Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
Üdvözöljük, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtette a jelszavát?

Kicsit más, mint a többi
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Kicsit más, mint a többi
#210
Kicsit más, mint a többi 12 éve  
Hiperaktív és figyelemzavaros gyerekeknek és szüleiknek tart tanévkezdés előtti próbatréningeket az Eleven Team Alapítvány. A civil szervezet szakemberei abban segítenek, hogy a hosszú szünidő után a kisdiákok újra hozzászokjanak ahhoz, hogyan kell viselkedni és koncentrálni az órákon.


A budapesti Eleven Team Alapítvány a tanév kezdete előtt próbatréningeket tart elsősorban a gyerekeknek, de ha a szüleik kérik, akkor tanácsadással és egyéni elbeszélgetéssel is segítik őket. A nyári szünidő után ugyanis a hiperaktív, magatartás- és figyelemzavaros gyerekeknek újra meg kell tanulniuk, hogyan kell viselkedni, koncentrálni az óvodában, iskolában az előttük álló tíz hónapban - mondta a Független Hírügynökségnek Jávori Ildikó, az Eleven Team Alapítvány szakmai vezetője.

A próbatréningekre nemcsak azokat a szülőket várják, akik már tisztában vannak azzal, hogy gyermekük kicsit más, mint társai. Azok számára is ajánlják a programot, akik még csak gyanakodnak, illetve akiknek a tanítók az előző tanévben már jelezték, hogy a kicsi lemaradt a tananyaggal, nehezen ül meg a padban, hamar elkalandozik a figyelme, és a teljesítményét a viselkedése nehezíti az órákon.

A próbatréningen az Eleven Team Alapítvány szakemberei feltérképezik, hogy a gyereknek milyen típusú figyelemzavara van, és ehhez milyen segítségre lehet szüksége a tanév során. A szülőknek tanácsot adnak, hogy a vakáció hátralévő részében hogyan készítsék fel a gyerekeket a közelgő iskolakezdésre. Emellett ahhoz is tanácsot adnak, hogy mit kérjenek a pedagógusoktól: hol üljön a gyerek a teremben, hányszor mehessen ki, és mire van még ahhoz szüksége, hogy a figyelemzavara ellenére a legjobb teljesítményt nyújthassa.

A próbatréning 60 perces, amelyeket hétköznapokon délután 4 és 7 óra között tartanak kis csoportokban. Az érdeklődők folyamatosan jelentkezhetnek e-mailben vagy telefonon. Ez azért ajánlott, mert egy csoportban egyszerre csak 5-6 kisgyerek tud részt venni, vagyis hamar betelnek a létszámok.

A próbatréningre az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címen, vagy a 06-20/267-27-78-as telefonszámon lehet jelentkezni. A programról és az alapítványról bővebb információ a www.eleventeam.hu internetes honlapon található.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#211
Válasz/Re:Kicsit más, mint a többi 12 éve  
És itt megállhatunk egy szóra. A pedagógusnak is kellene tréning. A Csilla osztályába jár 4 "más, mint a többi" gyermek. De Marika tanítónéni vasfegyelmet szeretne tartani, mert a 45 teljen tanulással. Így az órák fele fegyelmezéssel tellik el. Bár én ezt nem tudhatom, hiszen nem ülhetek be a tanórára megfigyelőnek. Gondoltam már arra, hogy elbújok a tantermük alatti ablaknál, hallgatózni, de még nem tettem, csak a gyerek panaszából gondolom, a Pisti ezt csinálta órán a Bence azt és a Tomi na és az Ákos ha ezt tudnád anyu.... De most a Dávid jó gyerek volt. Amikor kollektívan kapják a magatartás fekete pontot. Amikor tavasszal be van írva a tájékoztatóban, Csilla beszélgetett a tanórán, ezzel zavarva a tanulást..
és megkérdezek más szülőket ők is kaptak ilyen figyelmeztetést akkor. Tartok az újabb tanévtől, nehezebb lesz, hisz a délutáni tanulás-leckeírás sem zajlik zökkenőmentesen itthon. Kicsikém elkalandozik, játszik, kezei rá-rá találnak egy-egy kis figurára és már nem a leckéjét írja. Majd kitalálom, hogyan legyen jobb és érdekesebb a délutáni felkészülés a másnapi órákra.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#212
Válasz/Re:Kicsit más, mint a többi 12 éve  
Már én is kapkodok, a 45 után a perc szó kimaradt.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1
Moderátorok: strato, bezus, agi