Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 1332 találat van.
Címke: cikk Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Népszava | 2011. július 4.

Két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 228 334 forint volt 2010-ben havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 70 862 forint - jelentette a KSH.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 július 04. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. július 4.

Van egy közösség Borsodban, amely iskolát működtet szegény cigány gyerekek számára. Olyanok érettségihez, szakmához jutását segítik, akiket a hagyományos közoktatásból kirekesztettek. Van-e magasabb rendű társadalmi érdek, mint egy ilyen kezdeményezés sikere?

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 július 04. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | mfor.hu | 2011. július 1.

Az Eurostat adatai szerint a magyar munkanélküliségi ráta a harmadik legnagyobb mértékben csökkent egy év alatt az Európai Unióban. Nálunk nagyobb mértékű csökkenést csak Észtországban (első negyedévben 18,8 százalékról 13,8-ra), Lettországban (19,9-ről 16,2-re az első negyedév végére) mértek, míg a "dobogó harmadik helyére" Magyarország, Németország (7,2-ről 6-ra) és Szlovákia (14,5-ről 13,3-ra) került 1,2-1,2 százalékpontos csökkenéssel.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Gazdaságpolitika | Szerző: Gazdasági Rádió - Világgazdaság Online | 2011. július 1.

A munkapiac számos kritikus pontját érinti a napokban nyilvánosságra hozott Magyar Munka Terv, és a korábbi időszakoktól eltérően alapos stratégiát dolgoz ki - mondta el a Gazdasági Rádió kérdésére csütörtökön Cseres-Gergely Zsombor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos munkatársa és a Budapest Intézet partnere. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a létező kutatási eredmények alapján a közmunkában való részvétel nem növeli, hanem csökkenti a munkavállalási esélyeket. Azt pedig egyelőre nem tudni, tud-e más lenni az új közfoglalkoztatási rendszer ebből a szempontból.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Nemzetgazdaság] | OrientPress Hírügynökség | 2011. július 1.

Mától hatályát veszti az a rendelkezés, amely eddig kizárta a jelzálog alapú devizahitelezést, valamint részlegesen megszűnik az árverezési és kilakoltatási moratórium. Az Országgyűlés a múlt héten fogadta el a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítését és a lakóingatlanok kényszer-értékesítésének rendjéről szóló törvényt, amely majd néhány hitelesnek segítséget nyújthat, de nem mindenkinek.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. július 1.

Hatalmas óvodaépítési programba kezd a kormány, amelynek köszönhetően egy-két éven belül felszámolható a súlyos óvodai férőhelyhiány – tudtuk meg. Tizenhatmilliárd forintot költenek új óvodai férőhelyek kialakítására. A nagyvárosokban átmenetileg a családi napközik támogatásával oldják meg a helyzetet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet 2011. július 1-jei számában olvashatják el.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | Ballai Vince | Zöldi Blanka | 2011. június 30.

Minden önkormányzatnak kötelező olyan ügyeletes intézményt kijelölni a gyermekvédelmi törvény szerint, ahol a nyári szünetüket töltő gyerekekre vigyáznak. A lehetőségről sokan nem tudnak, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint így népszokás a gyerekeket a nagyszülőkre hagyni. Sok családban csak nehezen tudják megoldani a gyerekek nyári elhelyezését, de az [origo]-nak nyilatkozó szülők nem bánják, hogy van idejük pihenni a gyerekeknek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
2011 június 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Czene Gábor | Népszabadság | 2011. június 30.

Adva van egy furfangos önkormányzat, amely úgy próbálja elkülöníteni a számára nemkívánatos gyerekeket, hogy saját általános iskolájának jobbik részét átadja egy alapítványnak. Ebben a történetben semmi sem az, aminek látszani szeretne. Az alapítvány nem egy független képződmény, mint lennie kellene, hanem az önkormányzatnak anyagilag és politikailag is kiszolgáltatott, kézi vezérléssel működtetett fedőszerv. Az alapítvány által fenntartott iskola gyakorlatilag az önkormányzaté. Ide járnak a tehetősebb gyerekek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Narancs XXIII. évf. 25. szám | Publicisztika | Misetics Bálint | 2011. június 23.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2011. január elsejei hatállyal szabálysértéssé nyilvánította a guberálást: a VIII. kerületben - számos vidéki településhez hasonlóan - tilos a kukákból "hulladékot kivenni". Ötvenezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki a rendeletet megszegi. Azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy kukázzanak, sokkal kevesebből kell megélniük: a rendelet végrehajtása tehát azt jelentené, hogy a magyar állam bebörtönözné azon legszegényebb állampolgárait, akik kukázással próbálnák biztosítani maguknak (esetleg családjuknak) legalább a létminimum töredékét...

A teljes cikk a Magyar Narancs Narancs XXIII. évf. 25. szám (2011. június 23.), 50-51. oldalán olvasható

Forrás: Magyar Narancs onlline

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarország-EBRD-felmérés | Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: London, 2011. június 29., szerda (MTI)

A magyar lakosság a legkevésbé elégedettek között van Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség átalakuló országai között, és a pénzügyi válság nem tett jót a piacgazdaság általános megítélésének sem a magyarok körében - egyebek mellett ez derül ki a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világnak közös felméréséből, amelynek eredményeit szerdán ismertették az EBRD londoni központjában.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Hírszerző | 2011. június 29.

A település önkormányzatát perelő civil szervezetek szerint a városvezetés tudatosan különíti el a nem roma gyerekeket a mélyszegénységben élő romáktól már tíz éve. A Legfelsőbb Bíróság szerint hátrányos megkülönböztetés érte a roma gyerekeket amiatt, hogy a településen működő önkormányzati és alapítványi iskola működtetésével alacsonyabb színvonalú oktatásban részesítik a roma és hátrányos helyzetű gyerekeket.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Felnőttképzés | Szűcs Dóra | eduline | 2011. június 15.

Átláthatóbb OKJ-s képzési rendszert ígér a Magyar Munka Terv, amelyet múlt héten tárgyalt és fogadott el a kormány: egyszerűbbé teszik a szakok akkreditációját, szigorítanak az ellenőrzésen, a nem piacképes képzések támogatását pedig csökkentik. Főállású oktatók és tanári értékelési rendszer nélkül egyetlen oktatási központ sem működhet majd.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Makrogazdaság | 2011. június 29.

A kormány által végrehajtott adóváltozásokkal a 300 ezer forintos havi bruttó jövedelem felettiek járnak jól. Amennyiben a kiszivárgott tervek közel állnak a valósághoz, akkor 2010 és 2012 között az egy- és kétgyerekesek többsége egyáltalán nem jár jól azzal, hogy "családi" lett az adórendszer. Cikkünk első részében a személyi jövedelemadózás szempontjából vizsgáljuk meg, hogy miként változik az adómódosítások hatására a nettó jövedelem.

A teljes cikket itt olvashatja el: Portfolio.hu

Címkék: cikk hír jövedelem
2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-foglalkoztatás-munkanélküliség | Budapest, 2011. június 29., szerda (MTI)

Tovább csökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban, és nőtt a foglalkoztatottak száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Valkai Nikoletta | 2011. június 29.

A pedagógus-szakszervezetek és a szülői egyesület nem tartja megvalósíthatónak Pokorni Zoltán ötletét a rövidebb nyári szünetről, a hosszabb tanévről és az évközi szünetek megnyújtásáról. A hosszabb tanév nagyobb kiadással járna, a meleg miatt már májusban sem könnyű tanítani, a gyerekek felügyeletét pedig a hosszabb téli vagy tavaszi szünetben még nehezebb lenne megoldani. Az oktatási államtitkárság nem akarja megrövidíteni a nyári vakációt, csak rövidebb őszi szünetet, és hosszabb karácsonyi és húsvéti pihenőt tervez.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Tossenberger Adél | 2011. június 29.

Szerdán pont kerülhet a jászladányi szegregációs ügy végére. A település önkormányzatát perelő civil szervezetek szerint a városvezetés tudatosan különíti el a nem roma gyerekeket a mélyszegénységben élő romáktól már tíz éve, a polgármester viszont azt mondja: boszorkányüldözés folyik ellenük. Ha a Legfelsőbb Bíróság nem állapítja meg a hátrányos megkülönböztetést, akkor a felperesek szerint "akár be is zárhatjuk a Magyar Parlamentet, és az összes hivatalt, amelyik Jászladány ellen az iskolai szegregáció miatt fellépett".

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. június 28.

Gyengébbek a magyar diákok digitális szövegértési képességei, mint a nyomtatottszöveg-értésük, ennek okai pedig egyebek mellett a családi háttérben és az internethez való hozzáférésben keresendők - mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kedden a 2009-es PISA-eredményeket ismertetve.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

Címkék: cikk hír
2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - BL (MTI) | 2011. június 28.

Az oktatásért felelős államtitkárság nem szeretné felrúgni a jelenlegi pedagógiai kultúrát és iskolai hagyományt, ugyanakkor az év közbeni szünetek átstrukturálása a tárcánál is napirenden van – mondta kérdésre válaszolva Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | NOL | 2011. június 28.

Pokorni Zoltán szerint megfontolandó az iskolai szünetek időtartamának átalakítása.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Napközben | 2011. június 27.

Idén 2,4 milliárd forintra pályázhattak a települések, hogy nyáron is meleg ételt adhassanak a diákoknak, több mint 140 ezer gyerek élhet majd a lehetőséggel. Becslések szerint húszezer gyerek éhezhet az országban, mert az iskolában, óvodában ilyenkor nem kapnak enni, nekik néha szó szerint a túlélést jelentheti a segítség - derült ki a Napközben hétfői adásából.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 június 27. (hétfő)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>