Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Hazai konferenciák
Kulcsszó keresése: Összesen 142 találat van.
Címke: esemény; rendezvény Rendezés
Cikk
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

... a Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata – MTA-KTI Gyerekprogram Iroda szervezésében.

Helyszín: Miskolc, Lillafüred

2008 április 25. (péntek)
(Hírek)

Konferencia a gyermekszegénységről - a gyerekjóléti és családsegítő szolgálat és a pécsi egyetem közös szervezésében

(Kecskés Éva és Szomor Éva beszámolója)

A kicsit sűrűre szervezett konferencia délutáni szekciójában Kecskés Éva a GYEP Szécsény kistérségi modelljét mutatta be, kiemelve a szakmai és szervezési együtt működés lényegét, megosztva a hallgatósággal okulás céljából a gondokat, tapasztalatokat.

2007 szeptember 30. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

(ÖN-KOR-KÉP 2007. május)

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége meghívást kapott az Európai Szociális Hálózat (ESN) március 15–16-án Koppenhágában megtartott konferenciájára, amelyet Gyermekszegénység és jóléti ellátások címmel rendeztek meg. A gyermekszegénységről és a szociális ellátásokról szóló konferencia aktualitását az adta, hogy 2006-ban az Európai Tanács felhívta a tagországok figyelmét, tegyenek meg a lehető leghamarabb minden lehetséges lépést a gyermekszegénység visszaszorítására, annak érdekében, hogy képesek legyenek minden gyereknek egyenlő esélyeket biztosítani a fejlődéshez.

2007 május 20. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarországon 700 ezer és 900 ezer között van azoknak a 18 év alatti gyerekeknek a száma, akik a szegénységi küszöb alatt élnek, és a számuk folyamatosan nő - közölte a becsült adatokat Kissné Kollár Eszter, a gyermekszegénységről rendezett konferencia előtt tartott sajtótájékoztatóján Kecelen.

2007 május 20. (vasárnap)
(Hírek)

A Magyarország Holnap konferenciával három tematikus kerekasztal munkája indul el Magyarország jövőjéről - a jövőnket érintő legfontosabb kérdésekről. Elsőként a nyugdíjrendszerről, az esélyteremtésről és a versenyképességről...

{mosimage}

2007 március 05. (hétfő)
(Hírek)

NEW YORK, 10 January 2007 - The UN General Assembly has adopted a powerful definition of child poverty, acknowledging that while poverty harms everyone, children experience poverty differently.

“Children living in poverty are deprived of nutrition, water and sanitation facilities, access to basic health-care services, shelter, education, participation and protection, and that while a severe lack of goods and services hurts every human being, it is most threatening and harmful to children, leaving them unable to enjoy their rights, to reach their full potential and to participate as full members of the society,” according to the General Assembly in its annual resolution on the rights of the child.

2007 január 12. (péntek)
(Hírek)
Rászorulók a bársonyszékben

2006. október 15. 17:28 | Náray Tamás

Hajléktalanok, szegénységben élő gyermekek és az őket segítőké volt a főszerep szombaton a parlamentben. A szegénységben élők második találkozóján a témát átitató közhelyek helyett ezúttal olyan hangok is szót kaptak, melyek valódi megoldásokat javasolnak a problémára. Szerencsésen találkozott hát a kínálat és a kereslet a T. Ház falain belül.

2006 október 21. (szombat)
Dokumentumok
(EGYÉB)
2010 november 19. (péntek)
(EGYÉB)
Meghívó az MTA Gyerekszegénység Elleni Programiroda és a TÁMOP 5.2.3. Gyerekesély Program által szervezett beszélgetésre 2010. augusztus 11-én 14.00 órára az Ózdi Polgármesteri Hivatal Nagytermében. Meghívott vendég: CECIL LYTLE világhírű amerikai zongorista és a San Diegó Egyetem professzora.
2010 szeptember 06. (hétfő)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>