Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 1112 találat van.
Címke: hír Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | Ballai Vince | Zöldi Blanka | 2011. június 30.

Minden önkormányzatnak kötelező olyan ügyeletes intézményt kijelölni a gyermekvédelmi törvény szerint, ahol a nyári szünetüket töltő gyerekekre vigyáznak. A lehetőségről sokan nem tudnak, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint így népszokás a gyerekeket a nagyszülőkre hagyni. Sok családban csak nehezen tudják megoldani a gyerekek nyári elhelyezését, de az [origo]-nak nyilatkozó szülők nem bánják, hogy van idejük pihenni a gyerekeknek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
2011 június 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Czene Gábor | Népszabadság | 2011. június 30.

Adva van egy furfangos önkormányzat, amely úgy próbálja elkülöníteni a számára nemkívánatos gyerekeket, hogy saját általános iskolájának jobbik részét átadja egy alapítványnak. Ebben a történetben semmi sem az, aminek látszani szeretne. Az alapítvány nem egy független képződmény, mint lennie kellene, hanem az önkormányzatnak anyagilag és politikailag is kiszolgáltatott, kézi vezérléssel működtetett fedőszerv. Az alapítvány által fenntartott iskola gyakorlatilag az önkormányzaté. Ide járnak a tehetősebb gyerekek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Narancs XXIII. évf. 25. szám | Publicisztika | Misetics Bálint | 2011. június 23.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2011. január elsejei hatállyal szabálysértéssé nyilvánította a guberálást: a VIII. kerületben - számos vidéki településhez hasonlóan - tilos a kukákból "hulladékot kivenni". Ötvenezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki a rendeletet megszegi. Azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy kukázzanak, sokkal kevesebből kell megélniük: a rendelet végrehajtása tehát azt jelentené, hogy a magyar állam bebörtönözné azon legszegényebb állampolgárait, akik kukázással próbálnák biztosítani maguknak (esetleg családjuknak) legalább a létminimum töredékét...

A teljes cikk a Magyar Narancs Narancs XXIII. évf. 25. szám (2011. június 23.), 50-51. oldalán olvasható

Forrás: Magyar Narancs onlline

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarország-EBRD-felmérés | Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: London, 2011. június 29., szerda (MTI)

A magyar lakosság a legkevésbé elégedettek között van Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség átalakuló országai között, és a pénzügyi válság nem tett jót a piacgazdaság általános megítélésének sem a magyarok körében - egyebek mellett ez derül ki a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világnak közös felméréséből, amelynek eredményeit szerdán ismertették az EBRD londoni központjában.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Hírszerző | 2011. június 29.

A település önkormányzatát perelő civil szervezetek szerint a városvezetés tudatosan különíti el a nem roma gyerekeket a mélyszegénységben élő romáktól már tíz éve. A Legfelsőbb Bíróság szerint hátrányos megkülönböztetés érte a roma gyerekeket amiatt, hogy a településen működő önkormányzati és alapítványi iskola működtetésével alacsonyabb színvonalú oktatásban részesítik a roma és hátrányos helyzetű gyerekeket.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Felnőttképzés | Szűcs Dóra | eduline | 2011. június 15.

Átláthatóbb OKJ-s képzési rendszert ígér a Magyar Munka Terv, amelyet múlt héten tárgyalt és fogadott el a kormány: egyszerűbbé teszik a szakok akkreditációját, szigorítanak az ellenőrzésen, a nem piacképes képzések támogatását pedig csökkentik. Főállású oktatók és tanári értékelési rendszer nélkül egyetlen oktatási központ sem működhet majd.

A teljes cikket itt olvashatja el: eduline.hu

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Makrogazdaság | 2011. június 29.

A kormány által végrehajtott adóváltozásokkal a 300 ezer forintos havi bruttó jövedelem felettiek járnak jól. Amennyiben a kiszivárgott tervek közel állnak a valósághoz, akkor 2010 és 2012 között az egy- és kétgyerekesek többsége egyáltalán nem jár jól azzal, hogy "családi" lett az adórendszer. Cikkünk első részében a személyi jövedelemadózás szempontjából vizsgáljuk meg, hogy miként változik az adómódosítások hatására a nettó jövedelem.

A teljes cikket itt olvashatja el: Portfolio.hu

Címkék: cikk hír jövedelem
2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-foglalkoztatás-munkanélküliség | Budapest, 2011. június 29., szerda (MTI)

Tovább csökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban, és nőtt a foglalkoztatottak száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Valkai Nikoletta | 2011. június 29.

A pedagógus-szakszervezetek és a szülői egyesület nem tartja megvalósíthatónak Pokorni Zoltán ötletét a rövidebb nyári szünetről, a hosszabb tanévről és az évközi szünetek megnyújtásáról. A hosszabb tanév nagyobb kiadással járna, a meleg miatt már májusban sem könnyű tanítani, a gyerekek felügyeletét pedig a hosszabb téli vagy tavaszi szünetben még nehezebb lenne megoldani. Az oktatási államtitkárság nem akarja megrövidíteni a nyári vakációt, csak rövidebb őszi szünetet, és hosszabb karácsonyi és húsvéti pihenőt tervez.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Tossenberger Adél | 2011. június 29.

Szerdán pont kerülhet a jászladányi szegregációs ügy végére. A település önkormányzatát perelő civil szervezetek szerint a városvezetés tudatosan különíti el a nem roma gyerekeket a mélyszegénységben élő romáktól már tíz éve, a polgármester viszont azt mondja: boszorkányüldözés folyik ellenük. Ha a Legfelsőbb Bíróság nem állapítja meg a hátrányos megkülönböztetést, akkor a felperesek szerint "akár be is zárhatjuk a Magyar Parlamentet, és az összes hivatalt, amelyik Jászladány ellen az iskolai szegregáció miatt fellépett".

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. június 28.

Gyengébbek a magyar diákok digitális szövegértési képességei, mint a nyomtatottszöveg-értésük, ennek okai pedig egyebek mellett a családi háttérben és az internethez való hozzáférésben keresendők - mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kedden a 2009-es PISA-eredményeket ismertetve.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

Címkék: cikk hír
2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - BL (MTI) | 2011. június 28.

Az oktatásért felelős államtitkárság nem szeretné felrúgni a jelenlegi pedagógiai kultúrát és iskolai hagyományt, ugyanakkor az év közbeni szünetek átstrukturálása a tárcánál is napirenden van – mondta kérdésre válaszolva Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | NOL | 2011. június 28.

Pokorni Zoltán szerint megfontolandó az iskolai szünetek időtartamának átalakítása.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 28. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Napközben | 2011. június 27.

Idén 2,4 milliárd forintra pályázhattak a települések, hogy nyáron is meleg ételt adhassanak a diákoknak, több mint 140 ezer gyerek élhet majd a lehetőséggel. Becslések szerint húszezer gyerek éhezhet az országban, mert az iskolában, óvodában ilyenkor nem kapnak enni, nekik néha szó szerint a túlélést jelentheti a segítség - derült ki a Napközben hétfői adásából.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 június 27. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | MTI | 2011. június 27.

A belügyminiszter szerint a gazdasági válság hatására, nem várt módon kiéleződtek az etnikai feszültségek Magyarországon, ezért olyan rendőrök kellenek, akik kezelni tudják ezeket a konfliktusokat. Ezért kétnapos képzést tartanak a rendészeti akadémián. A képzés megnyitóján részt vett az amerikai nagykövet is, aki elmondta, hogy Magyarország nincs egyedül az ilyen jellegű problémákkal.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 27. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Elemzések | 2011. június 27.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2011 áprilisában önkormányzati körben felmérést végzett, melynek keretében megkérdeztük az önkormányzatokat többek között arról is, hogy a közelmúltban szerveztek-e - részben önerőből finanszírozott - foglalkoztatási-programot (közmunka), illetve terveznek-e ilyet a jövőben megvalósítani.

Az elemzés letölthető innen: GKI Gazdaságkutató Zrt.

2011 június 27. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szabad a pálya | 2011. június 26.

A Klubrádió Szabad a pálya! című műsorában Nyilas Mihály, az Esély főszerkesztője beszélget Dandé Istvánnal, az LHH kistérségi gyerekesély programok Dél-dunántúli regionális koordinátorával és Simon Mihállyal, a Szécsényi Gyerekesély Program programkoordinátorával.

A beszélgetést itt hallgathatja meg: {mp3}szgyep_klub20110626_vagott{/mp3}

2011 június 26. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | Wirth Zsuzsanna | 2011. június 26.

Hatalmasat zuhant tavalyhoz képest a születésszám Magyarországon 11 százalékkal kevesebb gyerek született, mint 2010 első negyedévében. A csökkenésnek a Bajnai-kormány családpolitikai megszorításaihoz is köze van, de a válság sem kedvez a gyerekvállalásnak. Bár az Orbán-kormány megpróbált lendíteni a gyerekvállalási kedven, lelkesíteni sokkal nehezebb a gyerekvállalás előtt állókat, mint elvenni a kedvüket. A tét nagy, a következő pár évben gyermektelen szakadék keletkezhet a magyar társadalomban.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

Címkék: cikk hír
2011 június 26. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-társadalom-Magyarország-kisebbség | Törökbálint, 2011. június 24., péntek (MTI)

Jóváhagyták az európai uniós tagországok állam- és kormányfői pénteken az EU keretstratégiáját a romák társadalmi beilleszkedésének segítésére és ösztönzésére.

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Krónika | 2011. június 24.

Minden eddiginél több diák keres és talál is idén nyáron munkát. A válság óta először ugyanis most nagy a kínálat is, bár a Krónika megkérdezte fiatalok szerint kevés a jól fizető munka.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

Címkék: cikk hír fiatalok
2011 június 24. (péntek)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>