Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
Üdvözöljük, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtette a jelszavát?

Április van
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Április van
#307
Április van 11 éve, 4 hónapja  
Áprilisig volt a türelem a szolgáltatóknál. Mint hátralékos fogyasztó, bár megigértem, hogy 04-03-án felkeresek egy ÉMÁSZ-os ügyfélszolgálatot, pénz hiányában nem tudtam megtenni, de másnap már egy 34000.-os csekket feladtam. Tegnap viszont jött két fiatalember, ha fizetnék 44000.-ot nem kötik le az áramot. Én mutatom a befizetett csekket, és mondom is hogy nincs pénz itthon, csak annyit kértem hogy várjanak amíg a számítógépet leállítom. Páromnak telefonáltam, érdeklődve, hogy a fizetése a számlán van-e, de az is mindegy ha rajta lenne, mert a banki kártyám meg nála van. Osztottam szoroztam, 44000.- és a ki/visszakötési díj már 66000.- ez már végkép nem fér bele a 86000.-nyi keretbe. Vettem gyertyákat, gyufát, és most várunk a következő havi fizetésre. Mivel már a második fordulós csekkeket is összeállította ami kb 30 000.- muszáj befizetni, mert akkor meg ott lesz a baj. Személyi kölcsönnel sem csuszhatok el. Szemét díj, hitelkártya, de nem sorolom mert mind fontos csekk. Valamikor, talán 2005-ben (az is így április táján volt) írtam Karmazsin Eszternek egy esszét, a Gyertya lángjánál címmel, engedélyt kért, hogy a Háló újságba megjelenjen. Most hiába is vinnék anyagot haza pendriven nem tudnám otthon átolvasni. Most mennem kell mert, a piszkos ruhákat kézzel kell kimosnom. Hétfőn informatika órám lesz, majd akkor jelentkezem.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#308
Válasz/Re:Április van 11 éve, 4 hónapja  
Aranyosak a gyermekeim, cukkolnak, hogy anyu most totális hírzálat van, se híradó, se parlament. Még jó, hogy Dóra telefonján 3 rádióadó fogható. Igy most abba hallgattam bele, de azzal is takarékoskodni kell, mert az iskolában tőlti fel az akkumlátorát. A szomszédomnál kimosódott a koszos ruha, a vizet én hordtam ki, ez természetes. A halaknak óránként tőltök egy liter fris vizet. Hajnalban elméláztam sorsunkon, mennyi mindenen kell keresztűl menni, hogy álljuk a sarat. A Csányi Alapítványtól is hívott egy hölgy, hogy hiába adtam be a pályázatot ők most Pécs környéki gyermekeket támogatnának. A konferenciáról kérnék majd tájékoztatást, hiszen nem lehetek ott.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#309
Válasz/Re:Április van 11 éve, 4 hónapja  
Lassan gyertya szakértő leszek. Nehéz gyertyát kapni ami nem csavart vagy nem színes és nincs mindenféle illata. Mindszentről visszamaradt a sarki boltban 7 db gyertya. Megveszem, de a boltos nem hagyja szó nélkül,"Mi van Ica, már megint szünetel az áramszolgáltatás?" Na ezzel a 7 db gyertyával jól boldogulunk, de vettem a másik boltban is kicsi fehér vékony 10-os kiszerelésűt. Hajnalban nézem, alig hogy meggyújtom teszek-veszek, már csak csonk. A papírján ott a jel: 1 óra max. Vasárnap a piacon is szétnézek, csak kicsi mécsesek vannak. Természetesen keresek még olyan mososzert, ami krém mert a kézzel való mosáshoz az jobb mint a mosópor. Benézek az ÁBC-be is adventi illatú gyertya van vastag sárga színű, 4 db 190.-, abból is veszek mert a zöldséges csak péntekre tud igérni gyertyát ami nem drága. Párommal este összeülünk, beszélgetünk. Írtam amikor kicseréltük a bejárati ajtót és 3 ablak is készűl és most annak az árát dolgozza le. Kérdem az még mennyi idő, mert jó hogy próbálna energiát megtakarító nyílászárókat beszerezni, de most jobban tette volna ha pénzért túlórázik. Pasiból van. De elfogadta most ezt a helyzetet, blátja, hogy tényleg nem jutunk előbb olyan plusz pénzhez, ami kihúzna az egyik vödörből. Hiszen a jelzáloghitel is megállt az 1999-ben a tulajdoni lapra rávezetett széljegyzet miatt, amikor szoc.polból épült az új ház. Nem tőrlődött autómatikusan, hanem külön meg kellett azt kérvényezni. Pedig jelezték, lenne munkám ha lenne internetem, párom nem is merte mondani az illetőnek, hogy már áramunk sincs. Most megint megváltozott a könyvtári nyitvatartás, így 8 óra után már ide is ülhettem.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1
Moderátorok: strato, bezus, agi