Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 161 találat van.
Címke: statisztika; adat Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-Európai Unió | Budapest, 2011. május 31., kedd (MTI)

Nem változott a munkanélküliség az euróövezetben áprilisban, 9,9 százalékot tett ki, ugyanannyit, mint márciusban - közölte az Eurostat kedden.

2011 május 31. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Makrogazdaság | KSH | 2011. május 30.

2011. február–áprilisban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 759 ezer fő volt, ami 0,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 3,1 százalékkal, 481 ezer főre csökkent, 11,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezve - írja legfrissebb gyorjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 május 30. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

FELMÉRÉS | 2011. május 29.

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből. Szakértők szerint az esélyegyenlőség biztosításához a felvilágosítás nem elég, anyagilag is támogatni kell a prevenciós eszközöket.

A teljes cikket itt olvashatja el: PIAC & PROFIT, ÉLETFORMA

2011 május 29. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. május 26.

A magyar lányok körében a gyógyszer és alkohol együttes fogyasztása kétszer gyakrabban fordul elő, mint az európai országok összességében - közölte elemzésérehivatkozva a Nemzeti Drog Fókuszpont.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 május 26. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közelről | 2011. május 12.

Tíz gyerekből nyolc olyan családban él, ahol legföljebb csak az apának vagy az anyának van munkája. Akkor esznek, ha éppen van mit, és a szerencsésebbek egyedül alszanak az ágyukban. Ma ilyen az élet az ország leghátrányosabb településein, és sokszor fővárosi lakótelepeken is, ahol egész generációk nőnek fel anélkül, hogy kapnának akár egyetlen esélyt is az életben.

A teljes cikket és a hangfelvételt itt találja meg: MR1-Kossuth Rádió

2011 május 12. (csütörtök)
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Elkészült a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának második, egyben utolsó jelentése a magyarországi gyermekszegénység alakulásáról. A 2010. évi jelentés könyvbemutatójára 2011. május 11-én került sor.

 

A jelentést letöltheti a Gyerekmonitor honlapjáról: Gyerekesélyek Magyarországon - 2010

Az előző évi jelentést itt találja meg: Gyerekesélyek Magyarországon - 2009

A folytatásban megtalálja a konferencia programját, előadásait és sajtóvisszhangját ...

2011 május 12. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Itthon | Kiss András | 2011. május 12.

Négy év alatt másfélszeresére nőtt a szegénységben élő gyerekek aránya 2009 végére – derül ki a Gyerekesélyek Magyarországon című kiadvány tegnapi bemutatóján. A kötetet szerkesztő Ferge Zsuzsa szerint a tervezett elvonások miatt legalább 25 százalékkal csökkennek a legszegényebbeknek jutó források, melynek felmérhetetlen következményei lesznek.

A teljes cikket itt olvashatja el: metropol.hu

2011 május 12. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. május 12.

Az elvonások miatt 20-25 százalékos jövedelemcsökkenésre számíthatnak a legszegényebbek egy szakértő szerint, és ennek a következménye lehet bűnözés, rasszizmus és éhezés is. Az illetékes államtitkárság szerint indokolt, hogy például a gyermekszegénységnek legyen koordinációja a kormányon belül. A tervek között szerepel az is, hogy 25 év alatt megszüntessék a "gyermekszegénység bugyrait".

A videóinterjút itt tekintheti meg: [origo] itthon

2011 május 12. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hazai vonatkozású hírek | MTI | 2011. május 11.

Ferge Zsuzsa szociológus szerint míg Nyugat-Európában a gyermekszegénység főként városi, addig Magyarországon és Kelet-Európában elsősorban falusi jelenség.

A szociológus a Legyen jobb a gyermekeknek nemzeti stratégia értékelő bizottságának tavalyi jelentését bemutató szerdai fővárosi sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy Magyarország a jövedelemeloszlás egyenlőtlenségét és az általános szegénységet tekintve Európa középső mezőnyében helyezkedik el. Ugyanakkor rendkívül nagy a különbség az átlagos szegénység és a gyermekszegénység aránya között, utóbbi mértéke több mint 10 százalékkal nagyobb.

A teljes cikket itt olvashatja el: Galamus Csoport

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MTI | 2011. május 11.

Ferge Zsuzsa szociológus szerint míg Nyugat-Európában a gyermekszegénység főként városi, addig Magyarországon és Kelet-Európában elsősorban falusi jelenség.

A teljes cikket itt olvashatja el: ZIPP

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | BI | 2011. május 11.

A szegénységi küszöbön és az alatt élő mintegy 3 millió ember életszínvonala néhány éven belül 25 százalékkal csökkenhet – figyelmeztetett Ferge Zsuzsa szociológus, aki hozzátette, egy ilyen mértékű továbbszegényedés felmérhetetlen következményekkel járhat az országra nézve. A gyermekeket különösen sújtja a szegénység.

„A gyermek a mi mai befektetésünk a holnap társadalmába” – idézték szakemberek a WHO egy régi szlogenjét a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság 2010. évi jelentése bemutatóján. A magyar állam, úgy tűnik, nem sokat fektet be a jövő társadalmába, ugyanis a gyermekek helyzete folyamatosan romlik, 2008 óta szinte minden vizsgált mutató ezt támasztja alá. A gyerekeket és családjaikat, a gyerekeseket és nem gyerekeseket megosztó egyenlőtlenségek 2009-ben minden fontos törésvonal mentén igen jelentősek voltak.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság / Makrogazdaság | KSH - MTI Eco | 2011. május 11.

Idén áprilisban az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,6 százalék volt, tavaly áprilishoz viszonyítva azonban az árak 4,7 százalékkal növekedtek. Az első négy hónapban átlagosan 4,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 május 11. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Matalin Dóra | NOL | 2011. május 10.

A melegeket még a romáknál is nagyobb elutasítottság övezi Magyarországon - derül ki egy friss kutatásból. Előbbieket főleg az iskolázatlan, kis településen élő, szegényebb emberek, utóbbiakat pedig a magasabb státuszúak utasítják el. A megkérdezettek negyede úgy becsülte, a magyar lakosság több mint 40 százaléka roma.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 május 10. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Európa | Euractiv.hu | 2011. május 5.

Ma Európában ötből egy fiatal nem talál magának munkát, az európaiak pedig nem is szívesen vállalkoznak. A probléma kezelésére az Európai Bizottság elindította Youth@Work programját, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az üzleti szféra és a fiatalok között.

A teljes cikket olvashatja el: Kitekintő.hu

2011 május 05. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Független Hírügynökség | 2011. április 27.

A foglalkoztatottak száma a decembertől februárig tartó időszakban 0,4 %-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de a munkanélküliek száma is 1,7 %-kal emelkedett, így a munkanélküliségi ráta 11,6 %-ra nőtt. A nettó átlagkeresetek 4,4 %-kal haladták meg az előző évi szintet, míg az árak 4,2 %-os növekedést mutattak - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 április 27. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Magyar Nemzet | 2011. április 20.

A 15 éven aluli gyermeket nevelő nők 53 százaléka nem dolgozik • Az idősgondozás is akadályt jelent

A 15 éven aluli gyermeket nevelő nők 53 százaléka nem dolgozik, 30 százalékuk pedig kifejezetten a gyereknevelés miatt nem tud vagy nem akar munkát vállalni – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből. Az adatok szerint a gyermekintézmények fejlesztése mintegy 50-100 ezer, jellemzően iskolázott nő számára teremtene munkavállalási lehetőséget. A társadalom elöregedése miatt egyre többen maradnak ki a munkából idősek gondozása miatt.

A teljes cikket itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

2011 április 20. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Profit | MTI | 2011. március 30.

A munkanélküliségi ráta nem változott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korrigált adatsorában.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

2011 március 30. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek >> Magyar Gazdaság | Domokos László | 2011. március 29.

A KSH közzétételi naptárának megfelelően kedden reggel 9-kor közzétette a Foglalkoztatottság és munkanélküliség 2010. december - 2011. február című gyorstájékoztatót, ám azóta - időlegesen - visszavonta, így a reggeli közlés adatai nem használhatók.

A teljes cikket itt olvashatja el: Napi Gazdaság

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | mfor.hu | 2011. március 29.

Nem mindennapi paradoxonra figyelhettek fel az éles szemű elemzők a KSH kedden publikált "Foglalkoztatottság és munkanélküliség" gyorsjelentésében. A munkaerőpiaci szempontból aktív és inaktív embereknek az összege - vagyis azoknak, akik el akarnak helyezkedni és azoknak, akik nem - egy hónap alatt 35 ezer fővel ugrott meg mind a 15-64, mind a 15-74 éves korosztályban. Márpedig ennek a két adatsornak az összege a demográfiai folyamatokkal párhuzamosan csak lassan és fokozatosan változhat.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 március 29. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | Független Hírügynökség | 2011. március 29.

Majdnem félmillióan voltak munka nélkül 2010 decembere és 2011 februárja között - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kedden kiadott jelentéséből. A 2010 decembere és 2011 februárja közötti időszakban több mint 3,76 millió volt a 15-74 év közötti korú foglalkoztatottak száma, ez 1 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi időszakban. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 2,2 százalékkal, 489 ezer főre nőtt, 11,5 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezve.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 március 29. (kedd)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>