Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 58 találat van.
Címke: lakáshelyzet; lakáskörülmények Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | atv.hu | 2011. március 8.

Nem azért vezették be 2009 októberében a kilakoltatási moratóriumot, hogy bárki is megmeneküljön a hitelek visszafizetése elől, vagy fizetési könnyítéseket hozzon – mondta a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületének elnöke, aki szerint ebből a szempontból a lakosság nem került megtévesztésre.

A teljes cikket itt olvashatja el: atv.hu

2011 március 08. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Aktuális > Magyarország | hirado.hu/Forrás: Magyar Hírlap | 2011. március 7.

Robin Hood akciócsoport alakul a jogtalan végrehajtások és kilakoltatások megállítására a Magyar Hírlap értesülése szerint.

A teljes cikket itt olvashatja el: Hirado.hu

2011 március 07. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Gazdaság | Horniák Balázs| Népszabadság | 2011. március 4.

Még fújják a mentőövet

Néhány hét múlva lejár a kilakoltatási moratórium, ám a kormány még mindig adós a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítéséről szóló programmal. A most bemutatott Széll Kálmán Tervből kimaradt az eszközkezelő is, amelyre már a sokadik koncepciót dolgozza ki a kabinet.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 március 04. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | (MTI) | 2011. március 2.

Leszerelik az ajtókat, ablakokat az eladósodottak lakásában

A kilakoltatási moratórium alatt is van mód arra, hogy a bedőlt ingatlanok vásárlói kiköltöztessék a fizetésképtelen adósokat a lakásukból. Már arra is volt példa, hogy ennek kikényszerítése érdekében télvíz idején leszerelték az ajtókat és az ablakokat ...

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 március 02. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Győri Péter | Népszabadság | 2011. február 25.

Néhány év alatt családok százezrei kerültek abba a helyzetbe, hogy képtelenek megfizetni jelenlegi lakásuk fenntartásának, megtartásának költségeit ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 február 25. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Itthon | MTI | 2011. február 21.

Nagy Anna kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen azt mondta: az április 15-ig tartó kilakoltatási moratórium nem jelentheti azt, hogy másnaptól utcára kerülnek a bajba jutott családok.

A teljes cikket itt olvashatja el: hvg.hu

2011 február 21. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Nógrád Megyei Hírlap | 2011. február 11.

Máshonnan kiszorított szegény családok sora jelent meg az utóbbi hónapokban, Salgótarjánban. Van olyan önkormányzati lakás, ahová ötvenen jelentkeztek be ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 február 11. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Nemzetgazdaság | 2011. február 3.

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint kifejezetten káros lenne az inflációs célkitűzésének a felemelése, mert rontaná a jegybank hitelességét ...

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 február 03. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Építészet | hg | 2011. február 3.

Az uniós pályázatok alapvetően nem támogatják az új lakások építését, a lakhatással kapcsolatos problémák megoldásához csak közvetett támogatást nyújtanak ...

A teljes cikket itt olvashatja el: hg.hu

2011 február 03. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Makrogazdaság | VG | 2011. január 24.

A kormányoknak a jövőben a lakásbérlést kellene támogatniuk a vásárlás helyett a szegényebb társadalmi rétegeknél ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 január 24. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

2010. évi hírek | 2010. december 15.

A budapesti hajléktalanszállók 500 férőhelyes bővítésével és egy új, hárompilléres finanszírozási modell kidolgozásával készül fel a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a lakhatási problémákkal küzdők, de leginkább a hajléktalanná váló családok ellátására ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Magyar Vöröskereszt

2010 december 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szabad Föld hetilap > A hét témája | 2010. december 10.

Kegyetlen évszak a tél, jobban felszínre hozza a nélkülözést. Már nemcsak éheznek, de fáznak is a szegények. De vajon sok vagy kevés szegény ember él Magyarországon? Mennyire szegények? És egyáltalán, mi az, hogy valaki szegény?

A teljes cikket itt olvashatja el: Szabad Föld Online

2010 december 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

168 Óra Online | Itthon | 2010. december 4.

Lakhatási és egészségügyi szempontból vannak a legnagyobb lemaradásban a legszegényebb gyermekek Magyarországon - derül ki az UNICEF jelentéséből ...

A teljes cikket itt olvashatja el: 168 óra online

2010 december 04. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hazai vonatkozású hírek | 2010. december 3.

Az átlagos helyzetű gyerekek és a társadalmilag legalul elhelyezkedő gyerekek közötti eltérésről számol be anyagi jólét, iskolai teljesítmény és testi egészség szempontjából az UNICEF firenzei kutatóközpontjának A leszakadó gyermekek című jelentése ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Galamus Csoport

2010 december 03. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Pénzügyek, Rovatok | Írta: Szerk | 2010. november 19.

Magyarországon sok százezer embernek esélye sincs, hogy a lakást vegyen ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Ingatlan.NET

2010 november 19. (péntek)
(Egyéb)

"... Ez az elemzés a 2009. évi EU-SILC- (Statistics on Income and Living Conditions) adatfelvétel nemzeti adaptációja, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő modul alapján készült. Az EU-SILC-felvétel a jövedelmekre, a társadalmi kirekesztés szintjére és összetételére, illetve a szegénységre vonatkozóan gyűjt adatokat. A 2009. évi kiegészítő modul célja a szegénység nem jövedelmi alapú vizsgálata volt, vagyis az életmód, életvitel területén megmutatkozó nélkülözést, ezen belül is a gyermekek nevelésének feltételeiben jelentkező nehézségeket tárta fel. Főbb megállapításaink:

- A gyermekszegénység összetett jelenség, ami a létbizonytalanság körén belül az elégtelen és egészségtelen táplálkozást, a rossz lakásviszonyokat és a kielégítetlen alapszükségletek sorát hordozza magában.- A hátrányos helyzet legfőbb okai a társadalmi egyenlőtlenségben keresendők. A gyermekek deprivációjának magyarázata főleg az őket nevelő család jövedelemszegénységének következménye, ami nem ritkán jár együtt a szülők negatív munkaerő-piaci potenciáljával.- A szülők az alapvető szükségletek kielégítése terén akár saját jólétük rovására is biztosítják gyermeküknek a megfelelő minőségi táplálkozást, a ruházatot, azonban a társas kapcsolatok esetében ez már nincs így.- A háztartás jövedelemszegénysége nagyobb eséllyel társul a javak halmozott nélkülözéséhez..."

A KSH internetes kiadványát letöltheti itt: Központi Statisztikai Hivatal

2010 november 18. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

M1 | Nappali | 2010. november 16.

Az M1 Nappali című műsorának vendége volt Bass László az MTA GyEP vezető kutatója.

Az adást megtekintheti itt: MTV videótár (00:40-00:52)

2010 november 16. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Kecskés Éva | 2010. augusztus

Közösségi szociális munka egy hátrányos helyzetű kistelepülésenA SZÉCSÉNYI GYEREKPROGRAM (SZGYEP) lakhatási programja

A szociális munka szakmai közéleti lapjának, a Hálónak 2010. augusztusi számában jelent meg munkatársunk, Kecskés Éva cikke a szécsényi gyerekprogram lakhatási programjáról.

{phocadownload view=file|id=292|target=s}

 

2010 szeptember 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Czene Gábor | Népszabadság | 2010. június 29.

Ahonnan nem lehet elmenekülni: falusi gettók az ország peremén

A gettósodott térségek társadalma jóval változatosabb képet mutat, mint az a statisztikai adatokból kitűnik. Elmenekülni azonban szinte lehetetlen. Az ellentmondások és a végletek világa ez: Virág Tünde szociológus járt olyan iskolában, ahol a gyerekek laptopokat használnak, a gázszámlát viszont nincs miből kifizetni.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 július 01. (csütörtök)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Korai képességgondozás, Biztos Kezdet GyerekházakBK gyerekházak működtetése, integrált koragyermekkorra irányuló fejlesztések előkészítése, a fogyatékos gyerekek korai fejlesztésének, óvodáztatási helyzetének javítása.

Közoktatási integráció, a közoktatás fejlesztéseKözoktatás-fejlesztési alprogram:  iskolai koordinátori háló, tanodák működtetése, iskolán belüli, tanórán kívüli programok és szolgáltatások, tantestületi továbbképzések, tanórán és a tanéven kívüli, oktatáshoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítása.

IfjúságfejlesztésIfjúsági alprogramok: lemorzsolódó fiatalok egyéni tervek alapján történő támogatása, ifjúsági klubok, ifjúsági programok.

Információs társadalom fejlesztéseIT alprogram: a digitális írástudás fejlesztése, IT-mentor hálózat működtetése, IT pontok fenntartása, működtetése.

Egészségesebb gyerekkorEgészségügyi alprogram: rendszeres szűrések, az ellátásokhoz való hozzáférés javítása, közétkeztetés rendszerének fejlesztése, egészség- és környezettudatos magatartást elősegítő programok.

Szociális és közösségi munkaEgyéni és közösségi szociális munka megerősítése telepszerű lakókörzettel rendelkező településeken, adósságkezelés bevezetése és folyamatos kiterjesztése, képzések, szupervízió, pszichológiai tanácsadás, szociális szolgáltatások bővítése.

Szülők foglalkoztatásának elősegítéseA gyermekek jobb napközbeni ellátását szolgáló fejlesztések mellett a munkahelyteremtő projektek, megvalósíthatósági tanulmányok, üzleti tervek készítése, elsősorban a szövetkezetre támaszkodva.

Lakhatást javító szolgáltatásokA lakhatási helyzetet javító programok előkészítése.

Szociális gazdaságA fenntarthatóság új formáinak kialakítása és a munkahelyteremtés érdekében szociális szövetkezet fejlesztése.

2010 április 19. (hétfő)
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>