Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap
Üdvözöljük, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtette a jelszavát?

Fura spirál
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Fura spirál
#400
Fura spirál 11 éve, 1 hónap  
Egy furcsa spirálisba kerültünk, a behozott olcsóbb élelmiszerek a magyar mezőgazdaságot tették tönkre, az ott dolgozók lettek a munkanélküliek. A könnyűipar a nehéz ipar megszünése a munkásosztályt tette munkanélkülivé. Aki tanult emberek, kimentek dolgozni külföldre és ott fizetik az adót, vannak akik bár kimennek külföldre dolgozni, de becsava jönnek haza és megint csak segélyt kérnek. Megnéztem a 2007-ben kiadott családi alapú segélyezés táblázatát ahol az akkori nyugdíjminimum 90%-a 23.184 ez ma 25650 .- ezt beszorozva a megadott szorzóval 2 felnőtt 5 gyerek=4,9 így az összeg 125.685.- amiből kivonjuk a csp és a GyET összegét 25.795+80.000 igy kapott összeg 19894.-ot.
De maga a spirál az ami foglalkoztat, emelve a segélyezés összegét arra a megélhetési szintre ami a minimális létfenntartáshoz szükséges és itt csapódik be a spirál másik ága, hogy a minimálbér összege a minimális megélhetés összege. Öngerjesztő. Elképesztő, hogy aki dolgozik az is segély szintjén él és aki segélyért kénytelen folyamodni az a minimálbér szintjén él. Olvasgatom a híreket ha csökkene az ÁFA mondhatjuk a szegények adója, több maradna az emberek pénztárcájába, persze ezt a plusz összeget is az önfenntartásunkra fordíthatjuk amivel a kereskedelem növekszik. Ezt a tényt tagadják, mert féltik a befolyó összeg csökkenését. Egojuktól nem tudnak szabadulni, mert nekik az államkasszába a bevétel csökken. Tehát neki is van egy spiráljuk.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#412
Válasz/Re:Fura spirál 11 éve  
Összegezem, hiszen megint arról kaptunk hírt, hogy csődbe ment valami és 200 ember megélhetése van oda. 200 adófizető polgárunk kerül be a segélyezés rendszerébe.
www.mno.hu/portal/575536
Szeretem ahogy Bogár László előadja, tényfeltárja a helyzetet, mert én nem tudom annyira átfogóan összegezni.
Tehát látjuk a problémát és hogy mi táplálja tovább ezt a spirált.
nagycsalád
Arany fokozatú fórumozó
Hozzászólás: 289
graph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Üdvözlet: Holdanyó
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1
Moderátorok: strato, bezus, agi