Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 47 találat van.
Címke: jogszabály Rendezés
Cikk
(Hírek)
A komplex kistérségi programok megvalósítása során az egyik beavatkozási terület a szociális szolgáltatások, ellátások rendszere. A program célja, hogy olyan hosszú távú, fenntartható változásokat indítson el, amelyek 'haszonélvezői' a gyermekek. Kistérségeinkben a legkiterjedtebb, és a gyermekeket leginkább érintő szociális ellátás a családsegítés és a gyermekjóléti ellátások rendszere. A kistérségi programok tervezésekor ajánlott az ellátásokra vonatkozó jogszabályok áttekintése, hogy a családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás kötelező feladataival összehangolt fejlesztések valósuljanak meg.

Kresák Anna, dél-alföldi regionális koordinátor

Az anyagot itt töltheti le:

{phocadownload view=file|id=434|target=s}

2011 augusztus 02. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Széles Imre, Forrás: Ügyvezető | 2011. január 17.

... Tekintettel arra, hogy az elfogadott törvény néhány pontban különbözik a javaslattól, célszerű áttekinteni ismét az idevágó – immár végleges – korlátozásokat ...

A teljes cikket itt olvashatja el: Adófórum

2011 január 17. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Reggeli gyors | 2010. november 15.

A Klub Rádió Reggeli gyors című műsorában Pikó András beszélgetett Ferge Zsuzsával a jövő évi adótörvény-tervezetek kapcsán.

A beszélgetés meghallgatásához kattintson a lejátszás gombra:{mp3}klub20101115-072900_vagott_fzs{/mp3}

2010 november 15. (hétfő)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály

Dudás Zoltán főosztályvezető részére

Tisztelt Főosztályvezető úr!

A válság nyomán mélyül a gyerekszegénység és egyre gyakrabban találkozunk éhes gyerekekkel. Az ezt enyhítő sokféle eszköz közül jelenleg prioritásnak látjuk a gyerekek étkezésének némi javítását. Ezért javasoljuk a gyerekétkeztetésre vonatkozó szabályozás változtatását a 2011-es költségvetésben.

2010 október 22. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Heti Válasz Online | Itthon | 2010. október 18.

Számolj: Akár évi 1,2 millió plusz maradhat a zsebedben januártól

A személyi jövedelemadóban tervezett változások fő célja a magánszemélyek adóterhelésének érezhető csökkentése, a családok támogatása és az adózás jelentős egyszerűsítése az Országgyűlés elé beterjesztett törvényjavaslat indoklása szerint.

A teljes cikket itt olvashatja el: Heti Válasz

2010 október 18. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

MNO | Belföld | 2010. október 17.

A leglátványosabb elmaradás a közbiztonság, köztisztaság és a szociális ügyek területén van. Ezekben komoly változtatásokra van szükség a IX. kerületben – mondta Bácskai János. Ferencváros frissen megválasztott fideszes polgármestere hangsúlyozta: felszámolják a dzsumbujszerű állapotokat.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2010 október 17. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

atv.hu | Belföld | MTI | 2010. október 16.

A kormány beterjesztette javaslatait az adótörvények jövő évi változásáról az Országgyűlésnek szombaton. "Az adó- és járuléktörvények, a számviteli törvény és a könyvvizsgálói kamarai törvény, valamint az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó adó- és vámjogi tárgyú törvények módosításáról" címmel a parlament honlapján olvasható javaslat kisebb-nagyobb mértékben érinti az összes adónemet ...

A teljes cikket itt olvashatja el: atv.hu

2010 október 16. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)
M1 | Nappali | 2010. október 14.

A hét témája - Iskolalátogatáshoz köti a kormány a családi pótlék kifizetését

A Nappali vendége volt Kende Ágnes szociológus, az MTA Gyermekszegénység Elleni Program munkatársa és dr. Ács Katalin a Magyarországi Középiskolai Igazgatók Közhasznú Egyesületének elnöke.

Az adás megtekinthető az MTV Videotárban (~12:10-től).

2010 október 15. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vélemény / Publicisztika | Andor László és Philippe Courard | 2010. szeptember 30.

Napjainkban, amikor a gazdasági válság még véget sem ért, könnyen kialakulhat egy szociális krízis is. A pénzügyi válságokhoz hasonlóan a szociálisak sem lokalizálhatók többé, a fenyegetés leküzdéséhez ezért európai szintű vitákra és az EU egész területére kiterjedő stratégiákra van szükség.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2010 szeptember 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Csuhaj Ildikó–Danó Anna–Varga Dóra | Népszabadság | 2010. szeptember 30.

A miniszterelnök visszavenné az önkormányzatoktól az egészségügyet és az oktatást

Orbán Viktor támogatná, hogy az állam visszavegye az egészségügyet és az oktatást az önkormányzatoktól. Magyarul: államosítani akar. A kérdés az, hogy valóban arra gondol-e.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 szeptember 30. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MNO - PK | Belföld | 2010. szeptember 29.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, helyes döntés volt a családi pótlék nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra történő módosítása, valamint az utóbbi szigorítása – jelentette ki Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2010 szeptember 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Ütköző | 2010. szeptember 28.

Van-e, lesz-e hatása a családi pótlék megvonásának?

Az Ütköző keddi műsorában Szüdi János, a Pedagógus Szakszervezet tanácsadója, Kende Ágnes szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia gyermekszegénység elleni programjának munkatársa, valamint Derdák Tibor, a sajókazai gimnázium igazgatója volt a vendég.

A teljes cikket és a hangfelvételt itt találja meg: MR1-Kossuth Rádió

A beszélgetés (vita?) előzményét itt tekintheti meg: eduline.hu

2010 szeptember 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

NOL | 2010. június 29.

Ugrik az iskolakerülők családi pótléka

Az Országgyűlés egy hetes halasztás után hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelező tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzője elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 június 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Matalin Dóra| Népszabadság | 2010. június 22.

Egy óvodát sem zárhatnának be nyáron

Egyetlen óvodában sem lehetne nyári szünetet tartani. Egy hónapos bezárásuk törvénysértő, mert az állami költségvetés 251 munkanapot finanszíroz számukra –állítja a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 június 22. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Blahó Miklós Brüsszel | Népszabadság | 2010. június 18.

Uniós egység a bankadóról

Orbán versenyelőnyt lát a jó politikában

Több komolyabb kérdésben sikerült egyezségre jutniuk az uniós állam- és kormányfőknek tegnapi ülésükön. Ki kell vetni banki adókat és illetékeket, publikálják a banki tesztek eredményét, fenntarthatóvá teszik a büdzséket, és az országok helyzetéhez igazítják az állami élénkítési kiadások visszametszését, szigorítják a stabilitási paktumot.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 június 18. (péntek)
(Hírek)

Cikkek | 2010. április 30.

Hogyan változik a GYES és GYED rendszere?

2010. május 1-jétől átalakul a gyermekgondozási támogatások rendszere, így a 2010. április 30-át követően születő gyermekekre már az új szabályok vonatkoznak. A 2009-ben elfogadott és holnap hatályba lépő intézkedés része a Bajnai-kormány azon komplex programjának, amelynek célja a foglalkoztatás bővítése, a gyermeket vállaló nők újbóli munkába állásának elősegítése, valamint a családalapítás és a munkavállalás összehangolása. Ezt szolgálják azok az intézkedések is, amelyek soha nem látott mértékben, 15-16 ezer új férőhellyel bővítik a kiskorú gyermekek nappali ellátást 2012-ig, valamint a munkaerőpiaci ösztönzők is, mint például a közszférában kötelező jelleggel bevezetett részmunkaidős foglalkoztatás.

Bővebben ld.: gondola.hu

2010 május 20. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Hüse Mariann | 2010. Március16 .

Csökken a gyes, megszűnik a kék könyv

Ismét változnak a munkaviszonyra vonatkozó szabályok áprilistól, illetve májustól is. A módosítások érintik az alkalmi munkavállalói könyvet, a munkáltató jogutód nélküli megszűnését, a munkaerő-kölcsönzést, valamint a gyermekgondozási segélyt is.

Bővebben ld.: NÉPSZAVA online

2010 március 16. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Dr. Bíró Endre | 2010. február 8.

A legvédtelenebbek joga

Húszéves a Gyermekjogi Egyezmény. Hogy minek erről beszélni? Például: A vak (siket, beszédfogyatékos, mozgássérült, autista stb.) gyereket nem veszik fel az általános (általános?) iskolába. A legfeljebb 30 napra elrendelhető átmeneti nevelésbe vett gyerek több hónapig, gyakran évekig bizonytalanságban él, távol családjától, s a velük való kapcsolattartása korlátozott.

Bővebben ld.:  nol.hu

2010 február 28. (vasárnap)
(Hírek)

20/2010. (II. 18.) AB határozat

Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy Monok Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 16/2007. (XI. 29.) rendelete 7. § (4) bekezdése alkotmányellenes, ezért azt megsemmisíti

Bővebben ld.: CompLex Net Jogtár

2010 február 26. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Monok: a polgármester, aki felülírja a jogszabályokat

Ónody-Molnár Dóra | NOL | 2009. december 8.

Szepessy Zsoltból ellenzéke szerint rögtön kettő van

Ritka, hogy egy kistelepülés oly tartósan felkerüljön a politikai térképre, ahogy Monok. A Borsod megyei települést a szociális szakma kétségbeesett felháborodással említi, mások lelkesednek és követendő modellnek tartják az ottani kísérleteket. Az OVB ma utasította vissza az onnan indított népszavazási kezdeményezésről. Kiáltványok, szociális kártya, segélyért munka. Szepessy Zsolt polgármester körül zajlik az élet. Hogy milyen ez az élet, azt kívántuk megtudni.

Bővebben ld.: nol.hu

2009 december 08. (kedd)
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>