Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 142 találat van.
Címke: esemény; rendezvény Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

 

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJÁvá nyilvánította október 17. napját. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának. Az ENSZ közgyűlése a kormányközi és civil szervezetek figyelmét arra irányította, hogy nyújtsanak segítséget a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységek megszervezéséhez a nemzeti kormányoknak.

2011 október 17. (hétfő)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

A falunap programját itt töltheti le:

{phocadownload view=file|id=436|target=s}

2011 szeptember 12. (hétfő)
(Hírek)

A Finnagora a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológiai Tanszék és a Roma Oktatási Alappal együttmüködve nemzetközi szemináriumot szervez, amelynek célja a roma gyermekek oktatásával foglalkozó finn és magyar szakemberek nemzetközi szintű együttműködésének előmozdítása, összehangolása, valamint szakmai és tudományos párbeszédének kialakítása.

A szeminárium a roma gyermekek tanulási feltételeinek előmozdításával, iskolai teljesítményének növelésével, a roma nyelv oktatásbeli helyzetének javításával és megfelelő oktatási programok és -anyagok kidolgozásának kérdésével foglalkozik.

A szeminárium 2011. szeptember 29-30-án kerül megrendezésre Pécsett.

{phocadownload view=file|id=437|target=s}

{phocadownload view=file|id=438|target=s}

{phocadownload view=file|id=439|target=s}

2011 szeptember 12. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

"Aktuális kezdeményezésünket, a 14-17 év közötti fiataloknak szóló programunkat Európai Uniós támogatással valósítjuk meg. A projekt hátrányos helyzetű fiatalok számára biztosít lehetőséget a megfelelő és biztonságos internethasználat elsajátítására nem-formális módszerek alkalmazásával. (Tehát) Játszunk, és jól érezzük magunkat, beszélgetünk és információt cserélünk, így tanulunk egymástól. A végén pedig elkészítünk közösen egy animációt, stop motion technikával, aminek a biztonságos internetezés a témája. Ami nagyon fontos, hogy a kb. két és fél hónap minden szombat délelőttje a résztvevők, tehát a TE igényeidhez is igazodni fog!"

A részleteket itt találja meg: egyutthato.eu

2011 augusztus 16. (kedd)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Nógrád Megye | HÍR PORT24 | 2011. június 18.

A soros Európai Uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvények keretében június 16-án informális tereplátogatásnak adott otthont Bátonyterenye. A nógrádi kisvárosba érkező vendégek a tagállamokat képviselő, kohéziós politikáért felelős szakdiplomaták, akik hazájuk Brüsszeli képviseletén dolgoznak és a kohéziós politikát befolyásoló tanácsi jogszabályok, illetve azok módosításával kapcsolatos javaslatok megtárgyalásával foglalkoznak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nógrád24.hu

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jog-ombudsman-kormány | Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI)

Egy jó, érzelmileg összetartó családot a politika nem tud pótolni, a kormányzati politika csak ösztönözni tudja a család, mint szeretetközösség megerősítését – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az Országgyűlési Biztos Hivatalában megrendezett Beteg-gyermek-jogok című konferencián kedden.

2011 június 07. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szuromi Rita | Heves >> Közélet | 2011. június 3.

A szegény embernek nincsenek vágyai, nincs jövőképe, motiváltsága, csupán egyetlen ösztön vezérli: túlélni a mát, megélni a holnapot. A szegénység a társadalom országos terhe lett.

... – Ha nem csak vetőmagot adunk, hanem tudást és a cél eléréséhez akaratot is, akkor elérhetjük, hogy nem csak a kerteket művelik meg, hanem az egészséges étkek a család asztalára kerülnek, és a gyermekek táplálkozása is jelentősen javul – fogalmazott Kun Zsuzsa, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának munkatársa. A szociológus ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Dél-Hevesben indult gyermekszegénység elleni küzdelem gyakorlati megoldásait az unió is példaértékűnek és újszerűnek minősítette...

A teljes cikket itt olvashatja el: HEOL (HEVES MEGYEI HÍRLAP)

2011 június 03. (péntek)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

A bikali Puchner Kastélyszálló konferenciatermében 2011. június 6-án kerül megrendezésre a "Legyen az esély egyenlő - esélyteremtés a Sásdi kistérségben" című projekt nyitórendezvényére.

 

{phocadownload view=file|id=412|target=s}

2011 május 27. (péntek)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

A zaránki Művelődési Központban 2011. június 1-jén került megrendezésre a Hevesi Kistérség Többcélú Társulásának *TÁMOP-5.2.3-09/1-2009-0004 "Integrált helyi programok a gyermekszegénység csökkentésére" című projektjének nyitórendezvénye.

 

{phocadownload view=file|id=411|target=s}

A folytatásban megtalálja a konferencia előadásait, képeit.

2011 május 25. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Országos Sajtószolgálat | Budapest, 2011.május 16.,hétfő (OS)

2007 óta május 17-én ünnepeljük a gyermek lelkisegély-szolgálatok nemzetközi világnapját. A gyerekek, fiatalok számára működtetett telefonos lelkisegély-szolgálatokat a Child Helpline International fogja össze világszerte. A globális hálózat célja a gyermeki jogok érvényesítése, a gyermekek védelme, meghallgatása és segítése. A szervezet alapító tagja a 1993 óta működő kiemelten közhasznú Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány.

A teljes cikket itt olvashatja el: OS Országos Sajtószolgálat

2011 május 16. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Egy nap az esélyegyenlőség nevében | Szerkesztő: Haszon Zsófia | 2011. május 14.

Egy nap az esélyegyenlőség nevében. Előítéleteinkről, a másságtól való félelmünkről igyekezett lerántani a leplet a Baranya Megyei Esélyegyenlőségi Iroda szombati családi napja.

A számos magyar nagyvárosban megvalósuló fesztivál-sorozatot az Európai Unió PROGRESS Programja támogatja, és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából rendezik meg.

A rendezvény résztvevői Szociopoly-t is játszhattak.

A felvételt itt tekintheti meg: Pécs TV Online

2011 május 16. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

LV. évfolyam 19. szám, 2011. május 13.

Gyerekek szegénysége ellen és esélyeik növelése érdekében kétnapos rendezvényt szervezett Szécsényben az MTA Gyerekszegénység Elleni Program irodája és a Krúdy Gyula Művelődési Központ. Kiegészítő programként dokumentumfilm-szemlét is tartottak Változatok az emberre - szécsényi verzió címmel. Az alább közölt gondolatok a rendezvénnyel kapcsolatban fogalmazódtak meg.

Parti Nagy Lajos: Hogy tűnik a remény

Amikor arra kértek, hogy a szécsényi konferencián vezessem be pár szóval a Gyerekesély-programról készült dokumentumfilmet, valamint a Salamon András irányította magyargéci roma filmiskola Tíz év múlva című gyönyörűséges film-etűdjét, sejtettem, hogy a filmekről nem fogok beszélni, beszélnek azok magukért...

Az írást itt olvashatja el: Élet és irodalom

Závada Pál: Legyen jobb a gyermekeknek

Ezzel a címmel fogadta el az Országgyűlés 2007-ben a gyermekszegénység elleni programot, amelyet a szakemberek Ferge Zsuzsa és helyettese, Darvas Ágnes vezetésével dolgoztak ki, mégpedig az akkori miniszterelnök megbízásából...

Az írást itt olvashatja el: Élet és irodalom

Bővebben a konferenciáról: Számvetés: A Szécsényi Gyerekesély Program első négy éve

2011 május 16. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Első kézből] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 13.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Életrevaló Gyerek Konferenciát május 21-én. A rendezvény témája ezúttal az értékrend. Az esemény célja, hogy útmutatást adjon a szülőknek, hogy hogyan adják át a helyes értékrendet gyermekeik számára. A konferencia előadói között lesz Vekerdy Tamást és F. Várkonyi Zsuzsa.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 május 13. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Látókör] | OrientPress Hírügynökség | 2011. április 7.

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön arra szólítja fel a bérből és fizetésből élőket, a fiatalokat és a nyugdíjasokat, hogy pártzászlók és politikai emblémák nélkül csatlakozzanak az Európai Szakszervezeti Szövetség magyar szakszervezetekkel közösen szervezett szombati budapesti tüntetéséhez, és a külföldi dolgozókkal együtt követeljenek emberhez méltó megélhetést az Európai Uniótól és a magyar kormánytól.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 április 07. (csütörtök)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

2011. március 31-án került sor a komplex gyermekszegénység elleni programot megvalósító kistérségek második országos találkozójára.

{phocadownload view=file|id=365|target=s}

A folytatásban megtalálja a konferencia előadásait, képeit.

2011 április 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Eseménynaptár | 2011. március 25.

"Családünnep Európával" címmel egész napos fesztivál zárja az "Európa a családokért, a családok Európáért" Európai Népesedési és Családügyi Hetet. A fesztivál megnyitóján felavatják Kő Boldizsár szobrászművész alkotását: Európa Családfáját. Beszédet mond Győri Enikő, európai uniós ügyekért felelős államtitkár, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

További információt itt talál: Kormányzati portál

2011 április 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

HR hírek >> Munkaügyi hírek rovat | MTI, HR Portal | 2011. március 31.

A gyermekszegénység kérdése elválaszthatatlan a szülők munkanélküliségének problémájától - mondta Gulyásné Kovács Erzsébet, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság stratégiai főosztályvezetője szerdán Budapesten, a Gyerekesélyek - programok a gyerekszegénység ellen című konferencián.

A teljes cikket itt olvashatja el: HR Portal

2011 március 31. (csütörtök)
(Egyéb)

   A konferencia sajtóvisszhangja >>

2011. március 30-án került sor a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, valamint az MTA Gyerekszegénység Elleni Program (mint a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt megvalósítói) közös konferenciájára.

{phocadownload view=file|id=358|target=s}

A folytatásban megtalálja a konferencia előadásait és sajtóvisszhangját.

2011 március 31. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hazai vonatkozású hírek | MTI | 2011. március 30.

A gyermekszegénység kérdése elválaszthatatlan a szülők munkanélküliségének problémájától - mondta Gulyásné Kovács Erzsébet, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság stratégiai főosztályvezetője szerdán Budapesten, a Gyerekesélyek - programok a gyerekszegénység ellen című konferencián.

A teljes cikket itt olvashatja el: Galamus Csoport

2011 március 31. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI-fidesz.hu | 2011. március 30.

A gyermekszegénység kérdése elválaszthatatlan a szülők munkanélküliségének problémájától - mondta Gulyásné Kovács Erzsébet, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság stratégiai főosztályvezetője szerdán Budapesten, a Gyerekesélyek - programok a gyerekszegénység ellen című konferencián.

A teljes cikket itt olvashatja el: fidesz.hu

2011 március 31. (csütörtök)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>