Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 9 találat van.
Címke: regionális – Észak-Mo. Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Interjú | Bali Dániel | 2011. június 15.

Az egyszerű embereket és környezetüket a válság jobban érinti mint valaha. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor kezdődhet meg a kilábalás ebből a "sötét korszakból". Interjúalanyunk Brunda Gusztáv, vállalkozásfejlesztési és innovációs menedzser, szakközgazdász, a KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési és fejlesztési igazgatója, a Salgótarjáni Polgári Kör elnöke, akivel nemcsak a felszíni eseményekről, hanem az összefüggő folyamatokról is beszélgettünk.

A cikket itt olvashatja el:

{phocadownload view=file|id=425|target=s}

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Független Hírügynökség | 2011. április 27.

Országos pedagógiai modellkísérletet dolgozott ki tehetséges, halmozottan hátrányos fiatalok segítésére Cered, Zabar, Szilaspogony, Mátraszele és Salgótarján önkormányzata. A Norvég Civil Alap által 340 millió forinttal támogatott, szerdán zárult kétéves programban közel négyezer gyermek és négyszáz pedagógus vett részt, a modellkísérletben az iskolák esélyegyenlőségi koordinátorokat is alkalmaztak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 április 27. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek | Hajnal-táj | Korpás Éva | 2011. április 13.

Egy évre biztos megélhetést talált 465 munkanélküli, akik a közmunkaprogramban vesznek részt Hajdú és Szabolcs megye erdeiben.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 április 13. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Balla István - Kis Miklós | 2011. április 8.

A tankötelezettség felső korhatára körüli vita során alig esik szó arról, hogy ma is van törvényes lehetőség az iskolába járás elkerülésére. A magántanulói státuszt az élsportoló, művész, illetve a súlyos beteg gyerekek számára találták ki, mára a problémás diákoktól való megszabadulást szolgálja. A pontatlan jogszabályt az új törvényi koncepció sem rendezi.

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 április 08. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Sajtó >> Hírek | 2010. szeptember 15.

Kiteljesedő fejlesztési programok a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

Az ország lakosságának egytizede él a 33 leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben, ahol egy komplex fejlesztési terv keretei között kerül sor képzési és foglalkoztatási programokra, továbbá óvodák és iskolák, orvosi rendelők, szociális intézmények felújítása és bővítése zajlik. Az LHH Kistérségi Programban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig 40 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

2010 szeptember 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szalay Tamás Lajos | Népszabadság | 2010. július 14.

Borsodi romaállapotok: 'Helyenként már tarthatatlan a helyzet'

Káli Sándor a cigánykérdésről, a városok „színéről” és arról, hogy mit tanult Kemény Dénestől

Harmadik győzelmére készül Miskolc szocialista polgármestere. Káli Sándor interjúban beszélt legnagyobb kudarcáról, a Kósa Lajossal való összeköltözéséről és a „cigánykérdésről”. Utóbbi kapcsán elismerte: egyelőre nem született jó megoldás. Szerinte Borsodban falvak tucatjaiban az emberek totálisan kétségbe vannak esve. Szerinte senki sem nem rendelkezhet be arra, hogy segélyekből éljen. Mindenkinek tennie kell a saját helyzete megváltoztatásáért, mert már nincs miből finanszírozni ezt a rendszert.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2010 szeptember 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Szuromi Rita | Heves >> Közélet | 2010. július 26.

Félmilliárdos új esély Dél-Hevesnek

Több mint félmilliárd forint és a Magyar Tudományos Akadémiával kötött megállapodás segíti majd a dél-hevesi térségben élő leghátrányosabb helyzetű gyermekek esélyteremtését.

A teljes hírt itt olvashatja el: HEOL (HEVES MEGYEI HÍRLAP)

2010 július 29. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Munk Veronika | 2010. április 23.

Szegény cigány nő és szegény nem cigány nő

Mélyszegénységben felértékelődik a nő szerepe, mert rendszeres jövedelmet hoz a családnak, és a hivatalos statisztikákhoz képest sokkal több szegény dolgozik, főként feketén vagy alkalmi munkában. Úgy tűnik, a bőrszín igenis számít: a mélyszegénységben élő a romák jövedelme kisebb, míg a nem cigányok adóssága nagyobb, ugyanakkor hatalmas kamattal számított uzsorahitelt szinte csak cigányok vesznek igénybe, derült ki abból a vizsgálatból, amit kis jövedelmű, gyerekes családoknál végzett egy szociológuscsoport az MTA Etnikai és Kisebbségkutató Intézet vezetésével.

A cikket itt olvashatja el:  index.hu

2010 április 23. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Czene Gábor | Belföld | 2009. december 21.

Hogyan lehet hasznot húzni a cigányok nyomorából?

Virágzó üzletág épült a szegénységben él? romák köré: a hálózatot korrupt hivatalnokok, szélhámos vállalkozók és maffiamódszereket alkalmazó uzsorások alkotják. Az észak-magyarországi megyékben szerzett tapasztalatairól beszél egy cigány értelmiségi házaspár, Berki Judit és Szomora Szilárd.

Bővebben ld.:  nol.hu

2009 december 21. (hétfő)