Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 1332 találat van.
Címke: cikk Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

gazdaság-foglalkoztatás-közmunka-lapszemle | Zalaegerszeg, 2011. május 25., szerda (MTI)

Közfoglalkoztatás keretében közel 2700 fő kezdte meg a munkavégzést idén Zala megyében, a már elbírált pályázatok alapján további 1840 fő felvételére van lehetőség - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

2011 május 25. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Nyíregyháza hírei | 2011. május 25.

Nyíregyháza - Ősztől újra gyermekzsivaj töltheti be a régi-új Huszár telepi általános iskola épületét.

A teljes cikket itt olvashatja el: Szabolcs online

2011 május 25. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-munkaerőpiac-foglalkoztatás | Budapest, 2011. május 24., kedd (MTI)

A szociális szövetkezetek és a szociális gazdaság "kiváló terepet" jelentenek arra, hogy az elsődleges munkaerő-piacon elhelyezkedni nem tudó embereket a gyakorlatban is munkára késszé és képessé tegyék - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének (MTA-KTI) szakmai konferenciáján.

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | FN | 2011. május 24.

Számos helyről hallani mostanában, hogy iskolákat zárnak be. Különösen nehéz helyzetben vannak a kistelepülések és az alapítványi intézmények. A speciális oktatási programmal rendelkező óbudai Herkules iskolára is ez sors várt volna, de a lelkes szülők, és a kerületi önkormányzat legalább az iskola lelkét és az alsó tagozatos osztályokat megmentette.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Bioritmus | Magyar Kriszta / nepszava.hu | 2011. május 24.

Lassan itt a nyár, erre figyelmeztet minket az óvodák, iskolák kapuira kiakasztott tábori ajánlatok kavalkádja. Felmerül bennünk a kérdés, hova helyezhetjük el gyermekünket, ha elérkezik a szünet. Kezdődhet a sakkozás a családi szabadságok felosztásában. Találgatjuk ki az, akinek a munkahelye engedi, hogy a csemeténk 1-1 hetet velünk töltsön az irodában. De mihez kezdjünk a hiányzó hetekkel?

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

Címkék: cikk hír
2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény | Bonifert Mária, publicista | Népszabadság | 2011. május 24.

Egy nemzetközi felmérés szerint a diákok több mint a fele tapasztalt kirekesztést az iskolában. A szóbeli agresszió és a kiközösítés számos formája lassan hozzátartozik az iskolai élet mindennapjaihoz.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. május 24.

Szakképző iskolákban, szakközépiskolákban gond nélkül be lehet szerezni az úgynevezett dizájner drogokat, amelyeket már nem csak partikon, hanem tanítási idő alatt is használnak a fiatalok - derül ki a pécsi Fact Intézet nemrégiben lezárult kutatásából, amely Dél-Magyarországon vizsgálta a drogtípus terjedését.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

LV. évfolyam 20. szám, 2011. május 20.

Az úgynevezett szakmunkáshiánytól az úgynevezett duális képzésig

A közoktatási törvényjavaslat szakképzésre vonatkozó része abból indul ki, hogy Magyarországon szakmunkáshiány van. A végzettek nem rendelkeznek megfelelő szakismeretekkel, képzési idejük nagy részét általános ismeretek elsajátítására fecsérlik. Ehelyett a vállalatok igényei alapján meghatározott, gyakorlatias ismeretek átadására van szükség a képzés első pillanatától fogva, a jelenleginél rövidebb képzési időben és a mainál lényegesen nagyobb arányban érettségit nem adó szakiskolákban.

Az írást itt olvashatja el: Élet és irodalom

2011 május 24. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Vona Adrienn | 2011. május 23.

Megoldatlan hazánkban a gyermekprostitúció problémájának kérdése. Míg a büntető törvénykönyv (Btk.) áldozatnak tekinti a prostituáltakat, addig a szabálysértési törvénykönyv alapján még azok a kiskorúak is elzárhatók, akik tiltott övezetben árulják testüket, illetve koruk miatt nem kaphatnak egészségügyi kiskönyvet. Ékes Ilona (Fidesz), a parlament emberjogi bizottságának tagja lapunknak kijelentette: már megkezdődtek az egyeztetések Pintér Sándor belügyminiszterrel a gyermekprostitúció kérdésében.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 május 23. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Önkormányzatok | Sztojcsev Iván | 2011. május 23.

A szegényebb városok oktatási intézményt adnának az egyházaknak, de azoknak nem mindig kell.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 május 23. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény | Vajda Péter / Népszava | 2011. május 23.

Akár örülhetnénk, hogy tompíthatják a felsőoktatást érintő kormánytervet: a tiltakozás nem volt hiábavaló. Ám ez még nem az öröm órája. Hoffmann Rózsa államtitkár most jelezte, nem mondtak le a körvonalazott tervekről, ám az átalakuláshoz több idő kell.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 május 23. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Matalin Dóra | Népszabadság | 2011. május 23.

A családban három gyerek él. Rendszeresen vigyáznak rájuk a szomszédban lakó nagyszülők. Egy nap a hétéves kislány elmondja az anyjának, hogy a nagyapa rendszeresen simogatja őt, belenyúl a bugyijába, levetkőzik előtte, és arra kéri, hogy fogja meg a nemi szervét.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 május 23. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Kommentár 2011.05.22. 2.rész

A Kommentár vendégei: Parti Nagy Lajos és Závada Pál.

A szécsényi programról lásd az utolsó 3 és fél percet: atv.hu

2011 május 22. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Kormány-kisebbségek | Budapest, 2011. május 20., péntek (MTI)

Legalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyet pénteken írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével a szervezet fővárosi, Dohány utcai székházában.

2011 május 20. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Önkormányzat-oktatás | Budapest, 2011. május 20., péntek (MTI)

Bezárta a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnáziumot a főváros VII. kerületének képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésén.

2011 május 20. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Kormányzat] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 20.

Ha legalább száz új munkahely létesül egy önkormányzat közigazgatási területén, akkor jogosult lesz állami támogatást igényelni költségelvű bérlakásokra. Az erről szóló kormányrendelet pénteken lép hatályba. A támogatásra 2013. december 31-éig lehet pályázni.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 május 20. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. május 20.

Az integráció jelenleg csak nagyon kevés felsőoktatási intézmény esetében valósítható meg, mert rövid távon több kárt okozna, mint hasznot – jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában. Az államtitkár szerint racionalizálás címén a közeljövőben elsősorban a párhuzamos képzések felszámolásával és a felesleges karok megszüntetésével kell számolni. Az államtitkárság kampányt indít a családi óvodák elterjesztéséért. Hoffmann Rózsa hosszú hallgatás után felveszi a kesztyűt, és keményen válaszol Pokorni Zoltán kritikáira.

A teljes interjút a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

2011 május 20. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Bogdán Géza | 2011. május 19.

Olvasom a Világgazdaság hasábjain, hogy hazánkban a közeljövőben újabb drasztikus mértékű élelmiszerár-emelkedés várható. Gyakorlatilag minden alapvető élelmiszerünk ára drágulni fog. Félő, hogy a hír nem holmi fikció, hanem sajnos sokunknak ez maga lesz a keserű valóság.

A teljes blogbejegyzést itt olvashatja el: Nolblog

Címkék: cikk hír
2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-szociálpolitika-cigánykérdés | Kárpáti János, az MTI tudósítója jelenti: Budapest, 2011. május 19., csütörtök (MTI)

Elfogadták az uniós országok szociálisügyi miniszterei azt az állásfoglalást, amely a romák társadalmi befogadását célzó tagállami stratégiák uniós kereteiről szól - jelentette be csütörtökön Brüsszelben Balog Zoltán.

2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

A felvétel 2011. május 18-án készült. MTI Fotó: Komka Péter | Nagylóc, 2011. május 19., csütörtök (MTI)

Lőrik Ágnes, a tanoda vezetője (j) gyerekekkel tanul a Szécsényi Gyerekesély Program tanodájában, a Nógrád megyei Nagylócon. A program működését támogató norvég projekt 2011. április 30-án lezárult, a pénzügyi forrás megszűnésével így bizonytalanná vált a kiépült és működő kistérségi szolgáltatások - gyermekházak, tanodák, iskolai koordinátorok, szociális munkások, IT-pontok - működtetése.

2011 május 19. (csütörtök)
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>