Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 172 találat van.
Címke: nemzetközi Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Európai Bizottság | 2011. október 17.

Első alkalommal rendezték meg az Európai Bizottság A Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni európai platform első gyűlését 2011. október 17-18-án Krakkóban.

Bővebben a rendezvényről (angol nyelven): Európai Bizottság - Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi összetartozás

Idézet az alábbi dokumentumból:

"...A Szociális Alap által támogatott projektek némelyikét magam is láthattam az elmúlt másfél évben. Ilyen volt például a fogyatékkal élőknek munkát adó Kék Madár Alapítvány Szekszárdon, vagy az MTA Gyerekszegénység Elleni Programja Szécsényben, amely Ferge Zsuzsa akadémikus és kollégái nagyszerű kezdeményezése..."

{phocadownload view=file|id=447|target=s}

2011 október 18. (kedd)
(Hírek)

A Finnagora a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológiai Tanszék és a Roma Oktatási Alappal együttmüködve nemzetközi szemináriumot szervez, amelynek célja a roma gyermekek oktatásával foglalkozó finn és magyar szakemberek nemzetközi szintű együttműködésének előmozdítása, összehangolása, valamint szakmai és tudományos párbeszédének kialakítása.

A szeminárium a roma gyermekek tanulási feltételeinek előmozdításával, iskolai teljesítményének növelésével, a roma nyelv oktatásbeli helyzetének javításával és megfelelő oktatási programok és -anyagok kidolgozásának kérdésével foglalkozik.

A szeminárium 2011. szeptember 29-30-án kerül megrendezésre Pécsett.

{phocadownload view=file|id=437|target=s}

{phocadownload view=file|id=438|target=s}

{phocadownload view=file|id=439|target=s}

2011 szeptember 12. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Cikkek | mfor.hu | 2011. július 1.

Az Eurostat adatai szerint a magyar munkanélküliségi ráta a harmadik legnagyobb mértékben csökkent egy év alatt az Európai Unióban. Nálunk nagyobb mértékű csökkenést csak Észtországban (első negyedévben 18,8 százalékról 13,8-ra), Lettországban (19,9-ről 16,2-re az első negyedév végére) mértek, míg a "dobogó harmadik helyére" Magyarország, Németország (7,2-ről 6-ra) és Szlovákia (14,5-ről 13,3-ra) került 1,2-1,2 százalékpontos csökkenéssel.

A teljes cikket itt olvashatja el: Menedzsment Fórum

2011 július 01. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarország-EBRD-felmérés | Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: London, 2011. június 29., szerda (MTI)

A magyar lakosság a legkevésbé elégedettek között van Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség átalakuló országai között, és a pénzügyi válság nem tett jót a piacgazdaság általános megítélésének sem a magyarok körében - egyebek mellett ez derül ki a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világnak közös felméréséből, amelynek eredményeit szerdán ismertették az EBRD londoni központjában.

2011 június 29. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-társadalom-Magyarország-kisebbség | Törökbálint, 2011. június 24., péntek (MTI)

Jóváhagyták az európai uniós tagországok állam- és kormányfői pénteken az EU keretstratégiáját a romák társadalmi beilleszkedésének segítésére és ösztönzésére.

2011 június 24. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 21.

Ferge Zsuzsa európai polgár. Ezt persze eddig is tudtuk róla, de most már hivatalosan is az: a 2008-ban alapított Európai Polgár Díjat idén ő vehette át.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 21. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Budapest, 2011. május

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet jelentést készített A gyermek jól-lét monitorozása az Európai Unióban (Child well-being in the European Union – Better monitoring instruments for better policies) címmel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága megbízásából. A jelentés a magyar EU elnökség háttéranyagául szolgál.

A jelentés főbb témái:

javaslattétel a gyermek jól-létet és gyermekszegénységet mérő, kiegyensúlyozott és komplex indikátorrendszer kialakítása az indikátorrendszer kiegészítése oktatási, egészségügyi és a társadalmilag kockázatos viselkedés indikátoraival a rendelkezésre álló adatok frissítése jelentés a gyermekek jól-létéről az Unió tagállamaiban a szakmapolitikai célok teljesülésének és a beavatkozások hatásainak mérésére szolgáló eszközrendszer kialakítása

A projekt angol nyelvű honlapját itt találja meg: TÁRKI 

Az angol nyelvű jelentést innen is letöltheti:

{phocadownload view=file|id=427|target=s}

2011 június 17. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-Magyarország-kisebbségek | Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs, 2011. június 17., péntek (MTI)

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban.

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Budapest, 2011. május 31., kedd (MTI)

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet becslése szerint 2008-ban 215 millió gyermeket dolgoztattak a világon. Ebből 115 millió végzett veszélyes munkát. (ILO-jelentés, 2011)

20110610:MTI:G0315

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Gyermeknevelés | Sándor, K.;  InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 9.

Amerikai kutatók szerint a kevés alvás hozzájárulhat a gyerekek agressziójához. Azok a gyerekek, akik a többieket zaklatják, bántalmazzák, többségükben álmosak nap közben.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Forrás: Eurostat | Budapest, 2011. június 1., szerda (MTI)

Munkanélküliségi ráta; 2011. április

Azonosító: 20110531:MTI:G0293

2011 június 01. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság | 2011. május 31.

Az európaiak különösen aggódnak a munkanélküliség, az árak és a vásárlóerő alakulása miatt. Ezeket szorosan követik a politikai és gazdasági stabilitás, a bűnözés és az egészségügyi ellátás miatti aggodalmak - derül ki a GfK Csoport éves "Európai kihívások 2011" felméréséből.

A teljes cikket és a kapcsolódó hanganyagot itt találja meg: InfoRádió

2011 május 31. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gazdaság-Európai Unió | Budapest, 2011. május 31., kedd (MTI)

Nem változott a munkanélküliség az euróövezetben áprilisban, 9,9 százalékot tett ki, ugyanannyit, mint márciusban - közölte az Eurostat kedden.

2011 május 31. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | 2011. május 30.

Magyarország az utóbbi tíz évben jelentős előrelépést tett a faji alapú megkülönböztetés, az idegengyűlölet és az ezekkel kapcsolatos intolerancia elleni küzdelemben, de még sok tennivaló van, hogy a nemzetközi kötelezettségvállalások gyakorlattá váljanak - mondta Githu Muigai, az ENSZ rasszizmus-ügyi különmegbízottja négynapos magyarországi látogatását követően.

A teljes cikket és a kapcsolódó hanganyagot itt találja meg: InfoRádió

2011 május 30. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-romák | Kárpáti János, az MTI tudósítója jelenti: Brüsszel, 2011. május 19., csütörtök (MTI)

A romák életkörülményeinek javításán túl a jobb együttélés feltételeinek megteremtését is a romastratégia céljaként jelölte meg Balog Zoltán, aki csütörtökön Brüsszelben elnököl az uniós tagországok szociális, illetve munkaügyi kérdésekben illetékes minisztereinek tanácskozásán.

2011 május 19. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Első kézből] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 9.

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok történetében először Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy a norvég támogatások egyik jó gyakorlataként a „Tanulási Partnerségek Kezdeményezése” című projektet mutathatott be a brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Iroda vezetői és munkatársai előtt.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

Címkék: cikk hír nemzetközi
2011 május 09. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Európa | Euractiv.hu | 2011. május 5.

Ma Európában ötből egy fiatal nem talál magának munkát, az európaiak pedig nem is szívesen vállalkoznak. A probléma kezelésére az Európai Bizottság elindította Youth@Work programját, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az üzleti szféra és a fiatalok között.

A teljes cikket olvashatja el: Kitekintő.hu

2011 május 05. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. április 28.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság 2011. április 28-án, nyilvános vitán ismertette a romák társadalmi integrációjáról a magyar elnökség kérésére készített véleményét. Az európai állam- és kormányfők várhatóan júniusban fogadják el az uniós romastratégiát.

Az interjút itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 április 28. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | FN.hu, MTI | 2011. április 20.

Ferge Zsuzsa és Böjte Csaba kapta az Európai Parlament által nemrég alapított Európai Polgár Díjat az idén.

Nem lehet a létminimum negyedéből megélni, ezt kellene reggel, délben, este üvölteni – mondta Ferge Zsuzsa a „Megszólalunk” című konferencián pénteken, az értelmiség felelősségéről szólva. Valahol ez van a romakérdés mélyén is – tette hozzá ...

A díjat olyanoknak adományozzák, akik segítik az EU-n belüli integrációt, az unió lakóinak egymás iránti megértését ...

..."Ferge Zsuzsa sok évtizede a társadalom kirekesztettjeinek a szószólója. A szükséget szenvedők védőügyvédje, aki rendszerektől és kormányoktól függetlenül, mindig ugyanazért és ugyanolyan szenvedéllyel emelte föl a szavát: a szegénység fölszámolásáért, a hátrányos helyzetűek fölemeléséért, az egyenlő esélyekért, az emberhez méltó életkörülmények biztosításáért mindenki számára. Európa-szerte ismert és elismert tudományos műveiben, hazai közéleti megnyilvánulásaiban szüntelenül arra figyelmeztetett bennünket, hogy ne hagyjuk cserben embertársainkat. Magyarok és európaiak, Ferge Zsuzsának is köszönhetjük, hogy közös, megóvandó értékeink a szociális vívmányok" - fejtette ki Göncz Kinga ...

A teljes cikket itt olvashatja el: FN.hu

2011 április 20. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Hírek és események | 2011. április 8.

Európa közös ügyévé tenné a magyar elnökség a romák integrálását, és ennek érdekében közös politikai nyilatkozat elfogadtatását tervezi Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. A folyamat első lépéseként az 5. Európai Roma Platformon az Európai Bizottság bemutatja a keretstratégiáról szóló közleményét, ahol az érintettek széles köre véleményezheti is a dokumentumot.

Az interjút itt olvashatja el: eu2011.hu

2011 április 08. (péntek)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>