Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 239 találat van.
Címke: foglalkoztatás Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Balla István - Kis Miklós | 2011. április 8.

A tankötelezettség felső korhatára körüli vita során alig esik szó arról, hogy ma is van törvényes lehetőség az iskolába járás elkerülésére. A magántanulói státuszt az élsportoló, művész, illetve a súlyos beteg gyerekek számára találták ki, mára a problémás diákoktól való megszabadulást szolgálja. A pontatlan jogszabályt az új törvényi koncepció sem rendezi.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 április 08. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Edupress | 2011. április 7.

Míg az Európai Unióban több mint ötvenmillió, addig Magyarországon akár egymillió olyan ember is lehet, akinek részt kell vennie a felnőttképzésben, hogy munkahelyhez juthasson - mondta el Zsuffa Ákos, az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének (AFIOE) elnöke.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nyelv és Tudomány

2011 április 07. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

HVG.HU \ ITTHON | Szerző: HVG | 2011. április 6.

A közfoglalkoztatási program keretén belül 109 munkanélküli foglalkoztatása valósul meg Nyíregyházán május elejétől december végéig - jelentette be Halkóné Rudolf Éva alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

A teljes cikket itt olvashatja el: hvg.hu

2011 április 06. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] vállakozói negyed | [origo] | 2011. április 5.

A legszűkebb becslés szerint is tízezer fölött van az olyan elvált szülők száma, akik nem fizetik a tartásdíjat gyerekük után, közel kilencezer gyerek minden évben állami segítségre szorul fizetésképtelen vagy sumákoló szülője miatt. Több cég kínál olyan biztosítást, amely hasonló, jövedelemkieséses helyzetek - munkanélküliség, keresőképtelenséget okozó betegség - esetére nyújt védelmet. Magukban az ilyen termékek eddig nem voltak hosszú életűek, egy cég most mégis megpróbálkozik az önálló tartásdíj-biztosítással.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] vállakozói negyed

2011 április 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - GB | MTI | 2011. április 5.

Folytatódik a halmozottan hátrányos helyzetű munkanélkülieket segítő, Dolgozzunk újra együtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elnevezésű európai uniós program. A nyíregyházi Regionális Érdekvédelmi Alapítvány újabb 75 millió forint pályázati támogatást kapott évek óta elhelyezkedni képtelen emberek munkába állításához.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 április 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény | Ónody-Molnár Dóra | NOL | 2011. ápriis 5.

... Előbb kell az egymillió új munkahely, aztán jöhet az egymillióval több gyerek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 április 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jelenlét - Romák és a közélet | 2011. április 2.

A Jelenlét című műsorban Domány András vendégei Lakner Zoltán, Setét Jenő és munkatársunk Bass László.

A hangfelvételt itt hallgathatja meg*: Magyar Rádió Hangtár (17:04-től)

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 április 02. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | atv.hu/Nagy B. György | 2011. április 1.

Az a szociálpolitika, amelyik azt üzeni, hogy „mindegy, ki mit tesz azért, hogy kikerüljön a jelenlegi kilátástalan helyzetéből, a lényeg, hogy járjon valami” - nem jelent megoldást. Változtatnunk kell ezen a hozzáálláson, és közben nem szabad az embereket megaláznunk – mondta az atv.hu-nak adott interjúban Balog Zoltán, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár.

A teljes cikket itt olvashatja el: atv.hu

2011 április 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI-fidesz.hu | 2011. április 1.

Ma a foglalkoztatási problémák kétharmada az ország egyharmadára koncentrálódik, tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a dél-alföldi régió bizonyos szegmeseiben vannak a legnagyobb problémák - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson rendezett közmunka témában tartott fórumon pénteken az MTI-nek.

A teljes cikket itt olvashatja el: fidesz.hu

2011 április 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] üzleti negyed | 2011. április 4.

Egyre nehezebb helyzetből kell megvalósítania a kormánynak egyik legfőbb ígéretét, a több százezer új munkahely létrehozását és az inaktív emberek munkához juttatását. A válság miatt egyre több, a statisztikákban korábban láthatatlan munkanélküli szeretne álláshoz jutni, miközben a munkahelyek száma az elmúlt egy évben csökkent. Ráadásul a cégek szerint idén legfeljebb minimálisan nő majd az új állások száma.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] üzleti negyed

2011 április 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Profit | MTI | 2011. március 30.

A munkanélküliségi ráta nem változott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korrigált adatsorában.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 március 30. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. március 29.

„A munka és a családi élet összeegyeztetésének hatása a demográfiai folyamatokra” címmel kétnapos szakértői konferencia kezdődött 2011. március 28-án Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia székházában. Ez a nyitó eseménye a magyar elnökség által szervezett “Európa a családokért – a családok Európáért” népesedési és családpolitikai hétnek.

Az interjút itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek >> Magyar Gazdaság | Domokos László | 2011. március 29.

A KSH közzétételi naptárának megfelelően kedden reggel 9-kor közzétette a Foglalkoztatottság és munkanélküliség 2010. december - 2011. február című gyorstájékoztatót, ám azóta - időlegesen - visszavonta, így a reggeli közlés adatai nem használhatók.

A teljes cikket itt olvashatja el: Napi Gazdaság

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | mfor.hu | 2011. március 29.

Nem mindennapi paradoxonra figyelhettek fel az éles szemű elemzők a KSH kedden publikált "Foglalkoztatottság és munkanélküliség" gyorsjelentésében. A munkaerőpiaci szempontból aktív és inaktív embereknek az összege - vagyis azoknak, akik el akarnak helyezkedni és azoknak, akik nem - egy hónap alatt 35 ezer fővel ugrott meg mind a 15-64, mind a 15-74 éves korosztályban. Márpedig ennek a két adatsornak az összege a demográfiai folyamatokkal párhuzamosan csak lassan és fokozatosan változhat.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Független Hírügynökség | 2011. március 29.

Majdnem félmillióan voltak munka nélkül 2010 decembere és 2011 februárja között - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kedden kiadott jelentéséből. A 2010 decembere és 2011 februárja közötti időszakban több mint 3,76 millió volt a 15-74 év közötti korú foglalkoztatottak száma, ez 1 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi időszakban. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 2,2 százalékkal, 489 ezer főre nőtt, 11,5 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezve.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | MNO - GB | 2011. március 29.

2010. december–2011. februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 762 ezer fő volt, ami 1 százalékkal több az előző év azonos időszakinál. A mun­ka­­nél­­küli­ek száma az egy évvel ko­ráb­bihoz képest 2,2 százalékkal, 489 ezer főre nőtt, 11,5 százalékos munka­nél­küliségi rátát ered­ményezve.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény / Jegyzet | Braunmüller Lajos | 2011. március 25.

Soha nem látott szintre nőtt a segélyből élők száma, pedig a kormány az elmúlt egy évben láthatólag minden adminisztratív, kényszerítő eszközt megragad arra, hogy akit csak lehet, a munka irányába tereljen.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 március 25. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Profit | MTI | 2011. március 24.

Csökkenteni kell Európában az államadósságot, és munkahelyeket kell teremteni, bármi áron - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 március 24. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek| Beke Károly | mfor.hu | 2011. március 24.

Soha nem látott magasságba emelkedett az idei év első két hónapjában a rendszeres szociális segélyben részesülők száma - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) statisztikáiból. Februárban ugyan kicsit csökkent az ellátottak száma, de 2003 óta így is 85 ezerrel emelkedett. Mfor.hu-háttér.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 március 24. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

180 perc | 2011. március 24.

A kormány legfontosabb célja, hogy a jövőben csökkenjen az államadósság, és mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar - mondta a Miniszterelnökség államtitkára az MR1-Kossuth Rádióban. Varga Mihály közölte: ennek érdekében átalakítják a szociális segélyezést, segélyt vagy támogatásokat ezután csak a közmunkarendszeren keresztül lehet majd kapni.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 március 24. (csütörtök)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>