Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 239 találat van.
Címke: foglalkoztatás Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Európai Bizottság | 2011. október 17.

Első alkalommal rendezték meg az Európai Bizottság A Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni európai platform első gyűlését 2011. október 17-18-án Krakkóban.

Bővebben a rendezvényről (angol nyelven): Európai Bizottság - Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi összetartozás

Idézet az alábbi dokumentumból:

"...A Szociális Alap által támogatott projektek némelyikét magam is láthattam az elmúlt másfél évben. Ilyen volt például a fogyatékkal élőknek munkát adó Kék Madár Alapítvány Szekszárdon, vagy az MTA Gyerekszegénység Elleni Programja Szécsényben, amely Ferge Zsuzsa akadémikus és kollégái nagyszerű kezdeményezése..."

{phocadownload view=file|id=447|target=s}

2011 október 18. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] vállakozói negyed | [origo] | 2011. július 5.

Július 4-én elfogadta a parlament a munka törvénykönyve és több más foglalkoztatási jogszabály módosítását. Egyebek közt lehetőség lesz a hat hónapos próbaidőre, igaz, nem általános érvénnyel, mint ahogy eredetileg felmerült; a munkaadó döntheti el, hogy pénzt vagy pihenőidőt ad a túlórákért; a gyes alatt csak az első hat hónap során halmozódnak fel a kivehető szabadság napjai.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] vállakozói negyed

2011 július 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Forrás: KSH | Budapest, Budapest, 2011. július 4., hétfő (MTI)

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma, 2011. március-május, a munkanélküliségi ráta alakulása, 2008. május-2011. május

Azonosító: 20110629:MTI:G0349

2011 július 04. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | mfor.hu | 2011. július 1.

Az Eurostat adatai szerint a magyar munkanélküliségi ráta a harmadik legnagyobb mértékben csökkent egy év alatt az Európai Unióban. Nálunk nagyobb mértékű csökkenést csak Észtországban (első negyedévben 18,8 százalékról 13,8-ra), Lettországban (19,9-ről 16,2-re az első negyedév végére) mértek, míg a "dobogó harmadik helyére" Magyarország, Németország (7,2-ről 6-ra) és Szlovákia (14,5-ről 13,3-ra) került 1,2-1,2 százalékpontos csökkenéssel.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Gazdaságpolitika | Szerző: Gazdasági Rádió - Világgazdaság Online | 2011. július 1.

A munkapiac számos kritikus pontját érinti a napokban nyilvánosságra hozott Magyar Munka Terv, és a korábbi időszakoktól eltérően alapos stratégiát dolgoz ki - mondta el a Gazdasági Rádió kérdésére csütörtökön Cseres-Gergely Zsombor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos munkatársa és a Budapest Intézet partnere. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a létező kutatási eredmények alapján a közmunkában való részvétel nem növeli, hanem csökkenti a munkavállalási esélyeket. Azt pedig egyelőre nem tudni, tud-e más lenni az új közfoglalkoztatási rendszer ebből a szempontból.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-foglalkoztatás-munkanélküliség | Budapest, 2011. június 29., szerda (MTI)

Tovább csökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban, és nőtt a foglalkoztatottak száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Elemzések | 2011. június 27.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2011 áprilisában önkormányzati körben felmérést végzett, melynek keretében megkérdeztük az önkormányzatokat többek között arról is, hogy a közelmúltban szerveztek-e - részben önerőből finanszírozott - foglalkoztatási-programot (közmunka), illetve terveznek-e ilyet a jövőben megvalósítani.

Az elemzés letölthető innen: GKI Gazdaságkutató Zrt.

2011 június 27. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vállalat | 2011. június 24.

2014-ig 300 ezer, 2015-ig 400 ezer új munkahely létrehozásával számol a kormány. Megújul a Munka Törvénykönyve, újragondolják a szakszervezeti funkciókat, átalakítják az érdekegyeztetés rendszerét, 90 napra jár majd az álláskeresési járadék, szociális ellátás helyett közmunkát adnak a rászorulóknak, jön a közfoglalkoztatási minimálbér. Közzétették a Magyar Munka Tervet.

A teljes cikket itt olvashatja el: Privátbankár

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Reggeli gyors | 2011. június 24.

Szamárságnak nevezte a tegnap megjelent kormányzati közmunkaprogram tervet Tamás Pál szociológus. Az egyik legnagyobb hiba, hogy ma nincs olyan közmunka, melyből át lehetne vezetni az igazi munkaerő-piacra. Szerinte az a kubikos közmunka, amit a dolgozó kapni fog az emelt szintű kényszermunka, amivel csak kiváltják a szociális segélyt. Ráadásul szerinte olyan kemény fizikai munkákról van szó, melyek elvégzéséhez olyan erőnlétre van szükség, amivel meg kell, hogy egye a családja elől a szociális segély helyett kapott ínség pénzt is, ezzel viszont az éhséget növeli a családban.

A teljes cikket és a hanganyagot itt találja meg: Klubrádió

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek >> Magyar Gazdaság | Domokos László | 2011. június 24.

Az Orbán-kormány kitart a programjában meghirdetett, tíz év alatt egymillió új adózó munkahely létrehozása mellett. Ezen belül a részcél az, hogy − a Széll Kálmán terv és a konvergenciaprogram elvárásait is teljesítve − 2014-ig 300 ezer, 2015-ig 400 ezer új adózó munkahely jöjjön létre − derül ki a kormány május 24-i ülésén elfogadott Magyar munkatervből (MM).

A teljes cikket itt olvashatja el: Napi Gazdaság

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 24.

Közmunka Ferge Zsuzsa szerint felbomlik a rend és a szabadság egyensúlya

Tegnap közzétették a kormány részletes foglalkoztatáspolitikai elképzeléseit tartalmazó Magyar Munkaterv elnevezésű dokumentumot. Az ebből kirajzolódó foglalkoztatáspolitika arról tanúskodik, hogy a kormány egyre több embert akar kitenni végérvényesen a jóléti ellátások rendszeréből.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 22.

Munkaerő - Már nem cél, hogy az érintettek visszakerüljenek a piacra

Az új közfoglalkoztatási programmal számos, eleddig érthetetlennek tűnő kormányzati terv „értelmet” nyert.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 23. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Muhari Judit / Népszava | 2011. június 23.

A jelenlegi 270 napról - egy tegnap délután beadott módosító indítvány szerint - mégis 90 napra csökken az álláskeresési járadék. Január elsejétől pedig a három hónap letelte után már nem jár segély. Aki három hónap alatt nem talált állást, közmunkára kényszerül. Az ország különböző területére vezényelhetik ki az embereket, rendőri ellenőrzés mellett kell majd dolgozni, átlag négy órában.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 június 23. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Magyar | Index/MTI | 2011. június 22.

Kapkodhatják a fejüket a munkanélküliek: a kormány már harmadszorra gondolja újra az álláskeresési járadék megkurtításával kapcsolatos ötletét.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 22. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. június 21.

A közmunkások akár a privát szférában is dolgozhatnak

Határozott távlati elképzelésekről és homályos közeli célokról egyaránt hallani a teljes hivatali átszervezés alatt álló közfoglalkoztatási rendszert illetően. Várhatóan néhány hét múlva, július elején kísérleti jelleggel elindul néhány beruházás, amelyekben közmunkások is részt vesznek, konkrét nagyberuházások tervei azonban csak 2012-re vonatkozva szivárogtak ki.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

2011 június 21. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Hírszerző információ | 2011. június 21.

Több százezer munkanélkülit megmozgató hatalmas állami építkezéseket készít elő a jövőben a közmunkaprogramokat is felügyelő Pintér Sándor. A parlamentnek benyújtott törvénytervezet is arra utal, hogy a Belügyminisztérium a nyugdíjból visszaterelt volt rendvédelmi dolgozókkal felügyelteti majd a közmunkásokat, akiket tömegesen fognak a munka helyszínére szállítani, étkeztetni és igen alacsony bérrel jutalmazni. Kormányzati források szerint nincs más megoldás, szakítani kell a segélyezésen alapuló, eddig eredménytelen szociálpolitikával.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 21. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 20.

Magáncélra is bérbe lehetne venni a közmunkásokat, akik bizonyos feltételek megléte esetén nem is utasíthatnák vissza a nekik felajánlott munkát, különben elesnek az állami segélyektől. Ez várható a jövőben, ha megvalósulnak a kormány által kezdeményezett jogszabályokban, nyilatkozatokban és a Széll Kálmán-tervben megjelenő ötletek. A jelek szerint a kormány szigorúan szűrni fogja a szándékos munkakerülést, amiben még a nyugdíjból visszatérő rendőrök is hasznára lehetnek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közélet / Társadalom | Szerző: VG | 2011. június 15.

Az áprilisban bejelentett három és a jelenlegi kilenc helyett fél évig járna a jövőben az álláskeresési járadék, viszont a minimálbér eddigi 120 százaléka helyett maximum annak száz százaléka lehetne - áll egy friss javaslatban.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Reggeli gyors | 2011. június 14.

A kormány által tervezett közmunkaprogram négyszer többe fog kerülni az eddigi segélyezési rendszernél – vélekedett Herczog Mária szociológus a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. A szakember szerint a logisztika és adminisztráció is iszonyú energiákat fog felemészteni. Hosszú távon – 5-10 évre számítva - jó lehet a program, de az biztos, hogy az első években csak a pénzt fogja vinni - fogalmazott.

A teljes cikket és a hanganyagot itt találja meg: Klubrádió

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 11.

Napi három óra utazásnál messzebb eső munkahely sem lehetne kibúvó a közmunkaprogram alól a kormány törvényjavaslata értelmében. Ha a munkaadó biztosít szállást és étkezést, el kellene fogadni a lehetőséget. Segélyt is csak az kaphatna, aki elvállalja a munkát, illetve rendben tartja a házát. A programba bevonnák az állami földeket és a magáncégeket is, illetve kitennék a szűrét annak, aki ittasan megy dolgozni.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 11. (szombat)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>