Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 1112 találat van.
Címke: hír Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. június 14.

Ötven igazolatlan hiányzás után nem kap iskoláztatási támogatást a család, Baranyában idén 411 ilyen eset fordult elő.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Reggeli gyors | 2011. június 14.

A kormány által tervezett közmunkaprogram négyszer többe fog kerülni az eddigi segélyezési rendszernél – vélekedett Herczog Mária szociológus a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. A szakember szerint a logisztika és adminisztráció is iszonyú energiákat fog felemészteni. Hosszú távon – 5-10 évre számítva - jó lehet a program, de az biztos, hogy az első években csak a pénzt fogja vinni - fogalmazott.

A teljes cikket és a hanganyagot itt találja meg: Klubrádió

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 14.

Visszafizettetné a magyar kormánnyal az egyik uniós biztos az esélyegyenlőségi programokra kapott EU-támogatást, mert abból abortuszellenes, az örökbeadást népszerűsítő kampány indult Magyarországon. A szociális államtitkár szerint a EU által meghirdetett programba belefér az abortusz témája, az egyik fő cél a népességfogyás mérséklése. A kormány úgy értelmezte, hogy az abortuszellenes plakátok egy "általános tudatformáló kampány" részei.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 14.

... Azt gondolhatnánk, hogy ha egy 7-8 fős család fürdőszoba nélküli, szoba-konyhás, dohos vályogházban lakik, ahol a vizet a kútról hozzák, a szülők munkanélküliek, a gyerekek aszfaltozatlan, sáros úton járnak iskolába, akkor mindez kiváltó oka a segélyezésnek. De nem, van ahol éppen ezek a kizáró okok. Miért nem költöznek olyan házba, ahol nagyobb a személyes élettér, van víz, hogy lehessen rendszeresen tisztálkodni? Akkor majd kapnak segélyt is.

Az interjút itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 11.

Napi három óra utazásnál messzebb eső munkahely sem lehetne kibúvó a közmunkaprogram alól a kormány törvényjavaslata értelmében. Ha a munkaadó biztosít szállást és étkezést, el kellene fogadni a lehetőséget. Segélyt is csak az kaphatna, aki elvállalja a munkát, illetve rendben tartja a házát. A programba bevonnák az állami földeket és a magáncégeket is, illetve kitennék a szűrét annak, aki ittasan megy dolgozni.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 11. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Fókuszban] | Harmath Artemisz | OrientPress Hírügynökség | 2011. június 10.

A Budaörsi Tanoda Közhasznú Alapítvány, mely az esélyegyenlőség elősegítése és a tehetséggondozás terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként kisebbségekért díjban részesült, figyelemre méltó intézmény. Az általuk működtetett Budaörsi Roma Tanoda a Hátrányos Helyzetű Gyerekekért nem gondolkodik sztereotípiákban. Úgy tűnik, kiváló eredményeiknek első sorban ez a titka. A mintegy száz gyerek iskolán kívül és nyáron is kap segítséget. A főként Borsodból és Szabolcsból érkező szülőket a tanoda szakemberei ismerik és informális módon is segítik.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jótékonyság-gyerekek | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Önkéntes munkával és több millió forint adományból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház játszótere Budapesten.

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Budapest, 2011. május 31., kedd (MTI)

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet becslése szerint 2008-ban 215 millió gyermeket dolgoztattak a világon. Ebből 115 millió végzett veszélyes munkát. (ILO-jelentés, 2011)

20110610:MTI:G0315

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Szabó Brigitta | Népszabadság | 2011. június 10.

Kötelező ellátás - A nyáron céltalanul lézengő diákból gyakrabban lesz rossz tanuló

Nyakunkon a nyári szünet, jövő hét végén befejeződik a tanítás az iskolákban, az önkormányzati óvodákban összevont csoportokba terelik a gyerekeket, akiknek felügyelete néhány hét múlva már csak az ügyeletes intézményekben oldható meg. Ami öröm a diákoknak, az állandó feszültséget, idegeskedést, pénzügyi zsonglőrmutatványok kivitelezését jelenti a szülőknek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

Címkék: cikk hír
2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek >> Magyar Gazdaság | Domokos László | 2011. június 3.

A magyarországi gazdálkodó szervezetek egyelőre nem számolnak a foglalkoztatás gyors bővülésével.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legújabb negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérése úgy találta, hogy az idei harmadik negyedévre a cégek átlagosan 1,5 százalékos létszámcsökkenéssel és 3,2 százalékos növekedéssel kalkulálnak, a kettő eredőjeként a dolgozók száma 1,7 százalékkal, 9,1 ezer fővel növekedhet. Ehhez hasonló az éves prognózis: a megkérdezett vállalkozások válaszai alapján a következő egy esztendőben 8,7 ezerrel nőhet a munkahelyek száma, ez 1,6 százalékos létszámbővülésnek felel meg. Az egy évvel ezelőtti felmérésben 1,4 százalékos növekedést jeleztek a munkáltatók. Az utóbbi adat azt is jelenti, hogy 2011 negyedik és 2012 első negyedévében a cégek jelenleg nem kalkulálnak a létszám emelésével.

A teljes cikket itt olvashatja el: Napi Gazdaság

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hajnal-táj | 2011. június 10.

Tíz település pályázott a helyi kisiskola újraindítására az oktatási tárcánál. Intézményenként 30 millió forintot lehetett nyerni. A kormány által elkülönített pénzből négy helyen kezdődhet meg újra a tanítás: Pecölben, Lipóton, Érpatakon és Siklósnagyfaluban. Van, ahol csak az első osztályt indítják el, de akad olyan falu, ahová a teljes alsó tagozatot visszaviszik. Több megyében az alacsony gyermeklétszámra hivatkozva döntöttek úgy, hogy nem pályáznak.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Egészségügy-OEP | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Néhány héten belül csaknem harminc beteg gyermek juthat hozzá a hallását segítő készülékhez - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az MTI-vel.

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Híreink | Forrás: Roma Sajtóközpont | 2011. június 9.

Heves vita alakult ki a legnagyobb nyíregyházi szegénytelepen újrainduló egyházi iskola miatt. A városi közgyűlés és a Hajdúdorogi Egyházmegye megállapodása alapján szeptembertől ismét megnyitja kapuit a négy éve bezárt intézmény. A fenntartó Görögkatolikus Egyház elutasította a Roma Oktatási Alap szakmai vitájára szóló meghívását, és azt üzente, hogy „ne nyissanak hivatalos fórumot” a kezdeményezésről. Az alpolgármester a szabad iskolaválasztás jogára hivatkozva csak annyit közölt, hogy bárki beírathatja a gyerekét a szegénytelepi egyházi intézménybe. Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa arra emlékeztetett, hogy a helyi roma kisebbségi önkormányzat egyetértésével indul az egyházi iskola.

A teljes cikket itt olvashatja el: RomNet

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. június 9.

A szociális törvénybe még tavaly beiktatott új szabály alapján az elmúlt fél évben számos önkormányzat bővítette rendeletében az úgynevezett bérpótló juttatásra való jogosultság feltételeit a lakókörnyezet rendezettségével kapcsolatos legkülönbözőbb kötelezettségek előírásával.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

Címkék: cikk hír
2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Kiállítás-pályázat-gyerekek-jótékonyság | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Kiállítás nyílik szombaton a 4. Gyerek ARC rajzpályázatra érkezett művekből az Európa Pontban, a budapesti Millenáris Parkban.

Címkék: cikk hír
2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Gyermeknevelés | Sándor, K.;  InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 9.

Amerikai kutatók szerint a kevés alvás hozzájárulhat a gyerekek agressziójához. Azok a gyerekek, akik a többieket zaklatják, bántalmazzák, többségükben álmosak nap közben.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közoktatás | eduline | 2011. június 9.

A roma és nem roma fiatalok között jelentősek a különbségek olvasási és matematikai kompetenciák terén, de ezeket nem az etnikai hovatartozás, hanem jól értelmezhető társadalmi okok magyarázzák - állapította meg a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) két közgazdásza.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Somogy >>  Közélet | Márkus Kata | 2011. június 9.

Kaposvár | A hátrányos helyzetű, roma gyerekek három féléven keresztül járhattak a Kaposvári Egyetem tehetséggondozó foglalkozásaira.

Hasznos volt a program, nagyon sokat okosodtak a gyerekek, amióta a foglalkozásokra járnak. S persze óriási élmény volt a számukra, meg persze nekünk is, amikor a táncelőadásuk után állva tapsoltak, még a magyarok is. Így összegezték a Kaposvári Egyetem és a Napkerék Egyesület közös tehetségfejlesztő programjának hozadékát azok a roma származású szülők, akiknek a gyermekei rendszeresen részt vettek a program foglalkozásain.

A teljes cikket itt olvashatja el: SONLINE

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Érdekességek | 2011. június 9.

Több település önkormányzata fogott össze a helyi roma kisebbséggel, hogy legalább a saját fenntartásuk érdekében megtermeljék maguknak a konyhakerti zöldségeket. A kezdeményezések néhol sikert arattak, de van, ahol a magok, palánták elültetése után a kapálásra már nem maradt energia.

A teljes cikket itt olvashatja el: ETK Önkormányzati Klub

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | FN.hu | 2011. június 8.

A kormányzat társadalompolitikai prioritásnak tekinti a szegénység elleni küzdelmet, de csak a kommunikáció szintjén. A programok (például a sikeres szécsényi kistérségi program) azonban költségvetési finanszírozás hiányában, a pályázati rendszernek kiszolgáltatva állnak. A gazdasági fellendülés még sehol nem oldotta meg automatikusan a szegénység kérdését – hívja fel a figyelmet az MTA Gyermekprogram Iroda.

Az interjút itt olvashatja el: FN.hu

2011 június 08. (szerda)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>