Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 1332 találat van.
Címke: cikk Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Neizer Anita | 2011. június 22.

1200 hátrányos helyzetű, fogyatékos, magatartászavaros gyerek oktatása került veszélybe, mivel több iskola is bezárhat. Budapest vezetése ugyanis felére csökkentené az alapítványi tanintézmények támogatását, ami azért is érdekes, mert egyrészt munkájukat kiválónak tartják, másrészt tudják, hogy ha kevesebb támogatást adnak, akkor azzal maguk okozzák a hátrányos helyzetű gyerekek utcára kerülését.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 22. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | MTI | 2011. június 22.

2011 első négy hónapjában 27 560 gyermek született, 11,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma 45 515 volt, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent a 2010. január-áprilisi időszakhoz képest - közölte a KSH szerdán.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 22. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | NOL | 2011. június 22.

A családi adókedvezmények és a 16 százalékos személyi jövedelemadó együttes hatására 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest a nettó keresetek 5,6 százalékkal emelkedtek, a keresetek vásárlóértéke pedig 1,4 százalékkal nőtt.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

Címkék: cikk hír jövedelem
2011 június 22. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 21.

Ferge Zsuzsa európai polgár. Ezt persze eddig is tudtuk róla, de most már hivatalosan is az: a 2008-ban alapított Európai Polgár Díjat idén ő vehette át.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 21. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. június 21.

A közmunkások akár a privát szférában is dolgozhatnak

Határozott távlati elképzelésekről és homályos közeli célokról egyaránt hallani a teljes hivatali átszervezés alatt álló közfoglalkoztatási rendszert illetően. Várhatóan néhány hét múlva, július elején kísérleti jelleggel elindul néhány beruházás, amelyekben közmunkások is részt vesznek, konkrét nagyberuházások tervei azonban csak 2012-re vonatkozva szivárogtak ki.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

2011 június 21. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Hírszerző információ | 2011. június 21.

Több százezer munkanélkülit megmozgató hatalmas állami építkezéseket készít elő a jövőben a közmunkaprogramokat is felügyelő Pintér Sándor. A parlamentnek benyújtott törvénytervezet is arra utal, hogy a Belügyminisztérium a nyugdíjból visszaterelt volt rendvédelmi dolgozókkal felügyelteti majd a közmunkásokat, akiket tömegesen fognak a munka helyszínére szállítani, étkeztetni és igen alacsony bérrel jutalmazni. Kormányzati források szerint nincs más megoldás, szakítani kell a segélyezésen alapuló, eddig eredménytelen szociálpolitikával.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 21. (kedd)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Nógrád Megye | HÍR PORT24 | 2011. június 18.

A soros Európai Uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvények keretében június 16-án informális tereplátogatásnak adott otthont Bátonyterenye. A nógrádi kisvárosba érkező vendégek a tagállamokat képviselő, kohéziós politikáért felelős szakdiplomaták, akik hazájuk Brüsszeli képviseletén dolgoznak és a kohéziós politikát befolyásoló tanácsi jogszabályok, illetve azok módosításával kapcsolatos javaslatok megtárgyalásával foglalkoznak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nógrád24.hu

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gyerekek-étkezés | Budapest, 2011. június 20., hétfő (MTI)

Az ország 10 városában gyűjt adományokat és oszt élelmiszert a rászorulóknak a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) június 16. és július 22. között.

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Budapest | Valkai Nikoletta | 2011. június 20.

Saját lakcímük meghamisításával rokonokhoz, ismerősökhöz jelentkeznek be a gyerekeiket színvonalas bölcsődébe, óvodába járatni vágyó szülők. A papíron történő átjelentkezés más kerületbe mára mindennapossá vált. Az intézményekben kevés a hely, a szülők pedig azért kényszerülnek ilyen lépésre, mert a bölcsődék, óvodák elsősorban a kerületben élő gyerekeket veszik fel. Az őszi jelentkezések a napokban zárulnak, egyes kerületekben már most szigorúbb vizsgálatra számíthatnak a renitensek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 20.

Magáncélra is bérbe lehetne venni a közmunkásokat, akik bizonyos feltételek megléte esetén nem is utasíthatnák vissza a nekik felajánlott munkát, különben elesnek az állami segélyektől. Ez várható a jövőben, ha megvalósulnak a kormány által kezdeményezett jogszabályokban, nyilatkozatokban és a Széll Kálmán-tervben megjelenő ötletek. A jelek szerint a kormány szigorúan szűrni fogja a szándékos munkakerülést, amiben még a nyugdíjból visszatérő rendőrök is hasznára lehetnek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Tintásy Kriszta | Népszabadság | 2011. június 20.

Az ifjúságszakma és az ifjúságügy mindig is mostohagyereke volt a magyar költségvetésnek, igazgatásnak és médiának.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

Címkék: cikk hír fiatalok
2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Lippai Roland | 2011. június 19.

Spéder Zsolt: Ez nem a család válsága

A szokásosnál is kellemetlenebb születési adatok mögött korábbi családpolitikai megszorítások, az elszegényedéstől való félelem húzódik meg. Mindez úgy, hogy a magyarok jelentős része csak gyerekkel képzeli teljesnek az életét. Közben pedig egyszerre kellene tradicionálisnak és modernnek is lenniük a mai magyar férfiaknak, ami erős rizikófaktorként van jelen az életükben. Ha a család egysége megőrizendő, „második műszakot” kell vállalniuk otthon. Spéder Zsolt, a Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója ült az MNO diktafonja elé.

Az interjút itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

Címkék: cikk hír
2011 június 19. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarországról jövök | 2011. június 18.

Az általános szegénység szempontjából az európai mezőny közepén vagyunk, de a gyerekek kilátásai nagyon rosszak.

... Négy évvel ezelőtt indult el az MTA Gyermekszegénység Elleni Programja, amelynek keretében a "Szécsényi Gyerekesély program" működik. Itt már látszanak az első eredmények is...

A teljes cikket és a hangfelvételt itt találja meg: MR1-Kossuth Rádió

2011 június 18. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

Interjú | BI | 2011-06-17, 25. szám

Idén áprilisban ünnepelte 80. születésnapját Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas szociológus, akadémikus. Sokrétű kutatásai során foglalkozott többek között iskolaszociológiával, a társadalmi előnyök-hátrányok átöröklésével, a szegénység különböző megjelenési formáival, szociálpolitikai vizsgálatokkal. Számos külföldi egyetemen dolgozott vendégtanárként, számos civil szervezet alapítója, tagja, vezetője volt, 2005 óta a gyermekszegénység elleni munkában vett részt, az MTA Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programiroda vezető szakértője. Tizenöt könyve, több száz tanulmánya, az egész munkássága nagy befolyással volt a magyar szociológiára, gondolatai a hazai oktatásügy szempontjából is fontosak. Élete példájával bizonyította: lehet együttérző módon élni és dolgozni. A műveiből, társadalmi szerepvállalásából sugárzó hozzáállás mindannyiunk számára példa. A nemzetközileg is elismert, az esélyegyenlőség megteremtéséért hosszú és kitartó küzdelmet vívó tudóssal születésnapja alkalmából beszélgettünk.

A teljes interjút elolvashatja itt: Köznevelés online (8-9. oldal), vagy itt:

{phocadownload view=file|id=426|target=s}

Címkék: cikk hír Ferge Zsuzsa
2011 június 17. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Budapest, 2011. május

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet jelentést készített A gyermek jól-lét monitorozása az Európai Unióban (Child well-being in the European Union – Better monitoring instruments for better policies) címmel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága megbízásából. A jelentés a magyar EU elnökség háttéranyagául szolgál.

A jelentés főbb témái:

javaslattétel a gyermek jól-létet és gyermekszegénységet mérő, kiegyensúlyozott és komplex indikátorrendszer kialakítása az indikátorrendszer kiegészítése oktatási, egészségügyi és a társadalmilag kockázatos viselkedés indikátoraival a rendelkezésre álló adatok frissítése jelentés a gyermekek jól-létéről az Unió tagállamaiban a szakmapolitikai célok teljesülésének és a beavatkozások hatásainak mérésére szolgáló eszközrendszer kialakítása

A projekt angol nyelvű honlapját itt találja meg: TÁRKI 

Az angol nyelvű jelentést innen is letöltheti:

{phocadownload view=file|id=427|target=s}

2011 június 17. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Táplálkozás, elhízás, receptek, fogyókúra >> Egészséges táplálkozás | Dobos, L.; InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 16.

Az energiaitalok elsősorban azért jelentenek egészségi kockázatot a gyerekek és a tizenévesek számára, mert élénkítő szereket tartalmaznak, jelenti a gyermekorvosok amerikai akadémiája, és egyben új irányelveket is ad az energia- és sportitalok fogyasztásához ebben a korcsoportban. Eszerint gyerekek és serdülők egyáltalán ne fogyasszanak energiaitalokat, bár ennek a korcsoportnak is reklámozzák.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-Magyarország-kisebbségek | Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs, 2011. június 17., péntek (MTI)

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban.

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 16.

A kereszténydemokrata államtitkárság kezéből kicsúszott az irányítás, a gazdasági tárca uralja az oktatást – fogalmazott lapunknak Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszter annak kapcsán, hogy nemcsak egy év telt el a kormányzásból, hanem egy tanév is.

Az interjút itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Forrás: KSH | Budapest, 2011. június 16., csütörtök (MTI)

Szociális segélyben részesülők száma Magyarországon, 2000-2008 átmeneti segélyben részesültek, lakásfenntartási támogatásban részesültek, rendszeres szociális segélyben részesültek havi átlagos száma

Azonosító: 20100611:MTI:G0342

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Interjú | Bali Dániel | 2011. június 15.

Az egyszerű embereket és környezetüket a válság jobban érinti mint valaha. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor kezdődhet meg a kilábalás ebből a "sötét korszakból". Interjúalanyunk Brunda Gusztáv, vállalkozásfejlesztési és innovációs menedzser, szakközgazdász, a KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési és fejlesztési igazgatója, a Salgótarjáni Polgári Kör elnöke, akivel nemcsak a felszíni eseményekről, hanem az összefüggő folyamatokról is beszélgettünk.

A cikket itt olvashatja el:

{phocadownload view=file|id=425|target=s}

2011 június 15. (szerda)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>