését állítja középpontba, kiemelt hangsúlyt helyezve a szegregáció háttérbe szorítására.

A teljes cikket itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 március 09. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. március 8.

A diszkrimináció és a szegénység elleni küzdelem párhuzamos erősítésének alapelvén nyugszik a roma-keretstratégiáról készített európai parlamenti jelentés, amelynek 2011. március 8-i strasbourgi vitáján Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár szólalt fel a magyar elnökség nevében.

A teljes cikket itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 március 08. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Index | 2011. március 8.

Tarnabodon nem elég, ha a ház rendben van, a háziállatokat is jól kell tartaniuk a segélykérőknek. Az illegális bontástól is tartózkodniuk kell.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 március 08. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. március 7.

Számszerű célok megfogalmazását szorgalmazza a magyar elnökség a szegénység elleni küzdelemben, derült ki a Foglalkoztatási Tanács 2011. március 7-i brüsszeli ülésén. A szociálpolitikáért felelős miniszterek a fenntartható nyugdíjrendszerek és nemek közötti egyenlőség kérdéskörét tekintették át.

A teljes cikket itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 március 07. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szabad a pálya | 2011. március 6.

A Klubrádió Szabad a pálya című műsorában Nyilas Mihály, az Esély főszerkesztője beszélget Berki Judittal és Messing Verával a mélyszegénységben élők megélhetési stratégiáiról, a tankötelezettségről, közoktatási törvényről.

A beszélgetést itt hallgathatja meg: {mp3}klub20110306_berki-messing{/mp3}

2011 március 06. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | Helyi hírek | Bátonyterenye | 2011. március 3.

Bátonyterenyén a 15 éves és idősebb korosztálynak csupán 83,2 százaléka végzi el a nyolc általánost, az országos adat közel 90 százalék. A 18 éven túliaknak mindössze a negyede rendelkezik érettségivel, a 25 évesnél idősebbek közül csak minden huszadiknak lesz diplomája.

A teljes cikket itt olvashatja el: NPORT

2011 március 04. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | FN.hu, MTI | 2011. február 25.

Érintetlenül hagyja a közoktatás a mélyszegénységben élő roma gyerekeket. Az intézményrendszerrel sokszor nehezebb az együttműködés, mint a családokkal - mondta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány képviseletében, a Kreater Társadalmi Innovációs Labor mélyszegénységben élőket és romákat segítő projektek bemutatására szervezett rendezvényén.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 február 25. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. február 15.

Negyvenöt tapasztalati szakértő végez a héten a Budapesti Szociális Forrásközpont (BSZF) szervezésében indított képzésen; az új szakma képviselői maguk is szegények, és az állami, illetve a civil szférában dolgozhatnak majd a szegénység elleni küzdelemben.

A teljes cikket itt olvashatja el: stop.hu

2011 február 15. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Győr hírei, győri hírek | Laczó Balázs | 2011. február 14.

... Elméletben ha minden szociális juttatást megvonnának a magyar családoktól, akkor a gyermekek 44 százaléka válna szegénnyé ...

A teljes cikket itt olvashatja el: kisalföld.hu

2011 február 14. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Ónody-Molnár Dóra | NOL | 2011. február 13.

Magyarországon szükség lenne közfürdőkre és mosodákra, hogy ne kelljen 16 éves lányoknak vödörben cipelni a vizet és azt otthon a lopott fával megmelegíteni, hogy kézzel ki tudják mosni azt, amijük van ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 február 13. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

168 Óra Online | Itthon | 2011. február 10.

"Éheznek az emberek" - ilyen mondatokat lehet hallani a borsodi polgármesterektől ...

A teljes cikket itt olvashatja el: 168 óra online

2011 február 10. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - KA | MTI | 2011. február 10.

A EU 2020 stratégia keretében az uniós országok összesen 20 millióval, Magyarország pedig 450 ezer fővel fogja csökkenteni ebben az évtizedben szegényeinek számát ...

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 február 10. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jam | 2011. február 9.

Örvény címmel film készült három szegény családról

Etnikai kérdés-e a szegénység?

A Jam vendégei Bass László, szociológus, egyetemi adjunktus és John Oates, az Örvény című film producere.

Az adást itt tekintheti meg: atv.hu

2011 február 09. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Sarkadi-Nagy Márton | 2011. február 8.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye az összeomlás szélén áll, az encsi kistérség településvezetői éhséglázadásoktól félnek. A kivéreztetett környéknek az utolsó lökést az új közmunkaprogram adhatja meg, amely a helyiek szerint nem biztosítja a létminimumot sem és köze sincs a beígért "értékteremtő munkához".

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 február 08. (kedd)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>