Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 239 találat van.
Címke: foglalkoztatás Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Népszava-információ | 2011. március 24.

Miközben a kormány azt ígéri, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt, a magyarországi munkanélküliségi ráta idén januárban 12,6 százalékra ugrott, ez a tavalyi első havinál 1,6 százalékponttal magasabb - derül ki az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, amely 30 országot tömörít) legfrissebb, márciusi összegzéséből. Egyelőre tehát várni kell a foglalkoztatás dinamikus felfutására.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 március 24. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód | InfoRádió / MTI | 2011. március 23.

Sok ember számára sokkal megterhelőbb lelkileg egy rossz munkahely, mint ha munka nélkül marad - derül ki egy ausztrál tanulmányból. Az eredmény rámutat arra, hogy mennyire fontosak a munkakörülmények az alkalmazottak lelkiállapota szempontjából.

A teljes cikket itt olvashatja el: InfoRádió

2011 március 23. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

180 perc | 2011. március 22.

Makai István a 180 percben azt mondta, pályázatok alkalmával pluszpontokat kaphatna az a cég, amely legalább tíz százalékban romákat alkalmaz.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 március 22. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

2011. március 21.

Lezárult a Szociális Innováció Alapítvány negyedik éve meghirdetett pályázata azok számára, akik társadalmi célú projekteket sikerrel valósítanak meg.

Társadalmi vállakozónak számít valaki, aki alapított egy szervezetet vagy projektet, amely innovatív, fenntartható és gyakorlatias megoldást jelent valamely égető társadalmi gondra. Maga a szervezet vagy projekt származhat az üzleti világból, a civil életből vagy a helyi közigazgatásból egyaránt a tulajdonformára, az üzemmódra és az üzleti modellre való megkötés nélkül – bárhonnan, ahol látszik, hogy a vállalkozás célja nem csak a bevétel, hanem egyben a közhasznúság maximálása is.

Az ünnepélyes díjátadás 2011 március 21-én, 16 órai kezdettel az AVF-en volt az "esély" konferencia keretében.

Üzlettudományokkal a társadalmi vállalkozásokért ProBono díjat 2010-ben két vállalkozás nyerte el.

Az egyik díjazott az e-MultiCoop Szociális Szövetkezet, a Szécsényi Kistérségben az e-MultiCoop Szociális Szövetkezet megalapításáért és működtetéséért ...

A teljes cikket itt olvashatja el: SZIA

2011 március 22. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

vállalat | MTI | 2011. március 17.

Az előző havihoz képest csökkent a munkakeresők száma februárban, 2010 azonos időszakához viszonyítva viszont 2,2 százalékkal többen keresnek állást hazánkban.

A teljes cikket itt olvashatja el: Privátbankár

2011 március 17. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Karrier | MTI | 2011. március 16.

Kétezer roma munkavállaló foglalkoztatásáról írt alá együttműködési megállapodást Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke és Ligetvári Ferenc, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének vezetője.

A teljes cikket itt olvashatja el: hvg.hu

2011 március 16. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Rúzs | nepszava.hu | 2011. március 11.

Elfogadó vállalat, rugalmas foglalkoztatás, kölcsönös érdekegyeztetés, folyamatos kommunikáció, példamutató, támogató felsővezetés, kismamák és kispapák fejlesztése, kooperáló támogató családi háttér, és nem utolsó sorban a férjeket is támogató családbarát munkahely szükséges a kisgyerekesek foglalkoztatásához - hangzott el egy nőnapi konferencián.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 március 11. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Tamásné Szabó Zsuzsanna | 2011. március 8.

Április elsejétől a gyesen lévő teljes munkaidősöknek választaniuk kell: vagy nyolc órában dolgoznak tovább és lemondanak a segélyről, vagy a juttatásért cserébe hatórásra váltanak ...

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 március 09. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. március 7.

Számszerű célok megfogalmazását szorgalmazza a magyar elnökség a szegénység elleni küzdelemben, derült ki a Foglalkoztatási Tanács 2011. március 7-i brüsszeli ülésén. A szociálpolitikáért felelős miniszterek a fenntartható nyugdíjrendszerek és nemek közötti egyenlőség kérdéskörét tekintették át.

A teljes cikket itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 március 07. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - WL | 2011. március 4.

A kormány a forráselosztás megváltoztatásával kívánja ösztönözni a munkahelyteremtést a hátrányos helyzetű térségekben, a súlyos foglalkoztatási gondokkal küzdő régiókban a beruházók nagyobb arányú támogatásban részesülnek ezentúl – közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken Nyíregyházán egy munkaügyi fórumon.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 március 04. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Esztergályos Ildikó | 2011. március 3.

A kormány százezer rokkantnyugdíjast akar visszaterelni a munkaerő-piacra, mindez azonban a Hírszerzőnek nyilatkozó szakértők szerint nem lesz könnyű, a kérdés ugyanis nemcsak a rokkantellátás területét érinti. A rendszer felülvizsgálatától tízmilliárdokat remél az NGM, a részletekről azonban mélyen hallgat a kormány.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 március 04. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Magyar | Haász János | 2011. március 4.

A rokkantnyugdíj szabályainak átírása és a rokkantsági határozatok felülvizsgálata, a táppénz csökkentés és a tankötelezettség korhatárának leszállítása – mind olyan lépés, amivel a foglalkoztatás bővítené a kormány. A munkaerő-piaci adatok és trendek fényében azonban úgy tűnik, hogy a lépések nem az állásban lévők, hanem a munkanélküliek számát növelik. Igaz, a regisztrált munkanélküliség időtartamának csökkentése a felszínen az ezzel kapcsolatos problémákat is megoldja.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 március 04. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Népszava | 2011. március 32.

Csak a szigor maradt meg a közmunkaprogramból, a humánum szinte teljesen kimaradt belőle - többen is így kommentálták lapunknak a Fidesz január elsejétől érvényes közmunkával kapcsolatos lépéseit. Úgy tűnik, a kormány is belátja, hogy hiba volt radikálisan csökkenteni az erre fordítható összeget, a Széll Kálmán-terv ugyanis júliustól új programot ígér a reménytelen álláskeresőknek.

...

Ferge: a legelesettebbektől a legkönnyebb elvonni a támogatásokat

"Sok megalázó eleme volt az Út a munkába programnak, de legalább annyit sikerült vele elérni, hogy kétszázezer embernek néhány hónapig volt havi 60-70 ezer forintnyi jövedelme" - mondta lapunknak Ferge Zsuzsa szociológus. Az év elejétől érvényes szabályozás viszont annyira lecsökkentette az erre fordítható pénzeket, hogy a legtöbb közmunkás már csak fele ennyit keres napi négyórányi munkáért.

...

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 március 03. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek| Beke Károly | mfor.hu | 2011. március 3.

... Cikksorozatunk első részében azt vizsgáljuk meg, hogy lehet a foglalkoztatás területén a tervezett 200 milliárd forinttal javítani a költségvetés egyenlegét.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 március 03. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Makrogazdaság | Világgazdaság Online | 2011. március 2.

Az EU munkanélküliségi mutatója hat hónap óta először enyhén csökkent, 9,6 százalékról 9,5-re, ez az első jele lehet annak, hogy a foglalkoztatásban is megindulhat a javulás. A tagországok teljesítménye azonban igen eltérő, Magyarországon például jelentős romlás következett be.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 március 02. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Makrogazdaság | VG | 2011. március 1.

Lassulni látszik a foglalkoztatás bővülése, és kifejezetten rossz lett a november–januári munkanélküliségi adat. Éves alapon enyhén nőtt ugyan a foglalkoztatottság, ám a belső kereslet alacsony szintje miatt még mindig nincs jele a kilábalásnak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 március 01. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - PL | (MTI) | 2011. február 28.

A szakmunkásképzés, valamint a cigány kis- és középvállalkozások működésének a támogatása áll a középpontjában annak a stratégiai szövetségnek, amelyet a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviselete (KISOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), valamint a Lungo Drom írt alá ...

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 február 28. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | InfoRádió | 2011. február 28.

Nőtt a foglalkoztatottak és a munkanélküliek száma november és január között - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A teljes cikket itt olvashatja el: InfoRádió

2011 február 28. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | FN.hu, MTI | 2011. február 28.

A munkanélküliségi ráta 2010. november és 2011. január között 11,2 százalékra nőtt a megelőző időszaki és az egy évvel korábbi 10,8 százalékról, a munkanélküliek száma 4,0 százalékkal, 474 ezer főre nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 február 28. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - GB | 2011. február 28.

2010. november–2011. januárban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 776 ezer fő volt, ami 0,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A mun­ka­­nél­­küli­ek száma az egy évvel ko­ráb­bihoz képest 4,0 százalékkal, 474 ezer főre nőtt, 11,2 százalékos munka­nél­küliségi rátát eredményezve.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 február 28. (hétfő)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>