Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 412 találat van.
Címke: szegénység; mélyszegénység Rendezés
Cikk
(Egyéb)
A konferencia a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet által korábban meghirdetett „Kérdés és válaszok” c. konferenciasorozat része. 
2010 november 08. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szalai Anna | Népszabadság | 2010. november 6.

A gettósodással leginkább veszélyeztetett kistérségek némely önkormányzata határozatot hozott arról, hogy nincs, ami láthatóan van. Szegénytelep a falu szélén vagy éppen a kellős közepén. Ettől még tény: 1633 gettókezdemény létezik hazánkban ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 november 06. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

MNO-KA | MTI | Belföld | 2010. november 6.

Durván háromszázezer ember lakik szegénytelepeken Magyarországon – összegezi Domokos Veronika kutató a Népszabadság szombati számában ...

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2010 november 06. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

Pénzügyek, Rovatok | Írta: Szerk | 2010. október 31.

Tavaly ezernégyszáz pécsi család kereste fel felgyülemlett, kifizetetlen közüzemi számlái miatt az önkormányzat családsegítő és gyermekjóléti szolgálatát ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Ingatlan.NET

2010 október 31. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Aktuális > Magyarország | hirado.hu/MTI | 2010. október 26.

Ferge Zsuzsa szerint a mélynyomor megakadályozása a legfontosabb

A Magyar Tudományos Akadémia Gyermekszegénység Elleni Programirodája szerint a válságban legalább az állami újraelosztásban elsődlegesnek kell tekinteni azokat az eszközöket, amelyek gátolják a mély és tartós nyomort, tompítják a válság hatásait.

A teljes cikket itt olvashatja el: Hirado.hu

2010 október 27. (szerda)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Az MTA GYEP Iroda nyílt levele a döntéshozókhoz

Mi is lesz a gyerekekkel?

A gyerekek legalább negyede szegénységben él. Az arány 2008 óta folyamatosan nő. A válság súlyosbította a helyzetet. A kormány lehetőségei régóta szűkösek, és várhatóan azok is maradnak. Ilyen körülmények között legalább az állami újraelosztásban prioritásnak kell tekinteni azokat az eszközöket, amelyek gátolják, legalább lassítják a jövőt is romboló mély és tartós nyomort, és egyben – automatikus stabilizátorként – valamennyire tompítják a válság hatásait. Az automatikus stabilizátorok alulról valamennyire korlátozzák az egyenlőtlenségeket, és gátolják például a jövedelmek olyan radikális visszaesését, amely a fogyasztást, és ezzel a kínálatot, a termelést is visszaveti. Az automatikus stabilizátorok között a legfontosabbak a progresszív adórendszer, a munkavállalói jogok, munkanélküli ellátások és általában a jóléti ellátások. Mindezek a rendszerek évek óta gyengülnek. Ez súlyosan érinti a gyermekeket és gyermekes családokat.  Az alábbiakban csak a gyermekek-gyermekesek széles körét érintő problémákra hívjuk fel a figyelmet.

2010 október 26. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

180 perc | Mong Attila | 2010. október 25.

Beszélgetés a HCZ programról Szira Judit oktatási szakértővel és Kóczé Angéla szociológussal.

Az adást meghallgathatja itt [7:30] ~7:35-től: Magyar Rádió Hangtár

2010 október 25. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Index | Miklósi Gábor | Belföld | 2010. október 22.

Soros György a helyzet súlyossága és a küszöbön álló uniós magyar elnökség miatt kész eurómilliókkal beszállni egy harlemi és magyar tapasztalatokra is építő országos oktatási és egészségügyi roma program elindításába. Az önrészt a milliárdos és a magyar állam állná. A támogatás nagy részét az Európai Unió kohéziós alapja. Orbán Viktor pozitívan állt a dologhoz, mondta az Indexnek Soros György.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2010 október 22. (péntek)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály

Dudás Zoltán főosztályvezető részére

Tisztelt Főosztályvezető úr!

A válság nyomán mélyül a gyerekszegénység és egyre gyakrabban találkozunk éhes gyerekekkel. Az ezt enyhítő sokféle eszköz közül jelenleg prioritásnak látjuk a gyerekek étkezésének némi javítását. Ezért javasoljuk a gyerekétkeztetésre vonatkozó szabályozás változtatását a 2011-es költségvetésben.

2010 október 22. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyar Katolikus Rádió | Életre-való | 2010. október 18.

Gyermekszegénység

A műsorban az MTA Gyerekszegénység Elleni Programjáról beszél Hadházy Ágnes programigazgató és Kun Zsuzsa az LHH kistérségi gyerekesély programok módszertani központjának vezetője Pákozdi József mikrofonja előtt.

Az adást meghallgathatja itt: www.katolikusradio.hu

2010 október 19. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI | Itthon | 2010. október 17.

Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjának, Magyarországon 1996-tól emlékeznek meg róla.

Nagyon súlyos, és egyre súlyosbodó probléma a szegénység Magyarországon, a lakosság 14, a gyermekek 25 százaléka él jelenleg a szegénységi küszöb alatt az uniós mérce alapján - mondta Ferge Zsuzsa szociológus korábban az MTI-nek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Heti Válasz

2010 október 17. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

MNO | Belföld | 2010. október 17.

A leglátványosabb elmaradás a közbiztonság, köztisztaság és a szociális ügyek területén van. Ezekben komoly változtatásokra van szükség a IX. kerületben – mondta Bácskai János. Ferencváros frissen megválasztott fideszes polgármestere hangsúlyozta: felszámolják a dzsumbujszerű állapotokat.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2010 október 17. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Külföld | 2010. október 17.

Andor: megvan a lendület a szegénység elleni cselekvéshez.

Megvan a lendület ahhoz, hogy konkrét cselekvésre váltsuk a kötelezettségvállalásokat a szegénység visszaszorítása érdekében - hangsúlyozta Andor László, a foglalkoztatás, szociálpolitika, valamint társadalmi összetartozás ügyeiben illetékes EU-biztos vasárnap, a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából.

A teljes cikket itt olvashatja el: Hír24

2010 október 17. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | 2010. október 17.

Október 17-ét nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjának az ENSZ Közgyűlése. A szegénység elleni küzdelem napjainkban aktuálisabb mint valaha ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Bombahír

2010 október 17. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

nyest.hu | 2010. október 15.

Gilvánfán közösségi ház nevelési és szociális szolgáltatások mellett tanodát is működtet, mely segíti a hátrányos helyzetű gyermekek tanulását, felzárkózását. A közösségi ház és tanoda példaértékű, modellként szolgálhat más települések számára.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nyelv és Tudomány

2010 október 15. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Narancs XXII. évf. 41. szám | politika | interjú | 2010. október 14.

A cigányságot sújtó problémáknak nemcsak szocioökonómiai, hanem etnikai okaik is vannak. A mélyszegénységben élők felzárkóztatására vannak ötletek, de hogy a kivitelezésükhöz honnan lesz forrás, abban egyelőre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára sem lát tisztán.

Forrás: Magyar Narancs onlline

2010 október 15. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

FN.hu, MTI | 2010. október 15.

Magyarországon a lakosság 26,5 százaléka tekinthető minőségi éhezőnek, amely azt jelenti, hogy étkezései során nem jut húshoz legalább kétnaponta. A mélyszegénységről legtöbbször csak a statisztikai adatok szintjén, vagy a politikusok meddő ötletelései nyomán értesülünk. Az FN-en most beindult blog konkrét történeteket mutat be a "terepről", Magyarország egyik legszegényebb térségéből.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2010 október 15. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Országos Sajtószolgálat | Budapest, 2010. október 14., csütörtök (OS)

Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja. 2000-ben az ENSZ kötelezettséget vállalt, hogy 2015-re felére csökkenti a súlyos szegénységet, de még mindig 1,4 milliárd ember él a világon kb. napi 1 dollárból...

A teljes cikket itt olvashatja el: OS Országos Sajtószolgálat

2010 október 14. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény / Publicisztika | Andor László és Philippe Courard | 2010. szeptember 30.

Napjainkban, amikor a gazdasági válság még véget sem ért, könnyen kialakulhat egy szociális krízis is. A pénzügyi válságokhoz hasonlóan a szociálisak sem lokalizálhatók többé, a fenyegetés leküzdéséhez ezért európai szintű vitákra és az EU egész területére kiterjedő stratégiákra van szükség.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2010 szeptember 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Csuhaj Ildikó–Danó Anna–Varga Dóra | Népszabadság | 2010. szeptember 30.

A miniszterelnök visszavenné az önkormányzatoktól az egészségügyet és az oktatást

Orbán Viktor támogatná, hogy az állam visszavegye az egészségügyet és az oktatást az önkormányzatoktól. Magyarul: államosítani akar. A kérdés az, hogy valóban arra gondol-e.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 szeptember 30. (csütörtök)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>