Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 161 találat van.
Címke: statisztika; adat Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Szabó Márta | Cikkek >> Nemzetközi Gazdaság | 2010.02.18.

Gyászos tények: Magyarország az EU szegényházában A húsz legszegényebb uniós régió között négy magyarországi van.

Bővebben ld.: Napi Gazdaság

2010 február 18. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szint, köszöb, nívó | 2010.01.19.

Mérhetetlen szegénység, a szegénység mérhetetlensége

Több útja-módja van ugyan a szegénység nagysága megmérésének, de a statisztikusok szerint a „nemzeti” adatok aligha hasonlíthatók össze. A szegénység „többdimenziós” és mindenütt változatos formákban nyilvánul meg. Bár látszólag módszertaninak tűnik a probléma, több annál.

Bővebben ld.: hvg.hu

2010 január 19. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | 2010. január 18.

Szegénységi küszöb alatt él minden ötödik gyermek az EU-ban

Az Európai Unió lakosságának 17 százalékát, ezen belül a 17 év alattiaknak átlagosan 20 százalékát sújtja a szegénység az EU statisztikai hivatalának (Eurostat) 2008-as adatokat tartalmazó elemzése szerint. A legnagyobb mértékben sújtott országok között található Lettország (26 százalék), Románia (23), Bulgária (21), Görögország, Spanyolország és Litvánia (20-20). Magyarország 12 százalékkal a lista másik végén áll a legalacsonyabb rátájú Csehország (9 százalék), valamint Hollandia és Szlovákia (11-11) mögött, Ausztria, Dánia, Svédország és Szlovénia társaságában.

Bővebben ld.: MTI

2010 január 18. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

{phocadownload view=file|id=61|target=s}
2009 december 11. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)
Népszabadság Kun J. Viktória   • 2008. szeptember 15.

Nem csökken a gyerekszegénység. Adat- és forráshiány, a területi egyenlőtlenségek akadályozzák a küzdelmet. "2007 volt a nemzeti stratégia induló éve. Ebben az évben a gyerekes családok helyzete romlott. Ennek oka az előre is látható rossz gazdasági helyzet és forráshiány, amely nem párosult a sebezhető csoportok különös, illetve elégséges védelmével" - ezzel a mondattal kezdődik a gyermekszegénység elleni stratégia eddigi eredményeit értékelő kormányzati anyag, amely szerint a 2006-ban meghirdetett program végrehajtása egy sor nehézségbe ütközik.

2008 szeptember 15. (hétfő)
(Hírek)

GYERMEKJÓLÉT A FEJLETT ORSZÁGOKBAN

Egy nemzet állapotának valódi fokmérője az, mekkora figyelmet fordít gyermekeire – az ő egészségükre, biztonságukra, anyagi jólétükre, oktatásukra és szocializációjukra és arra miként vannak szeretve, értékelve és beilleszkedve családjukba továbbá abba a társadalomba amelybe születtek.

Február 14-én mutatta be az UNICEF legújabb jelentését a gyermekek helyzetéről a fejlett országokban. A 21 fejlett országot tartalmazó rangsorban Magyarország a 19. helyet foglalja el.

A teljes kutatási jelentés letölthető dokumentuma

2007 február 15. (csütörtök)
(Hírek)

NEW YORK, 10 January 2007 - The UN General Assembly has adopted a powerful definition of child poverty, acknowledging that while poverty harms everyone, children experience poverty differently.

“Children living in poverty are deprived of nutrition, water and sanitation facilities, access to basic health-care services, shelter, education, participation and protection, and that while a severe lack of goods and services hurts every human being, it is most threatening and harmful to children, leaving them unable to enjoy their rights, to reach their full potential and to participate as full members of the society,” according to the General Assembly in its annual resolution on the rights of the child.

2007 január 12. (péntek)
Dokumentumok
(Sajtószoba)
2011 január 10. (hétfő)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>