Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 31 találat van.
Címke: hirdetés; információ Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

A Magyar Tartalomipari Szövetség közönségszavazást indított az eFestival 2011 versenyen, melyen a gyerekesély.hu is indult a Tudomány / Technológia/ Társadalmi befogadás kategóriában.

"Idén először közönségszavazást indítanak az eFestival kiváló magyar tartalom verseny szervezői: az eFestival hivatalos Facebook oldalán - a www.facebook.com/eFestival.hu címen - megtekinthetőek a nevezett pályaművek és a közönség szavazhat kedvenc digitális tartalmára / honlapjára / alkalmazására.

A korábbi nyertesek és a zsűri által ajánlottan, illetve egyénileg nyolcvanhárom nevező érkezett be az eFestival 2011 kiváló magyar digitális tartalom versenyre, melynek nevezési határideje 2011. október 3-án zárult.

A Szavazók az eFestival hivatalos Facebook oldalán - a www.facebook.com/eFestival.hu címen - az eFestival szavazógép alkalmazás segítségével szavazhatnak kedvenc digitális tartalmukra a Közönségszavazás időtartama alatt kilenc kategóriában. Idén egy versenymű több kategóriában is indulhatott. Kategóriánként egy Közönségdíjat adunk ki. Az eFestival Közönségdíj nyerteseit, illetve a zsűri által odaítélt díjakat az eFestival díjkiosztó gáláján hirdetjük ki.

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) immár 11 éve rendezi meg a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. A verseny célja a kiváló magyar digitális tartalmak minél szélesebb körű megismerésének elősegítése, ahol a forma és tartalom egysége és felhasználó-barátsága, a társadalom számára hasznos tevékenységek jelennek meg."

Forrás: MATISZ / eFestival

Hogyan támogathatod a gyerekesely.hu-t?

1. Jelentkezz be a Facebookra.

2. Látogasd meg az eFestival hivatalos Facebook oldalát (engedélyezd az alkalmazást).

3. A bal oldali menüben kattints a "Közönségszavazás" gombra, és kövesd a leírás utasításait. (A "Kategória kiválasztása" lépésben a "Tudomány / Technológia/ Társadalmi befogadás"-ra kattints.)

Fontos: ha a szavazógép nem működik, ellenőrizni kell, hogy böngésződ engedélyezi-e a JavaScriptek futtatását.

SZAVAZATODAT KÖSZÖNJÜK!

Gyerekesély

2011 október 17. (hétfő)
(Hírek)

A Finnagora a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológiai Tanszék és a Roma Oktatási Alappal együttmüködve nemzetközi szemináriumot szervez, amelynek célja a roma gyermekek oktatásával foglalkozó finn és magyar szakemberek nemzetközi szintű együttműködésének előmozdítása, összehangolása, valamint szakmai és tudományos párbeszédének kialakítása.

A szeminárium a roma gyermekek tanulási feltételeinek előmozdításával, iskolai teljesítményének növelésével, a roma nyelv oktatásbeli helyzetének javításával és megfelelő oktatási programok és -anyagok kidolgozásának kérdésével foglalkozik.

A szeminárium 2011. szeptember 29-30-án kerül megrendezésre Pécsett.

{phocadownload view=file|id=437|target=s}

{phocadownload view=file|id=438|target=s}

{phocadownload view=file|id=439|target=s}

2011 szeptember 12. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság | Hírek | 2011. augusztus 26.

Az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók normatív állami támogatásáról szóló 213/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 2.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján a nem állami és egyházi fenntartó a normatíva iránti kérelmet - ide értve módosítását, a pótigényt és a lemondást -, valamint az elszámolást a Kormányportálon található adatlapokon nyújthatja be.

2011 augusztus 26. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Ha kíváncsi a további adatokra, kattintson ide: {phocadownload view=file|id=316|target=s}

A családi kedvezményre vonatkozó szabályok 2011-ben: APEH Portál

A fizetendő járulékok megoszlását 2011. január 1-jétől itt olvashatja el: APEH Portál

További fontosabb változások 2011. január 1-jétől a Kormányzati Portálon: Magyarország.hu

2011 január 10. (hétfő)
(Egyéb)

 

A Budapesti Esélyek Háza módszertani workshop sorozata tavaly indult. Célunk, hogy olyan módszereket, technikákat, programokat mutassunk be, tegyünk kipróbálhatóvá, saját bőrön átélhetővé, amelyek gazdagítják, megújítják a pedagógusok, segítő szakmában dolgozók munkáját és ezzel áttételesen tanítványaik, klienseik életvitelének javulásához is hozzájárulnak.Októberben:

SZOCIO - POLYtÁRSASJÁTÉK - sZEREPJÁTÉK

Bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, fekete munkából szerezhető jövedelem. Egy átlagos hónap napjain haladunk végig – meggyorsítva az időt kockadobásokkal –, és a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot . Érzékenyítő, empátia növelő játék, ami jól használható iskolai osztályokban, ofő órákon, napköziben, táborokban, stb.

Gyereoktóber 7-én 17:00-tól az Erzsébetvárosi Közösségi Házba, (VII. ker. Wesselényi u. 17)és játssz velünk!

A játékot vezetik: Bass László, az MTA Gyermekszegénység Elleni Programjának kutatója, és Fodor Kata szociális munkás

előzetes bejelentkezés: budapestieselyekhaza@gmail.com és www.eselykert.hu

2010 szeptember 28. (kedd)
(Egyéb)
Jörg Müller:Felvilágosító könyv tiniknek szexről és szerelemről

 

A méhecskés és gólyás történetek helyett ...A könyv a szülők számára remek támpontot jelent, mikor a gyermek valamilyen érdeklődő kérdéssel áll elő. A könyvben lévő vidám grafikák és ábrák pedig jól elősegítik a gyermek számára a megértést. Ha viszont már átlépte azt a korhatárt, amikor a szülő nyugodt szívvel a kezébe adná a könyvet, csak le kell venni a polcról.

Bővebben ld.: Z-Press

2010 június 02. (szerda)
(Hírek)

Megjelent a

TÁMOP5.3.6-10/1 jelű, "Komplex telep-program"

című pályázat.

A szegregált lakókörnyezetben élő, súlyos társadalmi és egyéni hátránnyal küzdő családok tagjainak képzésére, munkaerő-piaci integrációjára és ezáltal a mélyszegénység csökkentésére, felszámolására jelent meg összesen 1 milliárd 440 millió forintos keretösszegű európai uniós pályázat. A pályázóknak a szegregált telepek felszámolására, az ilyen telepeken élő családok integrált lakókörnyezetbe költöztetésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kiírt ROM-TP-10 „Komplex telep-program” c. kiírásra is kötelező pályázniuk, párhuzamosan a TÁMOP 5.3.6 kiírásra beadandó pályázattal.

Bővebb tájékoztatás és pályázati dokumentáció az ESZA honlapján .

2010 április 12. (hétfő)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

 

SULIFORM KFT.
2010 március 25. (csütörtök)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)
MTA TK Gyerekszegénység Elleni Program Programiroda: H-1112 Budapest, Budaörsi út 45. Telefon: (36 – 1) 309 – 2627 www.gyerekesely.hu gyep@gyerekszegenyseg.hu     Szécsényi Gyerekesély Program Szécsényi Gyerekesély Programiroda: H-3170 Szécsény Dugonics út 1. Tel./fax: (36 – 32) 370 – 507 www.gyerekesely.hu www.szecsenykisterseg.hu
2010 március 10. (szerda)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

SULIFORM KFT.
2010 március 10. (szerda)
(Hírek)

Pályázat a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év civil programjainak támogatására (SZE-PR-10)

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ESZA Nonprofit Kft.) a szociális és munkaügyi miniszter 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet „A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év civil programjainak támogatására”.

A pályázat kódja: SZE-PR-10

A pályázatokat 2010. február 15-éig lehet benyújtani. A pályázati dokumentáció, illetve további információk a következő oldalon érhetőek el: http://www.esza.hu/hirek/hir9.asp?id=HAPYFI

2010 január 22. (péntek)
(Hírek)
 

  Ha kíváncsi a további adatokra, kattintson ide: {phocadownload view=file|id=97|target=s}

Lásd még: magyarorszag.hu

2010 január 07. (csütörtök)
(Hírek)

A gyermeknevelés költségei és a társadalmi kompenzáció

A jóléti társadalomban a gyermek közjószág. Pontosabb megfogalmazásban ez a gyakorta hallott kifejezés inkább fogalmi gyorsírásnak tekintendő: nem szó szerint a gyermek a közjószág, hanem a jövő nemzedékek adófizetési képessége. A szerzők tanulmányukban a gyermeknevelési erőfeszítéseket terhelő láthatatlan járulékfizetés számszerűsítésével foglalkoznak. Megvizsgálják, hogy mennyibe kerül a gyermeknevelés a szülőnek és milyen kompenzációt ad ezért a társadalom. A gyermek közjószág-hányadának ismeretében megadják az egyéni hozzájárulás és a társadalmi kompenzáció egyenlegét. Végül bemutatják, hogy a kapott eredmények milyen korlátok között érvényesek, és milyen kérdések tisztázása árnyalhatja a képet.

2007 március 23. (péntek)
(Hírek)

MEGHÍVÓ

Az OFA-ROP Hálózat Közép-Magyarországi Régiós Irodájának

workshopjára, amelynek témája:

Szövetkezz! - A szociális szövetkezetek előtt álló lehetőségek

Ideje: 2007. március 28. (szerda) 9.30-15.00

Helyszíne: Ében Hotel

(1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 15-17; az Örs Vezér terénél; www.gerandhotels.hu)

Tervezett program:

930-1000 Regisztráció

1000-1020 Előadás: dr. Hoffman István, jogi referens, Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Miért kellett a szövetkezeti törvényt megváltoztatni? - A szociális szövetkezet jogi háttere

1020-1040 Előadás: Serafin József, főosztályvezető-helyettes, Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális szövetkezet: társadalmi szükségletek, megoldási lehetőségek

1040-1100 Előadás: Karácsony Mihály, MEH szövetkezeti ügyek megbízottja

A szociális szövetkezetekre vonatkozó kormányrendelet részletes ismertetése

1100-1120 Előadás: Soltész Anikó, az OFA-ROP Hálózat kulcsszakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója

A nonprofit vállalkozások előtt álló gazdasági lehetőségek

1120-1145 Csoportos konzultáció, a hallottak megvitatása, kérdések

1145-1200 Kávészünet

1200-1215 Előadás: Molnár Eszter, programvezető, Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

A szociális szövetkezetek támogatását megcélzó OFA program ismertetése

1215-1235 „Ami már működik – szociális földprogram” - kísérleti projektek módszertani megközelítésben – dr. Nagyné Varga Ilona, igazgató, Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa Regionális Szellemi Forrásközpont

1235-1300 „A tiszaadonyi példa bemutatása” – Lakatos József, polgármester, Tiszaadony

1300-1320 „Hal helyett hálót - a belecskai példa bemutatása” – Dr. Jakab Róbert, polgármester, Belecska

1320-1345 Csoportos konzultáció, a hallottak megvitatása, kérdések

1345 Ebédszünet

2007 március 02. (péntek)
Dokumentumok
(Sajtószoba)
2011 január 10. (hétfő)
(Kapcsolódó jogszabályok)
az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról
2010 április 21. (szerda)
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>