Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 239 találat van.
Címke: foglalkoztatás Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

gazdaság-foglalkoztatás-közmunka-lapszemle | Zalaegerszeg, 2011. május 25., szerda (MTI)

Közfoglalkoztatás keretében közel 2700 fő kezdte meg a munkavégzést idén Zala megyében, a már elbírált pályázatok alapján további 1840 fő felvételére van lehetőség - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

2011 május 25. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-munkaerőpiac-foglalkoztatás | Budapest, 2011. május 24., kedd (MTI)

A szociális szövetkezetek és a szociális gazdaság "kiváló terepet" jelentenek arra, hogy az elsődleges munkaerő-piacon elhelyezkedni nem tudó embereket a gyakorlatban is munkára késszé és képessé tegyék - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének (MTA-KTI) szakmai konferenciáján.

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Kormány-kisebbségek | Budapest, 2011. május 20., péntek (MTI)

Legalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyet pénteken írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével a szervezet fővárosi, Dohány utcai székházában.

2011 május 20. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-munkaügy | Budapest, 2011. május 19., csütörtök (MTI)

Új, célzott közmunkaprogram indul várhatóan június közepén parlagfű-mentesítésre az ország 50, parlagfűvel legfertőzöttebb kistérségében.

2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Szabó Brigitta | Népszabadság | 2011. május 19.

A tíz évre szóló munkahely-teremtési program 1,8 százalékát teljesítette kormányzása első évének végére a Fidesz-kabinet. A tavalyi választáskor tett ígéret – tíz év alatt egymillió új állás – valóra váltása tehát ez idő alatt nem lett biztosabb.

Az interjút itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Karrier | Napi Gazdaság | 2011. május 19.

A magyar közoktatás átalakításával 93 ezer újonnan munkaerőpiacra kerülő szakmunkásképzés nélküli fiatal nagy része nem juthat munkahelyhez a magyar vállalatoknál. A Gazdasági Kutatóintézet (GKI) felmérése szerint leginkább a vendéglátásban és idegenforgalomban tevékenykedő cégek várják a szakképzettség nélkülieket és a szakmunkás gyakornokokat - írja a Napi Gazdaság.

A teljes cikket itt olvashatja el: Pénzcentrum.hu

2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Nemzetgazdaság] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 17.

A kamarák fontosságára hívta fel a figyelmet Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára. Eközben Borkai Zsolt, Győr polgármestere a szakképzett munkaerő biztosítására törekszik, hogy a térséget vonzóvá tegyék a munkaadó cégek számára.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 május 17. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | 2011. május 13.

Ha többet dolgozik a meglévő létszám egy cégnél, akkor nincs szükség új emberekre, így nem tartja logikusnak a kormány érvelését Adler Judit a GKI Gazdaságkutató foglalkoztatáspolitikai szakembere, mi szerint azért csökkentik a fizetett szabadságot, hogy növeljék a vállalkozások versenyképességét és munkahelyeket teremtsenek. Persze, ha konjunktúra van, az más kérdés, de erre nem látszanak jelek – tette hozzá a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

A teljes cikket és a hanganyagot itt találja meg: Klubrádió

2011 május 13. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdasági hírek | 2011. május 12.

A 270 lakosú Komlóskán mezőgazdasági programot indított az önkormányzat. Olyan helybéli idős emberektől vett át öthektárnyi földet, akik nem tudták megművelni.

A teljes cikket itt olvashatja el: Klubrádió

2011 május 12. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. május 11.

A fiatalkorúak munkanélkülisége 25 százalékos, nincs hely nekik a társadalomban, és ez radikalizálni fogja őket - állítja Szalai Erzsébet szociológus a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.

A teljes cikket itt olvashatja el: stop.hu

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | Joó Hajnalka, Baksa Roland | 2011. május 11.

"Országépítő" kezdeményezéssel kapcsolná össze ősszel induló közmunkaprogramját a kormány egy, az [origo] birtokába került koncepció szerint. A terv lényege, hogy kisebb közösségek pénzt és munkaerőt kérhetnek olyan tervek megvalósításához, mint például egy park kipucolása vagy egy épület felújítása. A munkát felügyelő testület fűnyírót, ásót, vödröt és ha kell, közmunkásokat biztosít a feladathoz.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | Beke Károly | 2011. május 11.

Elszántnak tűnik az Orbán-kormány, hogy a jelenlegi kilenc hónapról három hónapra csökkentse a munkanélküli segély jogosultsági idejét a Széll Kálmán Terv keretében. Közben viszont évek óta nem volt ilyen magas azoknak az aránya, akik semmilyen ellátásra nem jogosultak, a munkanélküliek közül 260 ezren már most sem kapnak segélyt. Mfor.hu-háttér.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek >> Magyar Gazdaság | A Napi Gazdaság szerdai számának cikke | 2011. május 11.

Egyesek szerint a gyógynövénytermesztés is a rendszerváltás áldozata lett. Azóta az ágazat folyamatosan épül le, pedig szabályozási háttér átalakításával több tízezer hátrányos munkapiaci helyzetű térségben élő, alacsonyan képzett munkanélkülinek jelenthetne jövedelemforrást.

A teljes cikket itt olvashatja el: Napi Gazdaság

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Gazdaságpolitika | MTV | 2011. május 10.

Nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunka-programokat fog a kormány indítani, amellyel feltornássza a jelenlegi 55 százalékos foglalkoztatást – nyilatkozta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTV Este című műsorában.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 május 10. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | MNO - NT | 2011. május 9.

Tovább csökkent az álláskeresők száma áprilisban: ekkor 612 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, az előző hónaphoz képest 5,8 százalékkal – 38 000 fővel – kevesebbet. Az adat az előző év azonos időszakához képest ugyanakkor 1,7 százalékos, több mint tízezer fős emelkedést jelez – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 május 09. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | NOL | 2011. május 8.

Konzervatív világnézet uralja az új szociálpolitikai koncepciót. Egyik kidolgozója, Nyitrai Imre szociális államtitkár azt mondja: ésszerűsítik a szolgáltatást, és az úgynevezett esetmenedzserek a Tanácsadó és Támogató Központon keresztül juttatják a pénzt az érintetteknek. Nyitrai elismeri: vannak olyan helyek az országban, ahol csak a közmunkákra lehet támaszkodni, mert oda ugyan nem megy munkahelyteremtő beruházás.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 május 08. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Fókuszban] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 5.

Négyórás munkarend bevezetésével javítana a közfoglalkoztatás helyzetén 2012-től a foglalkoztatásügyi államtitkárság. A kormány emellett szigorít a segélyezés feltételein is: jövőtől nem kaphat támogatást az, aki korábban nem dolgozott le legalább harminc – négy óra esetén pedig hatvan – munkanapot. A Magyarország Munkatervről még nincs hivatalos kormányzati álláspont, a változás azonban százezreket érinthet a közeljövőben. A témáról a Nemzetgazdasági Minisztériumot, valamint Taktaharkány és Nagykőrös polgármesterét kérdeztük.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 május 05. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

HVG.HU \ Itthon | MTI | 2011. május 5.

Czomba Sándor szerint "ennyi munkáskéz hiányzik a magyar piacról" annak érdekében, hogy kezelhetővé váljanak azok a problémák, amelyek az elmúlt években előttünk tornyosultak.

A teljes cikket itt olvashatja el: hvg.hu

2011 május 05. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Európa | Euractiv.hu | 2011. május 5.

Ma Európában ötből egy fiatal nem talál magának munkát, az európaiak pedig nem is szívesen vállalkoznak. A probléma kezelésére az Európai Bizottság elindította Youth@Work programját, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az üzleti szféra és a fiatalok között.

A teljes cikket olvashatja el: Kitekintő.hu

2011 május 05. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | 2011. május 4.

Jogot szerez az önkormányzat arra, hogy állami támogatást igényeljen költségelvű bérlakásokra, ha közigazgatási területén 2011 elejétől 2013 végéig legalább száz új munkahely létesül. A vonatkozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. A bérlakás lehet új építésű vagy használt, és nem lakás célú helyiség is átalakítható.

A teljes cikket itt olvashatja el: ETK Önkormányzati Klub

2011 május 04. (szerda)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>